پایگاه خبری ورزش جانبازان و معلولان- ورزش جهان
ایران با روح و قلبش برای معلولین برنامه‌ریزی می‌کند

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/8/18 | 

رییس کمیته بین‌المللی پارالمپیک:

ایران با روح و قلبش برای معلولین برنامه‌ریزی می‌کند

فیلیپ کریون می‌گوید باید از جوانان معلول حمایت کرد تا بتوانند خودشان را در عرصه جهانی نشان دهند و ذهنیت کمبود از آنها فاصله بگیرد چرا که همین جوانان اگر مورد توجه قرار بگیرند روزی قهرمان پارالمپیک و بزرگ ترین ورزشکاران تاریخ خواهند شد.

سومین دوره بازی های پاراآسیایی جوانان در مالزی برگزار شد و کاروان ایران با نام غدیر توانست در جدول توزیع مدال همانند دوره گذشته بعد از ژاپن در رده دوم قرار بگیرد. در مراسم اختتامیه این بازی ها فیلیپ کریون رییس انگلیسی کمیته بین‌المللی پارالمپیک (IPC) نیز حضور داشت و بعد از مراسم فرصتی در اختیار خبرنگار ایسنا در مالزی قرار داد تا درباره این رویداد آسیایی گفت و گویی انجام شود.

او درباره پارآسیایی جوانان، بازی های پاراآسیایی کره جنوبی در سال 2014، نقش ایران در عرصه جهانی و فعالیت های آسیا در ورزش معلولین حرف زد و گفت که باید تلاش شود تا ورزشکاران بتوانند خود را در جریان این بازی ها نشان دهند. او تاکید کرد نباید ذهنیت کمبود یا هرچیز دیگری در بین این جوانان ایجاد شود و آنها را که می توانند روزی قهرمان پارالمپیک شوند را از جامعه دور کنند.

مشروح گفت و گوی خبرنگار ایسنا با کریون را در ادامه می خوانید.

*سومین دوره بازی های پاراآسیایی جوانان در مالزی برگزار شد. شما این دوره از بازی ها را چطور دیدید؟

پس از هنگ کنگ و ژاپن، مالزی توانست بازی ها را به بهترین شکل برگزار کند. آنچه من در این بازی ها دیدم یک گام بزرگ برای حرکت های جهانی بود. شورای پارالمپیک آسیا برای برگزاری بازی های پاراآسیایی جوانان به بهترین شکل برنامه ریزی کرده بود و تا انتها نیز همه چیز خوب پیش رفت. ما چنین بازی هایی در قاره های دیگر نیز داشته‌ایم و من مطمئنم که تاثیر این بازی ها بر جوانان بسیار زیاد است. این بازی ها بالاترین سطح عملکردی برای جوانانی است که شاید اگر به آنها توجه نشود از جامعه دور شوند و اگر مورد توجه قرار بگیرند شاید روزی قهرمان پارالمپیک شوند. به نظر من هرچه در این بازی ها بیشتر دقت کنیم متوجه می شویم که ارزش این جوانان چقدر زیاد است که با تمام قدرت باهم رقابت می کنند. البته فراموش نکنیم که این بازی ها نامش رقابت نیست بلکه در کنار هم بودن و ورزش کردن است.

در مجموع می توان گفت این بازی ها به ما نشان می دهد که چطور می توانیم با این جوانان کار کنیم، استعدادهایشان را بشناسیم و آنها را برای رسیدن به بهترین رتبه ها آماده کنیم چرا که تمام آنها توانایی بسیار بالایی دارند و می توانند در پارالمپیک گام بردارند و موفق شوند. من پتانسیل بسیار بالایی در این جوانان می بینم و می دانم اگر مورد توجه قرار بگیرند در آینده به بزرگترین ورزشکاران جهان تبدیل خواهند شد.

* به نظر شما در کنار هم بودن این جوانان در جریان بازی های بین المللی می تواند در رشد آنها تاثیر داشته باشد؟

شما هم اکنون روزهایی که در سالن ها و ورزشگاه هایی که در آنها بودید را به یاد بیاورید. کاملا متوجه تاثیر خواهید شد. این بازی ها جدا از اینکه جوانان را برای مدتی کنار هم قرار می دهد تا بتوانند خودشان را محک بزنند و بازی کنند فرصتی است تا خودشان را نشان بدهند و بگویند و بفهمند که می توانند. تمام این ورزشکاران در رشته های مختلف ورزشی صاحب رکورد هستند و بهترین های یک کشور محسوب می شوند که حالا در آسیا جزو بهترین ها قرار می گیرند پس چیز بسیار بزرگی از برگزاری این بازی ها بدست می آید. من واقعا خوشحالم که در کنار این جوانان هستم و می بینم با چه قدرت و تعصبی ورزش می کنند.

*عملکرد کشورهای شرکت کننده را چطور دیدید؟

در این سطح از بازی ها سه تیم قدرتمند داریم که همیشه مدعی هستند. ژاپن، ایران و چین که در این دوره مالزی به دلیل میزبان بودن خودش را به عنوان یک مدعی معرفی کرد چون در تمام رشته های ورزشی نماینده داشت و می توانست مدال بگیرد. با این حال من از اینکه در این بازی ها حاضر بودم و در کنار این جوانان چند روزی زندگی کردم بسیار خوشحالم. نکته دیگری که باید درباره حضور کشورها بگویم این است که بسیار خوشحالم اکثر کشورهای آسیایی در این بازی ها حضور داشتند. حتی دیدم کاروان هایی که تعداد ورزشکاران بسیار کمی داشتند اما بازهم شرکت کرده بودند. کشورهای حوزه خلیج فارس بودند و به نظر من این توسعه ورزش ما را در آسیا نشان می دهد.

*وضعیت کاروان ایران را چطور دیدید؟

به نظرم ایران با ورزشکاران خوبی در این دوره از بازی ها شرکت کرد و توانست خیلی خوب رقابت کند. مدال های زیادی نیز کسب کرد و در نهایت توانست رده دوم خود در بازی های پاراآسیایی جوانان را حفظ کند و بعد از ژاپن در رده دوم جدول توزیع مدال قرار بگیرد. در کل ایران فعالیت زیادی در پاراآسیایی و پارالمپیک دارد و همیشه جزو مدعیان محسوب می شده که در این دوره نیز این مساله را ثابت کرد. ایران همیشه گام های بسیار مثبتی در عرصه معلولین برمی‌دارد. هم اکنون شما یک هفته رسمی در تقویم خود دارید که به نام هفته پارالمپیک نامیده شده و یک روز رسمی پارالمپیک نیز دارید که این یک اقدام بسیار بزرگ است. حرکتی بسیار بزرگ است که مطمئنا ارزش و شان ورزشکاران را بسیار بالا می برد.

*شما در جریان بازی ها جلسه ای با آقای خسروی وفا داشتید. این جلسه چطور بود و بیشتر درباره چه موضوع هایی صحبت کردید؟

جلسه ای بسیار صمیمی و موثر بود. همیشه ایران در عرصه پاراآسیایی و پارالمپیک با برنامه پیش رفته و من که از نزدیک آقای خسروی وفا و اشرفی را می شناسم. می دانم ایرانی ها با روح و قلبشان برای این ورزشکاران برنامه ریزی می کنند و می دانم تمام خانواده ها نیز از حضور فرزندان خود در این بازی ها حمایت می کنند. به همین دلیل من همیشه علاقه داشتم در برنامه ریزی ها و هدفگیری برای توسعه ورزش از حضور فعال ایران نیز استقبال کنم. بارها گفته ام ایران می تواند الگو باشد و در این جلسه نیز سعی کردم به بهترین شکل با آقای خسروی وفا صحبت و رایزنی داشته باشم تا در آینده بتوانیم راهمان را محکم تر ادامه دهیم.

من با ورزش‌های پارالمپیک در ایران 20 سال تماس داشته‌ام. من 47 سال است که در ورزش معلولین فعالیت می‌کنم و در سن 17 سالگی بر اثر تصادف معلول شدم و به رشته بسکتبال روی آوردم. در سال 1995 به ایران آمدم و از همان زمان فعالیت قدرتمند ایران در این عرصه را دیدم. اینکه ایرانی ها قلب خود را برای این ورزش می گذارند شگفتی بود و من همیشه از دیدن آن لذت می برم. همین که شما همیشه در ورزش های تیمی سرمایه گذاری خوبی می کنید نشان می دهد که همیشه از کنارهم بودن لذت می برید.

*شورای پارالمپیک آسیا در سال آینده یک رویداد بسیار بزرگ دارد. بازی های پاراآسیایی کره جنوبی. شما چه توصیه‌ای به مسوولان آسیایی دارید؟

بازی های پاراآسیایی یک رویداد بسیار بزرگ در آسیا است و می دانم همه کشورها خودشان را برای حضوری قدرتمند در اینچئون کره جنوبی آماده می کنند. بزرگ بودن این رویداد را می توان از دوره گذشته ای که در گوانگجو چین برگزار شد فهمید. چین در سال 2010 میزبان بود و حالا کره می خواهد بهتر از گذشته میزبانی کند. به نظر من این بازی ها ارزش بسیار بالایی برای ورزشکاران آسیایی دارد چرا که باید دو سال بعدش در پارالمپیک ریو به میدان بروند. به همین دلیل است که همه ورزشکاران با قدرت به کره خواهند رفت و ما نیز بازی های زیبایی خواهیم دید. در سال 2015 نیز قطر میزبان رقابت های جهانی است که بازهم فرصت مناسبی در اختیار ورزشکاران قرار می گیرد تا قبل از ریو خود را محک بزنند. ما نیز با تمام توان از مسوولان آسیایی حمایت می کنیم تا بتوانند بازی های پاراآسیایی را برگزار کنند.

*مالزی با گرفتن میزبانی رقابت های بزرگ بین المللی می خواهد خود را در بین دیگر کشورهای شرقی که همیشه در ورزش حرف های زیادی برای گفتن دارند قرار دهد. شما میزبانی مالزی را چطور دیدید؟

این سومین دوره بازی های پاراآسیایی جوانان بود و به نظرم باید از داتو ابو زرین یک تشکر ویژه داشته باشم. این کشور خیلی تلاش کرد و زمان زیادی را صرف مهیا کردن شرایط برای برگزاری بازی ها داشت. باور کنید برگزاری این چنین رویدادهایی کار آسانی نیست و باید خیلی تلاش کرد. مالزی نیز در این راه موفق بود و من به همه کسانی که در این راه دست در دست هم داشتند خسته نباشید می گویم. این کار آسان نبود اما مالزی توانست نمره قبولی بگیرد و نتیجه اش را در آینده خواهد دید.

*انتخابات کمیته بین المللی پارالمپیک نیز در راه است. شما به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات چه برنامه هایی دارید؟

یک شعار دارم و کلی برنامه. به نظر من باید بیش از هرچیز به دنبال حفظ پویایی و مشارکت باشیم. باید همه کشورها خودشان را در کنار هم ببینند و وارد بازی ها شوند. همه ما زنده هستیم تا زندگی کنیم پس نباید اجازه دهیم ذهنیت کمبود یا هرچیز دیگر بر ما حاکم شود. ما در 12 سال گذشته با جهت‌دهی به این انرژی، راه پیشرفت را طی کرده‌ایم و نباید اجازه دهیم روند حرکت به جلو با کندی صورت گیرد. آنچه من بیشتر به آن اهمیت می‌دهم توسعه ورزش معلولین است. باید از تمام خانواده ها حمایت کنیم تا جوانان خود را وارد ورزش کنند. نباید به این فکر باشند که فرزندشان با بقیه فرق دارد. به این جوانان نگاه کنید. هیچ چیزی کم ندارند. می دوند، می پرند، پرتاب می کنند، شنا می کنند، مبارزه می کنند و می خندند. همین کافی است که شما از آنها حمایت کنید تا خودشان و توانایی شان را در جامعه جهانی نشان دهند.

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه پایگاه خبری ورزش جانبازان و معلولان:
http://shamdani.com/find-2.132.3106.fa.html
برگشت به اصل مطلب