شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
راه دشواری که عصای سفیدم باید بپیماید

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1394/3/17 | 

راه دشواری که عصای سفیدم باید بپیماید


تنها کتابخانه ویژه نابینایان شهر همدان در بالای تپه مصلی قرار دارد و راه دشواری که برای افراد معمولی پیمودنش دشوار است یقیناً برای نابینایان دشوارتر است.

«علی چهاردولی»، مسئول بخش نابینایان و کم‌بینایان کتابخانه مرکزی استان همدان  اظهار کرد: بخش نابینایان کتابخانه‌ی مرکزی در تاریخ 25 مهر 91 تأسیس شد و با در اختیار گذاشتن کتاب‌های صوتی و بریل کار خود را آغاز کرد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون 583 عنوان کتاب با خط بریل و 5250 عنوان کتاب صوتی در این کتابخانه وجود دارد هم‌چنین از منابع جدید دیجیتالی هم‌چون کتاب‌هایی به صورت pdf و یا text در این کتابخانه استفاده می‌شود.

وی با بیان این‌که این کتابخانه دارای 4 سیستم کامپیوتر ویژه نابینایان است، خاطرنشان کرد: این کامپیوترها مجهز به نرم‌افزار ویژه نابینایان بوده و به اینترنت نیز وصل هستند.

چهاردولی شمار اعضای فعال کتابخانه را 190 نفر برشمرد و افزود: رنج سنی این اعضا از کودکان تا جوانان و بزرگسالان است که شامل مقاطع تحصیلی ابتدایی تا دکترا هستند.

وی خاطرنشان کرد: در استان همدان تنها در دو شهر همدان و ملایر کتابخانه‌ی ویژه‌ی نابینایان و کم‌بینایان وجود دارد که در شهر همدان این کتابخانه در بالای تپه مصلی قرار دارد و قطعاً یکی از مشکلات نابینایان، مکان کتابخانه است.

چهاردولی انجام مساعدت‌های لازم از سمت مدیرکل کتابخانه‌های استان را خواستار شد تا این کتابخانه به مرکز شهر انتقال یابد.

وی گفت: مکان فعلی اصلاً استاندارد نیست و بهترین مکانی که برای این کتابخانه در نظر گرفته شده، کتابخانه آزادی است که در مرکز شهر قرار دارد و دسترسی به آن برای نابینایان و کم‌بینایان راحت‌تر است.

وی راه رسیدن به کتابخانه را هم‌اکنون صعب‌العبور دانست و تصریح کرد: اعضای نابینای شهر به تنهایی نمی‌توانند به کتابخانه بیایند و ناچار یا فردی باید آنها را همراهی کند و یا با آژانس به کتابخانه بیایند که این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی برای آنها می‌شود.

چهاردولی تنها مرکز و مکان فرهنگی نابینایان را همین کتابخانه دانست و گفت: با وجود همه مشکلات، اعضای زیادی از این کتابخانه استقبال کرده‌اند و خیلی مشتاقانه به کتابخانه می‌آیند.

وی با اشاره به فعالیت‌های دیگر انجام‌شده در این مرکز، اظهار کرد: از 190 اعضای فعال این کتابخانه، 150 نفر به صورت 100 درصد فعال هستند و در این مرکز علاوه بر امانت کتاب، کلاس‌های آموزشی رایانه، آموزش خط بریل، آموزش نرم‌افزارهای رایانه‌ای، انجام کارهای پژوهشی و مقاله و پایان‌نامه و نصب و تعمیر نرم‌افزارهای موبایل و رایانه اعضای کتابخانه نیز انجام می‌شود.

چهاردولی خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که در شهر همدان 2670 نابینا وجود دارد و تنها 190 نفر عضو فعال کتابخانه هستند، شکاف زیادی بین اعضای کتابخانه و جامعه نابینایان استان وجود دارد و امید است با جابجایی مکان کتابخانه به تعداد اعضا افزوده شده و این شکاف کمتر شود.

وی منابع اطلاعاتی کتابخانه را کم دانست و اظهار امیدواری کرد شمار منابع اطلاعاتی کتابخانه را تا 5000 عنوان افزایش دهیم.

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.7573.fa.html
برگشت به اصل مطلب