شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- مقالات ورزشی
نگاهی به کارنامه هیات جانبازان و معلولان خراسان جنوبی

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1390/7/24 | 

 به بهانه روز ملی پارالمپیک:
نگاهی به کارنامه هیات جانبازان و معلولان خراسان جنوبی

24 مهر'روز ملی پارالمپیک'، فرصتی هر چند کوتاه است تا گوشه چشمی به ورزش جانبازان و معلولان خراسان جنوبی بیاندازیم.
'پارالمپیک' کلمه ترکیبی یونانی می باشد که از دو واژه پارا به معنای 'همراه' و 'کنار' و واژه المپیک اختباص شده است.
پیشینه پارالمپیک به مراسم افتتاحیه المپیک 1948 لندن باز می‌ گردد که در آن مسابقاتی برای سربازان بریتانیایی فلج شده در جریان جنگ جهانی دوم برگزار شد.
مسابقات پارالمپیک مهمترین و مورد توجه ‌ترین مسابقات ورزشی جهان برای افراد کم ‌توان است و از سال 1960 تاکنون هر چهار سال یکبار به طور منظم برگزار شده و از سال 1988 پس از برگزاری مسابقات المپیک و در همان شهری که المپیک میزبانی می‌شد، انجام می‌شود و کمیته بین‌المللی پارالمپیک (آی‌ پی ‌سی) نهاد برگزار کننده این مسابقات است.
یکی از هیاتهای ورزشی خراسان جنوبی که با وجود عمر کوتاه خود،موفق شده است قدمهای ارزنده ای در زمینه توسعه ورزش در این استان نوپا بردارد، هیات جانبازان و معلولان است که با تقسیم خراسان در سال 83 اعلام موجودیت کرد.
رییس هیات جانبازان و معلولان خطه خراسان جنوبی در تشریح فعالیتهای این هیات در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار می دارد: زمانی متولی ورزش جانبازان، بنیاد شهید و امور ایثارگران و نیز ورزش معلولان به عهده بهزیستی بود.
'مهدی شریعتی فر' می افزاید: هر چند هنوز هم این دو دستگاه از ورزش این دو قشر شانه خالی نکرده اند، اما با تشکیل استان خراسان جنوبی و بوجود آمدن هیات جانبازان و معلولان، ساختار جدیدی در عرصه ورزش جانبازان و معلولان استان شکل گرفت و اداره ورزش و جوانان استان نیز در نخستین فرصت ممکن( سال 89) سالن سرپوشیده اختصاصی 22 بهمن را به این هیات واگذار نمود.
وی تعداد ورزشکاران جانباز و معلول استان که به صورت حرفه ای ورزش می کنند را، حدود 350نفر عنوان کرده و می گوید: 60 درصد این افراد مرد می باشند و بطور کلی این قهرمانان موفق شدند پارسال با کسب 35 مدال، رتبه نخست هیات جانبازان و معلولان در گروه سه کشور را به خود اختصاص دهند و امسال نیز تاکنون 27 مدال توسط این ورزشکاران دریافت شده است.
شریعتی فر موفقیت ورزش جانبازان و معلولان استان را مرهون پشتکار آنها و نحوه فعالیتهای هیات دانسته و می افزاید: ما پنج سیاست کلی را دنبال نموده ایم که برنامه ریزی به منظور ایجاد بستری مناسب برای حضور هر چه بیشتر معلولان در رشته های مختلف، از جمله آنهاست.
وی می گوید: اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به خانواده های ورزشکاران جانباز و معلول، هماهنگی با سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش استثنایی، بنیاد شهید و نیز شهرداریها به منظور همکاری و مساعدت، استفاده از ظرفیت های رسانه ملی و رسانه ها و استفاده بهینه از امکانات موجود اعم از مادی و معنوی در سطح استانف از دیگر سیاستهای اتخاذ شده توسط این هیات است.
شریعتی فر در بخش دیگری به تشریح برنامه های هیات پرداخته و اظهار می دارد: یکی از این برنامه ها، برقراری ارتباط با ارگانهاست زیرا معتقدیم تحقق اهداف و رسالت جامعه بزرگ تحت پوشش کاری است که جز با همکاری و همدلی سایر دستگاه های اجرایی ذیربط قابل تحقق نیست.
وی می افزاید: بر این اساس تاکنون ضمن برگزاری جلسات متعدد با مسوولان استان، به
انعقاد تفاهم نامه های همکاری مشترک با دستگاه های مختلف اقدام کرده است.
شریعتی فر در ادامه به بررسی روند توسعه متوازن ورزشی در شهرستانها به عنوان برنامه سوم هیات اشاره و می گوید: بر این باور هستیم که امکانات و اعتبارات می بایست به میزان برابر بین شهرستان ها توزیع شود که موجبات شکوفایی استعدادها و پتانسیل های بالقوه را به بالفعل شاهد باشیم.
وی همچنین به استعدادیابی و توجه به جوان گرایی اشاره کرد و افزود: یکی از آسیبهایی که هم اکنون هیات استان با آن مواجه است، اتکای صرف به ورزشکاران موجود می باشد.
شریعتی فر می افزاید: بر همین اساس، امسال جلسات مختلف با سازمان های بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، آموزش و پرورش استثنایی برای شناسایی استعدادهای ورزشی و کلاس بندی آنها برگزار و ضمن ثبت رکوردها، نفرات منتخب برای اعزام به مسابقات قهرمانی کشور انتخاب شدند.
وی در ادامه اظهار داشت:هیات نیز ضمن شناسایی و جذب ورزشکاران به ویژه در دو رده سنی نوجوانان و جوانان و بهره مندی از مربیان تراز اول کشور برای انتقال مباحث و نکات فنی و آخرین دستاوردهای علمی در رشته های ورزشی تحت پوشش، اقدام کرده است.
شریعتی فر در معرفی رشته های فعال در این هیات نیز گفت: با وجودی که هم اکنون جانبازان و معلولان استان در رشته های باستانی، بسکتبال با ویلچر، بوچیا، تنیس روی میز، تیراندازی با کمان، شنا، فوتبال هفت نفره، دو و میدانی، والیبال نشسته کم توان ذهنی، تیراندازی با تپانچه و نیز وزنه برداری فعالیت دارند، اما در سه رشته باستانی، دو و میدانی و تنیس روی میز استقبال و در نتیجه موفقیت استان بیش از سایر رشته هاست.

منبع : ایرنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.92.1995.fa.html
برگشت به اصل مطلب