شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار علمی
مجوز حضور بازوی روباتیک در زندگی معلولان

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/2/21 | 

مجوز حضور بازوی روباتیک در زندگی معلولان

سازمان دارو و غذای آمریکا امکان استفاده از بازوی روباتیکی صیقلی با توانایی برداشتن و حمل اجسام سنگین و یا ظریف و شکننده که می‌تواند زندگی افراد معلول را متحول سازد، تایید کرد.
براساس گزارش ایندیپندنت،ْ این بازوی روباتیک که FDA به‌تازگی استفاده از آن را برای افراد دارای نقص عضو تایید کرده‌است، یکی از محصولات بنیانگذار شرکت Segway است، ماشین دوچرخ مشهوری که سال 2001 با هدف متحول ساختن سفرهای درون شهری وارد بازار شد، اما پس از مدتی به‌خاطر وقوع رویداد‌های ناگوار برای کاربرانش مشهور شد.

این بازو توسط دین کمن که در سال 2009 شرکت Segway را به‌فروش رساند، طراحی شده و ابعاد، وزن، شکل و قدرت نگه داشتن اجسام توسط آن با دست انسان بالغ برابری می‌کند.

AWT IMAGE

به گفته کریستی فورمن از مرکز تجهیزات و بهداشت رادیولوژیکی سازمان غذا و داروی آمریکا، این اندام روباتیک به افراد کمک خواهد کرد تا به شیوه‌ای نزدیک به حرکات طبیعی دست به انجام کارهای پیچیده بپردازند. برای مثال می‌توانند موهای خود را شانه بزنند، غذا بخورند، از کلید‌های مختلف برای قفل کردن درها استفاده کنند و زیپ کیفهای خود را باز و بسته کنند.

کامن نام این بازو را با الهام از شخصیت لوک اسکای‌واکر،‌از شخصیت‌های فیلم جنگ‌های ستاره‌ای محصول سال 1980، لوک انتخاب کرده‌است. این بازو با سرمایه‌گذاری دارپا، آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی پنتاگون، با هدف بهبود بخشیدن زندگی بیش از هزار و 800 سربازی که در جنگ‌های عراق و افغانستان دچار نقص عضو شده‌اند ساخته شده‌است.

به گفته محققان با کمک انگشتان این بازو می‌توان اجسامی ظریف و شکننده مانند دانه انگور را از روی زمین برداشت و همچنین فرد می‌تواند با کمک آن از ابزارهای سنگین مانند دریل دستی نیز استفاده کند. حرکات بازو توسط سیگنال‌های دریافتی از الکترود‌هایی کنترل می‌شود که فعالیت‌های الکتریکی ناشی از انقباض ماهیچه‌ها را ردیابی می‌کنند. بازو سپس می‌تواند با ترکیبی از کلید‌ها و حسگرها 10 حرکت مختلف را انجام دهد.

کمن پیش از این نیز طراحی‌های جالب توجهی برای کمک به بیماران ارائه کرده بود: اولین پمپ انسولین پوشیدنی، دستگاه قابل حمل دیالیز برای بیماران کلیوی و ویلچیر برقی مخصوص حرکت روی تمامی سطوح.

منبع: همشهری آنلاین

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.85.4684.fa.html
برگشت به اصل مطلب