شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار علمی
جلوگیری از عقب‌ماندگی ذهنی نوزادان

حذف تصاویر و رنگ‌ها

رییس اداره غددمتابولیک وزارت بهداشت خبر داد:
شناسایی و درمان هشت هزارنوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید درکشور
جلوگیری از عقب‌ماندگی ذهنی نوزادان

رییس اداره غدد متابولیک مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اعلام پوشش بیش از 90 درصدی غربالگری تیروئید نوزادان در سطح کشور، به شناسایی حدود هشت هزار نوزاد ایرانی مبتلا به کم کاری تیروئید مادرزادی اشاره کرد و از اجرای آزمایشی بررسی ضریب هوشی کودکان سه تا چهار ساله اصفهانی مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید که از دوران شیرخوارگی اقدامات درمانی را دریافت کرده‌اند، به منظور اطمینان از میزان اثربخشی این اقدامات درمانی خبر داد.
دکتر شهین یاراحمدی با اشاره به ادغام برنامه غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان در سیستم سلامت کشور گفت: از زمان اجرای این برنامه تاکنون سه میلیون و 400 هزار نوزاد غربال و از این میان حدود 8 هزار بیمار شناسایی شده و تمام نوزادان بیمار تحت درمان قرار گرفته‌اند.
وی ادامه داد: تعدادی از این نوزادان کم کاری گذرای تیروئید داشتند به این معنی که پس از مدتی درمان، با تشخیص پزشک بعد از بهبودی، درمان قطع می‌شود؛ اما حدود نیمی از آنها ممکن است تا آخر عمرشان به اقدامات درمانی نیاز داشته باشند. نوزادانی که به کم کاری تیروئید دائمی مبتلا هستند باید درمان را در تمام مراحل زندگی دریافت کنند.
به گفته دکتر یاراحمدی، یکی از شاخص‌هایی که می‌توان مطمئن شد اقدامات درمانی انجام در رابطه با نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید، مناسب بوده، آن است که ضریب هوشی نوزاد بیمار که در دوران شیرخوارگی درمان شده مانند کودکان سالم باشد.
وی در این باره ادامه داد: بر این اساس به منظور اطمینان از اثربخشی اقدامات درمانی انجام شده در رابطه با این نوزادان، به صورت آزمایشی ضریب هوشی کودکان بین سه تا چهار ساله استان اصفهان که از دوران شیرخوارگی اقدامات درمانی در رابطه با کم کاری مادرزادی تیروئید را دریافت کرده‌اند، بررسی شده و به زودی نتایج حاصل از آن مشخص می‌شود.
دکتر یاراحمدی افزود: پس از این برنامه، ضریب هوشی تمام نوزادانی که در سطح کشور بیمار تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گرفته‌اند، در سنین سه تا چهار سالگی بررسی می‌شود. پس از آن نیز با افزایش سن کودک، هر چند سال یک مرتبه ضریب هوشی‌شان کنترل می‌شود تا اثر بخشی این اقدامات درمانی و نقش آن در سلامت جامعه مشخص شود.
دکتر یاراحمدی با تاکید بر این که کم کاری مادرزادی تیروئید نوزادان اگر قبل از یک ماهگی درمان نشود می‌تواند درجاتی از عقب ماندگی ذهنی در نوزاد را به دنبال داشته باشد، گفت: در صورتی که این کم کاری تیروئید تا شش ماهگی تشخیص داده نشود، نوزاد شدیدا عقب مانده ذهنی می‌شود. بر این اساس برنامه غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان طوری است که در اسرع وقت این نوزادان شناسایی شوند. به این ترتیب روز سوم تا پنجم تولد، این غربالگری صورت می‌گیرد و اگر پس از این مدت درمان آغاز شود به واسطه آن که هورمون تیروئید جزو هورمون‌های اساسی برای رشد سیستم مغزی و عصبی نوزاد است، می‌توان از عقب ماندگی ذهنی نوزاد جلوگیری کرد.
رییس اداره غدد متابولیک مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، به خانواده‌ها توصیه کرد که حتما غربالگری کم کاری تیروئید در نوزاد خود را انجام دهند و به توصیه‌های تیم بهداشتی توجه کنند؛ چرا که کوچک‌ترین عدم همکاری ممکن است به ضرر نوزاد تمام شود. به این ترتیب همکاری والدین با تیم پزشکی می‌تواند ضامن سلامت نوزاد‌شان باشد.

منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.85.1510.fa.html
برگشت به اصل مطلب