شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- مقالات حوزه اجتماعی
بهزیستی به دنبال رئیسی برای به زیستن

حذف تصاویر و رنگ‌ها

یک صندلی خالی و چند گزینه؛

بهزیستی به دنبال رئیسی برای به زیستن

رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور به عنوان رئیس جدید جمعیت هلال احمر منصوب شد ولی همچنان پست وی در سازمان بهزیستی خالی و تنها بصورت سرپرست اداره می شود.
ابوالحسن فقیه از جمله رؤسای موفق در سازمان بهزیستی بود که سازمان متبوعش در زمان وی دوره ای بی حاشیه را سپری کرد هر چند موضوعاتی مانند پرونده بهزیست بنیاد را باید تنها موضوع جنجالی دوران مدیریت وی حساب کرد، اما در کنار این مسایل نمی توان از اقدامات مثبت فقیه در سازمان بهزیستی چشم پوشی کرد.
او افزایش شش برابری اعتبارات بهزیستی، توسعه خدمات توانبخشی و اجتماعی، ایجاد شبکه اورژانس اجتماعی، رشد 900 درصدی ساخت و تأمین مسکن معلولان، برون سپاری گسترده فعالیتها به بخش غیردولتی و کاهش 20 درصدی پرسنل بهزیستی، ایجاد هفت هزار روستا مهد و اجرای طرح یک وعده غذای گرم در مهدهای کودک روستایی و مناطق حاشیه نشین، ایجاد خط ملی اعتیاد، فراگیری بیمه پایه و ایجاد بیمه مکمل معلولان، راه اندازی بانک اطلاعات مددجویان و معلولان تحت پوشش برای اولین بار را در کارنامه خود دارد.
به نظر می رسد علی رغم حضور دکتر احمد اسفندیاری که 11 روز پس از حکم گرفتن فقیه به عنوان سرپرست این سازمان انتخاب شد، اما همچنان گمانه زنی ها درخصوص جانشین اصلی ادامه دارد و جدی ترین گزینه مطرح هم سیدعلی ریاض، قائم مقام معاونت حقوقی ریاست جمهوری است که سابقه نمایندگی در مجلس هفتم را هم در پرونده کاری خود دارد، در کنار نام وی از محمدجواد جعفریان، مدیرکل حوزه ریاست و معاون توانبخشی سازمان بهزیستی و مهدی علیپور، معاون پشتیبانی سازمان بهزیستی و مدیرکل سابق بهزیستی استان خراسان نیز به عنوان جدی ترین گزینه های ریاست این سازمان نام برده می شود.
به هر حال سازمان بسیار مهم بهزیستی، با آمار بالای افراد تحت پوشش خود لازم است تا هر چه سریعتر با تعیین رئیس به وظایف قانونی و اولویتهای اساسی خود برسد بویژه آنکه در چارت تشکیلات جدید ستاد سازمان بهزیستی کشور که توسط معاونت توسعه مدیریت و نیروی انسانی ریاست جمهوری ابلاغ شده 600 پست جدید سازمانی تصویب شده است.
احتمال ریاست سرپرست فعلی
دکتر سعید جاودان سیرت، سرپرست دفتر اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی درباره وضعیت انتخاب رئیس جدید سازمان به خبرنگار ما می گوید: به احتمال زیاد سرپرست فعلی حکم ریاست را خواهد گرفت.
وی درخصوص اولویتهای این سازمان در دوره جدید افزود: آنچه در حال حاضر می تواند اولویت اصلی باشد بحث توانمندسازی جامعه هدف است که از طریق اشتغال و تأمین مسکن مهیا می شود.
وی تصریح کرد: تأمین این دو مقوله مهم، باعث ساماندهی جامعه هدف و رسیدن به معیشت برای آنان خواهد شد و در بلند مدت آنها را از گردونه افراد تحت پوشش سازمان خارج می نماید.
انتخاب رئیس جدید از داخل سازمان بهزیستی
اما رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتگو با خبرنگار ما درباره انتخاب رئیس سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی مأموریت و نقش بزرگی در مسایل اجتماعی دارد و اعتقاد داریم که بایستی سریعاً رئیس آن مشخص شود.
سلیمان جعفرزاده در پاسخ به این پرسش که آیا کمیسیون اجتماعی افرادی را برای تصدی این پست به وزیر رفاه معرفی نموده است؟ گفت: ما هیچ گزینه ای را پیشنهاد نداده ایم و وزیر شش ماه برای معرفی رئیس فرصت دارد و در صورتی که از ما کمک بخواهد افرادی را معرفی خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: به نظر ما رئیس سازمان بهزیستی باید از داخل مجموعه انتخاب شود تا با شناخت کامل بتواند اقدامات مؤثری انجام دهد، آدمهای خارج از سازمان از عهده مسایل و مشکلات بر نمی آیند.
وی با اشاره به پیشنهاد مجلس برای تأسیس وزارتخانه ای مستقل تحت عنوان وزارت امور اجتماعی می گوید: مجلس در نظر دارد با ادغام تمامی نهادهایی که به نوعی در امور مربوط به مسایل اجتماعی دخیل هستند، ساختاری مستقل تحت عنوان وزارت امور اجتماعی تصویب کند تا با سیاستگذاری واحد و منسجم توسط این مجموعه، سازمان بهزیستی نیز بتواند در دل آن به وظایف خود بهتر و کارآمدتر عمل کند.
جعفرزاده خاطرنشان می کند: نکته دیگری که متأسفانه مدتی است ما در جامعه شاهد آن هستیم کم رنگ شدن حمایتهای مردمی از سازمانهایی نظیر بهزیستی است. این در حالی است که زمانی شاهد حمایت خوب مردمی در این خصوص بودیم و امیدواریم که با رویکرد مصممی که در مجلس وجود دارد با ایجاد برخی تحولات ساختاری در حوزه مربوط به امور اجتماعی بتوانیم در جلب مشارکت مردمی نیز همچون سابق موفقیتهایی را به دست آوریم.
پایان دراماتیک سرپرست ها
البته در چند سال اخیر بیشتر افرادی که به عنوان سرپرست در سازمانها و وزارتخانه ها حکم گرفته اند کمتر موفق به تصدی آن پست در مقام اصلی شده اند که نمونه های آن کم نیست.
بطور مثال زمانی که بحث و نظرهایی درخصوص تصدی فاطمه آلیا به عنوان دومین وزیر پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش دولت دهم مطرح بود، رئیس جمهور طی حکمی سیدرمضان محسن پور، معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت آموزش و پرورش را به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب کرد. که او هیچگاه بر صندلی وزارت ننشست.
وزارت رفاه نیز شاهد چنین مسأله ای در خود بود بطوری که نادعلی الفت پور که معاونت توسعه مدیریت و امور مجلس وزارت رفاه و تأمین اجتماعی را بر عهده داشت برای مدت کوتاهی سرپرست وزارتخانه شد اما به وزیری نرسید، اتفاق مشابهی که برای علی یوسف پور به عنوان سرپرست وزارت رفاه در دولت نهم افتاد.حال باید دید اسفندیاری که سابقه ریاست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران را در کارنامه خود داشته و در حال حاضر به عنوان سرپرست سازمان بهزیستی فعالیت می کند تا پیش از آغاز هفته بهزیستی در تیرماه حکم ریاست خود را خواهد گرفت یا دچار پایان دراماتیک دیگر سرپرستها خواهد شد.

منبع: روزنامه قدس

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.90.1664.fa.html
برگشت به اصل مطلب