شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- مقالات علمی
تولد نوزاد با سه والد در ایران امکانپذیر است

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/6/18 | 

 

با هدف پیشگیری از تولد نوزاد معلول؛
تولد نوزاد با سه والد در ایران امکانپذیر است

رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم گفت: تولد نوزاد با سه والد با هدف پیشگیری از تولد نوزادان معلول یا افزایش شانس صاحب فرزند شدن برای والدینی که به دلیل برخی مشکلات ژنتیکی قادر به داشتن فرزند سالم نیستند، در کشور امکانپذیر است.
دکتر ابوطالب صارمی با اعلام این خبر گفت: این روش همچنین برای خانمهایی که در سنین بالا ازدواج می کنند و مایل به داشتن فرزند هستند - با توجه به اینکه بارداری در سنین بالای 35 سال، احتمال سقط جنین را افزایش می دهد- می تواند، کمک کننده باشد.
 وی ادامه داد: چندی پیش، خبری با عنوان "بریتانیا برای نوزادانی با سه والد آماده می شود" به صورت وسیع در رسانه های گروهی دنیا مطرح شد و مورد توجه همگان قرار گرفت.
 رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم خاطر نشان ساخت: این شیوه در صورت آنکه جنبه تبلیغاتی به خود نگیرد، به عنوان یک روش منطقی برای پیشگیری از تولد نوزادان معلول یا افزایش شانس صاحب فرزند شدن برای والدینی که به دلیل مشکل میتوکندری و ژن های معیوب آنها قادر به داشتن فرزند سالم نیستند، شیوه ای مناسب است و هم اینک امکان انجام آن در مراکز درمانی داخل کشور نیز فراهم است.
 وی با اشاره به اینکه از نظر علمی در داخل اسپرم و تخمک، نیمی از کروموزوم های مرد و نیمی از کروموزوم های زن وجود دارد که پس از لقاح، این کروموزوم ها با هم جفت شده، هسته سلول اولیه جنینی را بوجود می آورد، گفت: با تقسیم های متعدد و متنوع سلولی، جنین اولیه شکل می گیرد.
 به گفته صارمی، کروموزوم ها که از حدود 20 هزار ژن تشکیل شده اند، ناقل خصوصیات والدین هستند.
 از سوی دیگر ماده تشکیل دهنده ژنها DNA نام دارد که بیماریهای مختلف ارثی نیز از طریق همین DNA به جنین انتقال می یابد و تنها حدود 37 ژن که در داخل میتوکندری ها و در داخل سیتوپلاسم سلول قرار دارند، می توانند، باعث انتقال وراثتی برخی از بیماریهای نادر شوند.
 وی افزود: در صورتی که هسته اولیه سلول که حاصل کروموزوم های زن و مرد و عامل وراثت هستند در داخل سلولهای حاوی ژنهای میتوکندری معیوب باشند، منجر به تولد نوزادان معلول خواهد شد. حال اگر سیتوپلاسم این سلول ها را که حاوی میتوکندری معیوب است، خارج و سیتوپلاسم سلول سالم دیگری را جایگزین کنیم، هسته جنین ایجاد شده، فاقد آن معدود بیماری میتوکندری خواهد بود.
 رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم تصریح کرد: از نظر مسایل وراثتی نیز نوزاد از فرد صاحب سیتوپلاسم جایگزین شده نیز به لحاظ ژنتیکی، خصوصیاتی را به ارث نخواهد برد. چون عامل اصلی انتقال توارث، هسته سلول است.

منبع مهر

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.89.2555.fa.html
برگشت به اصل مطلب