شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
صدور گواهینامه رانندگی برای افراد دارای اختلال شنوایی و گفتاری

حذف تصاویر و رنگ‌ها

صدور گواهینامه رانندگی برای افراد دارای اختلال شنوایی و گفتاری

مدیرکل دفتر توانبخشی معلولان جسمی،حرکتی و حسی گفت: با پیگیری‌های انجام شده قرار است مشکل صدور گواهینامه برای افراد دارای اختلالات گفتاری و شنوایی تا دو هفته آینده حل ‌شود.
دکتر کیوان دواتگران درنشست خبری که صبح امروز به مناسبت هشتم مهرماه روز جهانی ناشنوایان در مرکز ناشنوایان آیت، برگزار شد ، افزود: درسراسر کشور 105 مرکز تخصصی شنوایی ‌شناسی با 135 کارشناس مرتبط و همچنین 125 واحد گفتار درمانی با 128 کارشناس وجود دارد که به ناشنوایان سرویس می دهند.
وی با اشاره به اینکه هر مرکز خانواده و کودک ناشنوا به 50 فرد و خانواده آموزشهای لازم را ارائه می کند ، تاکید کرد : در حال حاضر 25 مرکز خانواده و کودک ناشنوای خصوصی در کشور فعال است و براساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سال جاری نیز 10 مرکز دیگر راه اندازی خواهد شد .
مدیرکل دفتر توانبخشی معلولان جسمی ـ حرکتی و حسی گفت: براساس آمار سال 84، حدود سه میلیون نفر در کشور دارای معلولیت هستند که از این رقم 2/16 درصد یعنی 470 هزار نفر در جامعه به نوعی از اختلالات شنوایی و گفتار رنج می برند.
دواتگران از شناسایی 130 هزار نفر از افراد دارای اختلالات شدید و عمیق شنوایی خبر داد و تصریح کرد: 72 هزار نفر از این تعداد تحت پوشش سازمان بهزیستی بوده و خدمات دریافت می کنند.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته هفت هزار دانشجوی معلول به صورت رایگان از خدمات بهزیستی بهره‌ مند شدند، ادامه داد: یک ‌هزار و 150 نفر آنان دارای اختلالات شنوایی یعنی کم شنوا و ناشنوا بودند.
وی کاشت حلزون و روند تخصصی تربیت شنوایی برای کودکان زیر شش سال را یکی از برنامه های بهزیستی دانست و افزود: بدین منظور وزارت رفاه و تامین اجتماعی حدود چهار میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار اختصاص داده است که پیش‌بینی می‌شود با این اعتبار برای یک ‌هزار نفر کاشت حلزون صورت گیرد.
مدیرکل دفتر توانبخشی معلولان جسمی ـ حرکتی و حسی تصریح کرد: از زمان شنوایی‌ سنجی تا کاشت حلزون و زمان اتمام روند تخصصی تربیت ‌شنوایی برای هر کودک به طور میانگین 20 تا 25 میلیون تومان هزینه لازم است که این روند در یک دوره دو تا سه ساله انجام می‌شود.
دواتگران اظهارداشت : راهنمایی و رانندگی برای کم شنواها گواهینامه صادر نمی کند اما با پیگیری‌های انجام شده قرار است این مشکل تا دو هفته آینده حل ‌شود و کسانی که دارای اختلالات گفتاری و شنوایی هستند، می ‌توانند با نصب برچسب خاصی بر روی شیشه ماشین رانندگی کنند.
وی گفت: نبود رابط یکی از مشکلات ناشنوایان است و تنها در یک یا دو مرکز، رابط ناشنوا تربیت می ‌شود و در حال حاضر تنها یک یا دو رابط در محاکم قضایی وجود دارد.
مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست خبری گفت: به طور میانگین از هر یک‌ هزار تولد پنج تا شش کودک دچار اختلالات شنوایی از خفیف تا عمیق هستند.
دکتر زهرا نوع ‌پرست ، بهترین زمان تشخیص شنوایی نوزاد را 48 ساعت پس از تولد ذکر کرد و افزود: خانواده‌ها باید قبل از شش ماه اول تولد این کار را انجام دهند، اگر شنوایی ‌شناسی شش ماه پس از تولد صورت گیرد، اثربخشی زیادی ندارد.
وی با اشاره به اینکه شایع ‌ترین اختلالات شنوایی، اختلالات اکتسابی است، افزود: این اختلالات بر اثر عفونت‌های گوش و یا عوارض ایجاد شده از طریق مصرف داروها بوجود می آید و سازمان بهزیستی تنها افرادی را که نقیصه مادرزادی داشته باشند را تحت پوشش قرار می‌دهد.
مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: مسائل ژنتیکی عامل 50 درصد ناشنوایی‌ها است ، غربالگری شنوایی باید توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود، اما تاکنون با توجه به مکاتبات بسیاری که با این وزارتخانه صورت گرفته، همکاری لازم انجام نشده است.
نوع پرست ادامه داد: طرح خرید 120 دستگاه غربالگری شنوایی به وزارت رفاه و تامین اجتماعی ارائه شده است . در صورتیکه اعتبارات ذکر شده اختصاص یابد، سطح غربالگری در روستاها را می‌توانیم به 50 درصد برسانیم.
وی گفت: به دلیل کمبود تجهیزات و دستگاه‌های مربوطه، 92 درصد موالید را نمی ‌توانیم مورد شنوایی ‌سنجی قرار دهیم، به همین دلیل سن تشخیص شنوایی ‌سنجی افزایش ‌یافته است و هم اکنون تنها هشت درصد موالید توسط سازمان بهزیستی غربال می ‌شوند.
مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه فقط 36 دستگاه غربال‌ گری شنوایی در سازمان بهزیستی وجود دارد ، تاکید کرد: چنانچه این رقم به 175 دستگاه برسد، می ‌توانیم 50 درصد کودکان را تحت پوشش قرار دهیم.

وی قیمت هر دستگاه را به طور میانگین شش تا هشت میلیون تومان عنوان کرد و گفت: گسترش پوشش غربالگری شنوایی در کشور یکی از طرح‌های بهزیستی است، چنانچه اعتبارات این طرح توسط وزارت رفاه تامین شود، می‌توانیم کار شنوایی ‌سنجی را انجام دهیم.

• خبرگزاری مهر

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.873.fa.html
برگشت به اصل مطلب