شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- مقالات حوزه اجتماعی
تساوی برای اشخاص ناشنوا

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/7/9 | 

به بهانه روز جهانی ناشنوایان

تساوی برای اشخاص ناشنوا

 

گروه اسناد و اطلاع رسانی-سی ام سپتامبر؛ روز جهانی ناشنوایان نامگذاری شد. روزی برای ورود به دنیای خاموش انسان هایی که رساتر از همه می شنوند و از زبان علم، اشاره و صبر برای فهماندن دانسته های خویش استفاده می کنند.

 

روز جهانی ناشنوایان روزی است که امید می رود تا افراد جامعه نسبت به مسایل ناشنوایان توجه بیشتری داشته باشند وایشان را همچون دیگر اعضای جامعه به حساب آورند. متاسفانه وجود نگرش های منفی مانع از حضور ناشنوایان در جوامع شده و شاید بزرگترین مشکل آنان انزوا و گوشه گیری باشد.

در اهمیت حس شنوایی می توان به گفته هلن کلر نویسنده نابینا و ناشنوای آمریکایی اشاره کرد که می گوید: اگر این فرصت به من داده می شد که یکی از دو حس خود را بازیابم، ترجیح می دادم نابینا بمانم، ولی بشنوم.

این اختلال هماره در کشورهای مختلف وجود داشته و در جوامع گوناگون به طرق های متفاوتی از طریق اشخاصی که خود را مسوول رفع این اختلالات می دانسته اند، اقداماتی صورت گرفته که در ایران برای نخستین بار جبار باغچه بان در سال 1312 هجری خورشیدی؛ برای تعلیم و تربیت کودکان ناشنوا، نخستین مدرسه ناشنوایان را تاسیس و روش آموزش الفبای دستی را اختراع کرد و بدین ترتیب توانست در مدت یکسال به تعدادی کودک ناشنوا خواندن و نوشتن بیاموزد.

او همچنین در حین تعلیم و تربیت به روش دیگری دست یافت که امروز آن روش به نام روش ترکیبی معروف است که با گذشت سال ها به عنوان مترقی ترین روش در مدارس سراسر کشور استفاده می شود.

همچنین سال ها بعد، آموزش و پرورش ناشنوایان توسط کارشناسان و متخصصان گفتار درمان ایجاد شد و با گذشت زمان به جهت درمان و پیشگیری از ناشنوایی پیشرفت چشم گیری یافت.

در ایران از هر یک هزار کودک متولد شده، پنج تا شش نفر دچار اختلال شنوایی خفیف تا شدید هستند که میانگین تشخیص ناشنوایی در کشور 5/2 تا 3 سالگی است. این کودکان به دلیل نقص در قوه شنوایی نیازمند آن هستند که زبان و گفتار را به صورتی متفاوت با دیگر کودکان بیاموزند؛ از این رو تشخیص به موقع این ضایعه اهمیت بسیاری دارد و هزینه های تحمیلی بر جامعه و خانواده را به مقدار خیلی زیادی کاهش می دهد.

البته کارشناسان و پزشکان اقدامات موثری را برای رفع اختلالات شنوایی در نوزادان به اجرا گذاشته اند که از آن جمله می توان به طرح غربالگری اشاره کرد. در این طرح کودکان باید در ماه نخست زندگی خود مورد ارزیابی شنوایی قرار گیرند. در صورتی که مشکوک به کم شنوایی باشند تا سه ماهگی حتما باید یک متخصص شنوایی سنجی بررسی های لازم را انجام داده و در صورت اثبات کم شنوایی، تا پیش از 6 ماهگی سمعک یا دیگر وسایل ارتباطی مناسب و درمان های لازم تجویز شود.

امروز به دلیل توسعه و پیشرفت علم پزشکی، کشف اصول کلی برای درمان و رفع مشکلات ناشنوایی، این افراد در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور فعالیت می کنند و اینگونه توانسته اند توانایی های خود را در همه زمینه ها بدون آنکه این اختلالات مانع فرآیند کاری آنان شود به همگان نشان دهند.

بنابر تصمیم فدراسیون جهانی ناشنوایان، آخرین هفته ماه سپتامبر به مناسبت درگذشت دکتر شرایر نخستین رییس ناشنوای فدراسیون ناشنوایان و دانشگاه گالوت هفته جهانی ناشنوایان نام گرفت که در سراسر دنیا به مناسبت بزرگداشت این روز مراسمی با اهداف ترفیع فرهنگ ناشنوایان، دانسته‌هایی از زبان علم و اشاره، آگاهی مقامات و سیاستمداران جامعه شنوا و همچنین عموم مردم از دستاوردهای این قشر و مشکلاتی که جامعه ناشنوایان با آنها روبرو هستند، برگزار می‌شود.

هر ساله فدراسیون جهانی ناشنوایان؛ به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان، شعاری را تعیین و به سازمان های عضو اعلام می‌ کند که شعار این فدراسیون در سال 2013 تساوی برای اشخاص ناشنوا است که منظور از آن، اجرای کنوانسیون؛ برای احقاق تساوی حقوق اشخاص دارای معلولیت است.

منبع: ایرنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.90.2717.fa.html
برگشت به اصل مطلب