پایگاه خبری ورزش جانبازان و معلولان- ورزش ایران
برای درخشش در اینچئون انگیزه دارم

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/6/31 | 

گفت‌و‌گوی تفصیلی فارس با دارنده مدال طلای 1500 متر پارالمپیک
برای درخشش در اینچئون انگیزه دارم

کارنامه و عملکردم روشن است

پیمان نصیری می‌گوید به‌ دلیل آخرین حضورش در مسابقات آسیایی انگیزه زیادی برای درخشش و کسب مدال از مسابقات اینچئون دارد.

 پیمان نصیری دونده کرمانی می‌گوید به‌ دلیل آخرین حضورش در مسابقات آسیایی انگیزه زیادی برای درخشش و کسب مدال از مسابقات اینچئون دارد.

وقتی در دور پایانی ماده 1500 متر مسابقات پارالمپیک لندن با زدن یک استارت فوق‌العاده خود را از رقبا جدا کرد، موجی از شوق و امید در میان ایرانی‌ها ایجاد شده بود، آیا نصیری در این دور به‌عنوان نفر اول از خط پایان عبور می‌کند؟

نصیری موفق شد با کسب مدال طلای آوردگاه لندن در سن 31 سالگی علاوه بر کسب عنوان قهرمانی آمادگی بالای بدنی خود را در این سن و سال به‌ رخ حریفان بکشد و با تکیه‌ زدن بر سکوی نخست پارالمپیک نام خود را در تاریخ این مسابقات جاودانه کند.

نصیری را می‌توان مرد همیشه طلایی دو‌و‌میدانی جانبازان و معلولان ایران دانست، زیرا حدود 90 درصد مسابقاتی را که تاکنون در آن حضور داشته است با پیروزی و کسب مدال به‌ پایان رسانده است.

تمرینات فشرده این روزهای نصیری حکایت از دورخیز بلند این دونده برای کسب مدال طلای بازی‌های پاراآسیایی دارد، برای آگاهی از آخرین وضعیت این دونده با او هم‌صحبت شدیم تا وضعیت او را تا پیش از اعزام به بازی‌های اینچئون کره جویا شویم.

فارس: آقای نصیری این روزها درگیر تمرینات برای حضور در مسابقات پاراآسیایی هستید در این زمینه صحبت کنید.

شاید بازی‌های المپیک آسیایی کره‌جنوبی آخرین حضور من در عرصه مسابقات آسیایی باشد از سال 2006 دیگر در مسابقات آسیایی شرکت نکردم و به‌ همین علت برای درخشش در این مسابقات انگیزه دارم.

در حال حاضر با انجام تمرینات فشرده مشغول آخرین مراحل آماده‌سازی تا قبل از حضور در این دوره از مسابقات هستم، تمرینات خوب و منظمی را پشت سر گذاشته‌ام و با حضور در اردوهای مختلف آمادگی لازم برای حضور در این مسابقات را به‌دست آورده‌ام.

دو اردوی بروجن و سرچشمه خیلی در افزایش میزان آمادگی من تاثیرگذار بود و باید در این بین از سجاد مرادی دونده و مربی ارزنده دوومیدانی کشور و مسئولان تربیت بدنی مجتمع مس سرچشمه تشکر و قدردانی ویژه‌ای داشته باشم.

فارس: از رقبایت در این مسابقات شناختی داری؟

شناختی از حریفانم ندارم، اما تصور می‌کنم کره‌ای‌ها و دوندگان کشورهای شرق آسیا حریفان اصلی من در این مسابقات باشند.

فارس: خیلی‌ها انتظار و توقعی غیر از کسب مدال طلای مسابقات از شما ندارند.

در دنیای حرفه‌ای، یک ورزشکار هیچ‌گاه وعده و قولی برای کسب مدال و موفقیت نمی‌دهد تنها تمرینات منظم و با برنامه را در پیش می‌گیرد، امیدوارم با دعای خیر مردم بتوانم با دست پر از این مسابقات به کرمان برگردم و دل مردم و اهالی ورزش را شاد کنم.

فارس: نخستین حضورت  در مسابقات رسمی در سطح کشور به چه سالی بر می‌گردد؟

جام سرداران شهید کرمان نخستین حضور رسمی من در سطح رقابت‌های کشوری بود و در این مسابقات موفق به کسب عنوان دوم در ماده 1500 متر شدم این مسابقات در سال 76 با حضور تیم‌هایی از سطح کشور در کرمان و در دانشکده چمران برگزار شد.

فارس: می‌خواهم به گذشته برگردم ، شما در بزنجان، نزدیک‌ترین شهر به شهرستان بافت متولد شدید و در همان منطقه دوومیدانی را آغاز کردید، هیچگاه تصور آن را داشتید در این رشته پیشرفت کنید و صاحب جایگاه و عناوین متعدد شوید؟

روزی که ورزش را آغاز کردم تصور نمی‌کردم در سطح حرفه‌ای پیشرفتی داشته باشم، اما لطف خدای بزرگ شامل حال من شد و با برنامه‌ریزی و جدیت در تمرینات توانستم به این جایگاه برسم، البته روزی که به‌عنوان دونده برتر در مسابقات آموزشگاهی شهرستان بافت دست یافتم هم تصور رشد و حرکت رو به جلو در این رشته را نداشتم، اما حضور افرادی تاثیرگذار از جمله مشوقان و مربیان موجب شد تا دیدگاه و ذهنیت حرفه‌ای از ورزش در من ایجاد شود.

فارس: آیا بعد از این ماجرا شما توسط  گروهی از استعدادیاب‌های آموزش و پرورش در حوزه تربیت‌بدنی زیرنظر گرفته شدید؟

نه! اینگونه نبود که من و نفراتی مثل من توسط استعدادیاب زیرنظر گرفته شویم، من و دونده‌هایی دیگر از شهرستان‌های مختلف استان کرمان راهی شهر کرمان شدیم و در مسابقات قهرمانی آموزشگاه‌های استان شرکت کردیم، سال75 بود که این مسابقه برگزار شد و من دانش‌آموز دوره دبستان بودم و حدود 200 دانش‌آموز در سطح استان مسیر پادگان صفر پنج تا میدان علی بن ابی‌طالب (فابریک) را دویدند.

فارس: در رقابت دوی امدادی شلمچه تا کرمان شرکت کردید هرچند این مسابقه به صورت نمادین برگزار می‌شد، اما حضور یک نوجوان در این رقابت سخت کمی دور از تصور بود.

احساس کردم در دوومیدانی توانایی‌هایی دارم و در سن و سالی نیز قرار داشتم که بیشتر تحت تاثیر احساسات بودم پس از حضور در سه دور انتخابی زرند، کرمان و رفسنجان و کسب امتیاز لازم توانستم در بین نفرات منتخب قرار بگیرم  و راهی آن مسابقه امدادی شوم و در آن دوران نفراتی چون مرحوم کاربخش و ساسان موسوی خیلی از من حمایت کردند در حالی که من سن و سال کمی داشتم و با روحیه و انگیزه‌ای که به من منتقل کردند، توانستم تجربه خوبی کسب کنم.

فارس: با این وجود چرا به مسابقات دوومیدانی جانبازان و معلولان آمدید و در این سطح مسابقات را ادامه دادید؟

من به علت وجود مشکل مادرزادی (هوش میانه) می‌توانستم در مسابقات خاص جانبازان و معلولان شرکت کنم و با توجه به اطلاع‌رسانی که از سوی بهزیستی کرمان انجام شد در دوره‌هایی شرکت کردم و با انجام برخی تست‌ها و اخذ مدرک لازم توانستم به صورت حرفه‌ای مجوز حضور در مسابقات جانبازان و معلولان کشور درسال 83 را کسب کنم یک‌ سال بعد هم مجوز حضور من در مسابقات بین‌المللی نیز از طریق فدراسیون جهانی تایید شد و من توانستم در رقابت‌های بین‌المللی نیز شرکت کنم.

فارس: بعد از این شما دیگر در سطح مسابقات آزاد ایران شرکت نکردید و عملا گام به محیط دیگری گذاشتید، محیطی که خاص ورزشکاران جانبازان و معلولان بود.

من طی سال 77 تا 84 از دوومیدانی فاصله گرفتم که بیشتر این مسئله ناشی از برخی بدرفتاری‌هایی بود که از سوی هیئت دوومیدانی استان کرمان با من صورت گرفت از وقتی که توانستم در مسابقات جانبازان و معلولان موفق باشم هر از گاهی به مسابقات دوومیدانی آزاد ایران نیز بازگشتی داشتم که در این بین نیز حمایت‌های مسئولان بهزیستی کرمان و بخش ورزشی مجتمع مس سرچشمه تاثیرگذار بود.

فارس: این بازگشت‌های گاه‌و‌بی‌گاه نتیجه‌ای هم برای شما در پی داشت؟

بله من در طی چند مرحله حضور در مسابقات آزاد دوومیدانی ایران عناوین خوبی را به‌دست آوردم که قهرمانی داخل سالن ایران در ماده 1500 متر، نایب قهرمانی چند مرحله‌ای مسابقات آزاد ایران و قهرمانی مسابقات آزاد ایران در ماده 1500 متر بزرگسالان از جمله این عناوین بود همه این‌ها در حالی بود که من از سال 84 تا به حال در رشته‌های 400 متر، 800، 1500، 5000 متر 8 و 12 کیلومتر که در سطح استان کرمان موفق به کسب عنوان قهرمانی شده‌ام.

فارس: قهرمانی در پارالمپیک و مسابقات مختلف جهانی هیچ‌گاه موجب توقف شما نشده است و همچنان با صلابت تمریناتت را دنبال می‌کنی، چرا برخی از ورزشکاران ما پس از رسیدن به قهرمانی خیلی زود از مسیر منحرف می‌شوند و خود را اسیر حواشی و مشکلات می‌کنند؟

من احساس می‌کنم برخی از ورزشکاران وقتی به‌ جایی می‌رسند و مقامی را کسب می‌کنند باید این عنوان را آغاز راه موفقیت خود تلقی کنند، اما متاسفانه تفکر این افراد به‌نحوی است که کسب مقام را پایان کار خود می‌دانند و به‌همین علت تلاش و جدیت خود را به‌ جای تمرینات در مسیر حواشی صرف می‌کنند.

فارس: برخی این انتقاد را می‌کنند که پیمان نصیری ورزشکار عضو هیئت جانبازان و معلولان است و نمی‌تواند در ورزش دوومیدانی استان کرمان اظهارنظر کارشناسی داشته باشد با این نظریه منتقدانت تا چه اندازه موافقی؟

شاید این گفته من صحیح نباشد، اما این اظهارنظرها خنده‌دار است، کارنامه و عملکرد من روشن و شفاف است و خیلی‌ها می‌توانند با رجوع به آن در مورد من قضاوت کنند، عده‌ای از اینکه من در این رشته دغدغه‌هایی دارم، دلواپس هستند، زیرا من مثل آنها نمی‌توانم به‌دنبال منافع شخصی‌ام در دوومیدانی باشم.

پیمان نصیری دونده کرمانی عضو تیم ملی جانبازان و معلولان کشورمان در اواخر مهر ماه سال‌جاری در مسابقات پاراآسیایی اینچئون کره‌جنوبی در مواد 1500 متر و 400 متر با حریفانش رقابت می‌کند.

===============

گفت‌و‌گو از عباس آقاملایی

منبع: فارس

نشانی مطلب در وبگاه پایگاه خبری ورزش جانبازان و معلولان:
http://shamdani.com/find-2.131.5849.fa.html
برگشت به اصل مطلب