شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
معلولان 10 الی 12 درصد افراد هر جامعه‌ای را تشکیل می‌دهند

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1394/6/1 | 

یک مسئول اعلام کرد:
معلولان 10 الی 12 درصد افراد هر جامعه‌ای را تشکیل می‌دهند


‌رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان مرکزی با بیان این که هر جامعه چیزی در حدود 12 درصد معلول را در خود جای داده است، گفت: معمولاً کودکان با عقب‌ماندگی‌های ذهنی شدید و عمیق دارای بیش از یک نوع معلولیت هستند، لذا در رده کودکان چند معلولیتی قرار می‌گیرند.

محمود عسگری افزود: تمام کودکان چند معلولیتی را نمی‌توان در یک طبقه کاملاً مشخص و مجزا و یا تعریف ویژه‌ای قرار داد.

وی افزود: دانش‌آموزان استثنایی نیز به گروه افراد دارای کم‌توانی ذهنی عمده و بزرگ، ناتوانی‌های شنوایی، بینایی، جسمی و حرکتی، اختلالات خاص یادگیری، اختلالات رفتاری و گروه اوتیسم تقسیم می‌شوند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان مرکزی اظهار کرد: درست است که دانش‌آموزان تیزهوش در گروه کودکان استثنایی قرار می‌گیرند، اما این بدان معنا نیست که این افراد دارای مشکلات رفتاری هستند.

عسگری تصریح کرد: دانش‌آموزان تیزهوش از لحاظ قرار گرفتن در گروه استعدادهای درخشان نسبت به دانش‌آموزان عادی، استثنایی هستند و با معیارهای بالاتری سنجیده می‌شوند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان مرکزی اظهار کرد: کودکان چند معلولیتی که امروزه از آنها تحت عنوان کودکان با نیازهای ویژه یاد می‌شود، کودکانی هستند که بیش از یک معلولیت دارند. به عنوان مثال‌ دارای مشکلات ذهنی به همراه مشکلات در بینایی یا شنوایی و بالعکس بوده یا دارای بیش از یک معلولیت جسمی حرکتی هستند.

وی ادامه داد: در مجموع، معلولیت بر سه نوع تک‌معلولیتی، دو معلولیتی و چند معلولیتی تقسیم می‌شود.

عسگری عنوان کرد: هر چقدر نواقص و معلولیت‌ها بیشتر باشد، آثار اجتماعی شدیدتری در جامعه برجای می‌گذارد و به همان نسبت برقراری ارتباط با محیط اطراف محدودتر و سخت‌تر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این افراد 10 الی 12درصد از افراد هر جامعه‌ای را تشکیل می‌دهند. این رقم جهانی است و اگر در کشور ما بیشتر نباشد، کمتر هم نیست.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان مرکزی گفت: این افراد اغلب در گروه آموزش ویژه در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند، اما برخی از آنها می‌توانند در مدارس عادی به صورت تلفیقی با کمک رابط تلفیقی در مدارس عادی به امر تحصیل مشغول شوند.

عسگری عنوان کرد: در حال حاضر، هزار و 170 دانش‌آموز در استان در مدارس ویژه تحصیل می‌کنند که عمدتاً کم‌توان ذهنی هستند و از این لحاظ آمادگی رفتن به مدارس عادی را ندارند.

وی برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه والدین و مربیان که از اولویت‌های این نهاد در سال تحصیلی جدید است را کمکی مؤثر در جهت افزایش ارتباط و توانایی تعامل یا اینگونه دانش‌آموزان دانست.

عسگری گفت: با توجه به متفاوت بودن گونه‌های کودکان چند معلولیتی و نیز پراکندگی نیازهای آموزشی آنان، آموزش و پرورش در این گروه از کودکان، مجموعه‌ای از تخصص‌های ویژه را طلب می‌کند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان مرکزی تصریح کرد:‌ این افراد نیازمند آن دست از برنامه‌ریزی‌های آموزشی هستند که بخشی از زندگی آنان و والدین را تشکیل می‌دهد و در آن به اجتماعی شدن اینگونه کودکان توجه بیشتری می‌شود، چراکه این مهم از توقف طولانی آنان در مؤسسات ویژه جلوگیری می‌کند.

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.8043.fa.html
برگشت به اصل مطلب