شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار علمی
نخستین دست بیونیک انگلیس با قابلیت کنترل توسط ذهن + تصاویر

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/9/23 | 

نخستین دست بیونیک انگلیس با قابلیت کنترل توسط ذهن + تصاویر

AWT IMAGE

 

محققان دست بیونیک جدیدی را برای یک معلول جنگی طراحی کرده‌اند که توسط ذهن کنترل شده و امکان انجام کارهای مختلف مانند رانندگی، باغبانی و حتی آشپزی کردن را فراهم می‌کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، «اندرو گارسویت» سربازی که در زمان جنگ افغانستان دست راست خود را از دست داد، صاحب نخستین دست بیونیک با قابلیت کنترل توسط ذهن در انگلیس شد.

این سرباز که در سال 2010 میلادی دست خود را از دست داده بود، در ابتدا از یک پروتز سنتی استفاده می‌کرد که کارکردهای بسیار محدوی داشت؛ اما ژانویه سال 2013 تحت عمل جراحی برای اتصال دست بیونیک با قابلیت کنترل توسط ذهن قرار گرفت.

محققان دانشگاه پزشکی وین در اتریش طی یک عمل جراحی هفت ساعته، انتهای اعصاب قطع شده را از شانه به سینه فرد معلول منتقل کردند؛ سپس الکترودها با دقت به سینه بیمار متصل و به رایانه کوچکی که روی پروتز مصنوعی قرار داشت، مرتبط شدند.

زمانی که وی به حرکت دادن دست خود فکر می‌کند، پالس‌های الکتریکی مغزی از طریق انتهای اعصاب سالم و الکترودها، پیامی را برای میکرو رایانه ارسال می‌کنند که امکان انجام حرکاتی مانند باز و بسته کردن دست‌ها، حرکت دادن انگشتان و چرخش مچ را فراهم می‌کند.

«گارسویت» با کمک این دست بیونیک، قادر به انجام بسیاری از کارهای روزمره مانند گرفتن ظروف، استفاده از کارت بانکی، رانندگی و باغبانی بوده و زندگی طبیعی و مستقل‌تری را تجربه می‌کند؛ با نصب حسگرهای مختلف در داخل دست بیونیک بزودی شرایط حس دماهای مختلف نیز امکانپذیر می‌شود.

وزارت دفاع انگلیس برای توسعه این دست بیونیک و انجام عمل جراحی حدود 100 هزار دلار هزینه کرده است.

AWT IMAGE
انتقال انتهای اعصاب سالم از شانه به سینه و اتصال به الکترودها

AWT IMAGE

اتصال حسگرهای عضلات پیش از متصل کردن دست بیونیک

bionik hand 4

نخستین دست بیونیک در انگلیس با قابلیت کنترل توسط ذهن

bionik hand 5

امکان گرفتن اشیا توسط دست بیونیک با قابلیت کنترل توسط ذهن

AWT IMAGE

امکان گرفتن اشیا توسط دست بیونیک با قابلیت کنترل توسط ذهن

AWT IMAGE

امکان باغبانی با دست بیونیک

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.85.3386.fa.html
برگشت به اصل مطلب