شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار علمی
تراشه‌های مغزی حرکت دست و پا را برای معلولان به ارمغان می‌آوردند

حذف تصاویر و رنگ‌ها

تراشه‌های مغزی حرکت دست و پا را برای معلولان به ارمغان می‌آوردند

بیماران معلول می‌توانند بزودی با استفاده از انتقال‌دهنده هایی که در مغزشان کاشته می‌شود دست و پای خود را به حرکت درآوردند.
به گزارش تلگراف، مهندسان انگلیسی در حال ارایه یک فناوری هستند که در آن ریز تراشه‌ای در مغز کاشته می‌شود تا پیام‌های عصبی را درک، سیگنال ها را رمز گشایی و افکار را به حرکت تبدیل کند.
این دانشمندان امیدوارند طی پنج سال آینده بتوانند به بیماران مبتلا به آسیب نخاعی وسایل روباتیکی عرضه کنند که آنها را قادر سازد بطور اختیاری دست و پای خود را حرکت دهند.
ضایعات نخاعی با قطع ارتباط مغز با اعضای بدن، موجب معلولیت می‌شوند.
پروفسور رودریگو کویان کویروگا و محققان دانشگاه لیستر بر روی پروژه ای کار می‌کنند که می‌تواند به بیماران معلول کمک کند دستورات مغزی را به اجرا درآورند.
فرد می‌تواند جسمی را که می‌خواهد آن را بردارد، مشاهده کنند. وی قصد دسترسی به جسم را دارد، مغز می‌تواند پیامی را به دست بدهد : فنجان چای را بردار اما این سیگنال‌ها هنگامی که به نخاع می‌رسند متوقف می‌شوند.
این محققان می‌گویند: اگر این سیگنال‌ها را از این نورون‌ها برداشته و آنها را با استفاده از الگوریتم‌های رمزگشا تفسیر کنیم،می توانیم ابزار روباتیکی را در بازوی فرد بیمار را تحریک کنیم.
وی گفت بخش عمده‌ای از این فناوری اکنون آماده است.
دانشمندان تراشه‌های ذهن خوان را در مغز میمونها کاشته و نشان دادند این تراشه‌ها می‌توانند بازوی روباتیک را حرکت داده و یا مکان نما را بر روی نمایشگر رایانه به حرکت درآورد.
با این حال هیچ یک از این سیستم ها، بی‌سیم نیستند بلکه سیمی از طریق ایجاد حفره‌ای در جمجمه وارد مغز حیوان شده است.
انتقال بی‌سیم اطلاعات از تراشه مغزی بسیار دشوار است . یک الکترود می تواند در هر ثانیه ‪۳۰‬هزار نقطه داده و یا آیتم‌های اطلاعات تولید کند در حالی که این تراشه می‌تواند حاوی صدها الکترود باشد.
این حجم عظیمی از داده است از این رو پهنای باند کافی نخواهد بود.
دانشمندان در تلاش هستند پردازش‌های ابتدایی را بر روی این تراشه انجام دهند تا پهنای باند را کاهش داده باشند.
از این رو به جای ‪ ۳۰‬هزار نقطه داده در هر ثانیه شاید بتوانند ‪ ۱۰۰‬و یا هزار نقطه ثانیه درهر ثانیه ارسال کنند.
یک ایده بلندپروازانه دیگر عدم استفاده از ابزار روباتیک و جایگزینی ارتباط از بین رفته به پا یا دست با استفاده از یک رابط مصنوعی است.
تراشه مغزی می‌تواند سیگنال‌هایی را به شبیه ساز کاشته شده در نخاع بفرستد. این کار پالس‌هایی الکتریکی را برای انقباض ماهیچه و حرکت دست و پای معلول تولید می‌کند .
اما به نظر این دانشمندان سیستم روباتیک در کوتاه مدت عملیاتی تر است.
در این پروژه با حمایت یک میلیون دلاری دولت و با همکاری دانشگاه نیوکاسل و دانشکده سلطنتی لندن نیز شرکت داشتند

منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.85.1762.fa.html
برگشت به اصل مطلب