شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
من هم می‌توانم به شرط این که...؟

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/10/10 | 

من هم می‌توانم به شرط این که...؟


‌هر خواسته‌ای که داشته باشند، به سرعت از آن عبور می‌کنند، اما وقتی از آنها می‌پرسی انتظارتان از مردم و جامعه چیست، تازه درد و دل آنها آغاز می‌شود، تمام خواسته‌های مادی، شغل، مسکن و... را فراموش می‌کنند و از جامعه می‌خواهند که توانمندی‌ آنها را ببینند.

وقتی پای صحبت‌ها و درد و دل‌های معلولین جسمی و حرکتی می‌نشینی، از تمام خواسته‌ها و نیازهای خود سخن می‌گویند اما دل بسیار پری از جامعه و کسانی که از کنار آنها عبور می‌کنند دارند.

گلایه از چشم‌هایی که رد پا که نه، رد عصا، ویلچر و... آنها را می‌گیرند و به دنبال آن حرکت می‌کند، گلایه از نگاه‌های تلخ و غیر قابل تحمل و حتی گلایه از صدای خنده‌هایی که جایگزین خوبی برای کمک و یاری رسانی به هم‌نوع معلول نیست.

در این بین مرتضی که عصای سفیدش‌، چشم اوست، دل پری از خنده‌های تحقیر آمیزی دارد که هر روز گوش او را آزار می‌دهد.

مرتضی زیاری، معلول نابینا و از کارکنان سازمان بهزیستی استان سمنان به عنوان تلفن‌چی است، که در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا می‌گوید: وقتی داخل چاله در یکی از خیابان‌های شهر افتادم، فقط صدای خنده مردم را می‌شندیم، اگر یکی از مردم به من می‌گفت جلوی پای من چاله است، یک سال تمام پایم داخل گچ نبود و خانه نشین نمی‌شدم.

درک متقابل، تمام خواسته معلولین از مردم است

وی ادامه داد: تمام خواسته ما معلولین از مردم این است که ما را درک کنند، از سوی مردم در خیلی از مکان‌ها آزار و اذیت می‌شویم، اگر سال گذشته دست مرا می‌گرفتند، یا به من می‌گفتند جلوی پایت چاله است، پایم نمی‌شکست، اما نه تنها کمکم نکردند بلکه ایستادند و به من می‌خندیدند.

مرتضی که خود را مداح اهل بیت نیز معرفی می‌کند، در پاسخ به سوالی در خصوص خواسته‌ها و نیازهای معلولین به ایسنا گفت: در وهله اول، شغل، نیاز اصلی معلولین است، اگر شغل مناسبی برای معلولین فراهم باشد، خودشان روی پا خود می‌ایستند و توانمندی‌های خود را بروز می‌دهند.

این عضو انجمن و جامعه نابینایان استان اضافه کرد: مسکن، وسیله ایاب و ذهاب، مناسب سازی فضای شهری و... نیز از خواسته‌های مهم معلولین است، سازمان بهزیستی در حد توان خود به معلولین کمک می‌کند، اما سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها نیز باید کمک کنند.

درک متقابل باید جایگزین حس ترحم شود

مرصع گلابی رئیس انجمن معلولین جسمی و حرکتی شهرستان دامغان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با گلایه از برخی اقشار مردم گفت: جامعه باید معلولین را درک کند، درک متقابل باید جایگزین حس ترحم شود، با معلولین همکاری کنند.

گلابی افزود: جامعه باید به توانمندی‌های معلولین نگاه کند، این اشتباه است که معلولیت، به عنوان محدودیت تلقی شود، این اشتباه است که به ناتوانی معلولین نگاه می‌شود.

وی ادامه داد: یک فرد معلول نیز یک فرد توانمندی‌ است و دارای توانایی‌های بسیار زیادی است، به شرطی که جامعه او را درک کند، درک متقابل داشته باشد، توانایی‌های او را ببیند و درک کند.

رئیس انجمن معلولین جسمی و حرکتی شهرستان دامغان با اشاره به اینکه معلولین در بسیاری از بخش‌ها توانمندتر از افراد معمولی جامعه هستند، گفت: معلولین در بخش صنایع دستی، تولیدات صنایع دستی، قالی‌بافی، فعالیت‌های هنری و... بسیار توانمند و فعال هستند.

گلابی همچنین اشتغال را یکی از مهمترین خواسته معلولین عنوان کرد و گفت: اگر اشتغال مناسب و مفیدی برای معلولین فراهم شود، می‌توانند توانایی‌های خود را بیش از پیش ارائه دهند، بسیاری از معلولین در بخش مسکن نیز با مشکل مواجه هستند، یا مسکن دریافت نکرده‌اند و یا اگر هم دارای مسکن هستند به دلیل وجود شرایط نامناسب شغلی توانایی پرداخت اقساط آن را ندارند.

وی مناسب سازی فضاهای شهری را خواسته دیگر معلولین دانست و گفت: باید شرایط به گونه‌ای باشد که معلولین نیز بتوانند مانند سایر افراد جامعه، در شهر زندگی کنند، امکانات خوب و مناسبی باید جهت سهولت تردد معلولین در شهر فراهم باشد، معلولین نیز به اندازه تمام مردم جامعه حق زندگی دارند.

رئیس انجمن معلولین جسمی و حرکتی شهرستان دامغان ادامه داد: عدم مناسب سازی فضاهای شهری، عدم وجود امکانات ایاب و ذهاب و... شرایط سختی را برای معلولین فراهم آورده است.

وجود بیش از 10 هزار معلول در استان سمنان

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه احتمالا در استان حدود 25 هزار معلول وجود دارد، گفت: تعداد 10 هزار و 256 نفر از معلولین استان تحت پوشش این اداره کل قرار دارند.

ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای سمنان افزود: در شهرستان شاهرود تعداد 2 هزار و 904 معلول،در شهرستان سمنان و سرخه تعداد 2 هزار و 548 نفر،در شهرستان دامغان یکهزار و 879 و در شهرستان گرمسار و آرادان تعداد یکهزار و 686 نفر از معلولان تحت پوشش اداره کل بهزیشتی قرار دارند.

وی با بیان اینکه اینکه معلولیت یک حقیقت انکار ناپذیر و یک پدیده اجتماعی است تصریح کرد: عملیات توانبخشی به عنوان یک پدیده پاسخی است به نیاز فرد و جامعه که با ارتقاء توانایی های معلول او را برای زندگی در جامعه آماده می کند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان سمنان اظهار کرد: اولویت سازمان بهزیستی و معاونت توانبخشی گسترش مراکز روزانه است تا از این طریق نیز معلولان بیشتر ساعات را در کنار خانواده باشند و مراقبت از آنان توسط افراد خانواده صورت گیرد.

مدیرکل سازمان بهزیستی استان سمنان: اگر مردم و خانواده معلولین پای کار نیایند، مشکلات معلولین حل نمی‌شود

مدیرکل سازمان بهزیستی استان سمنان با اشاره به اینکه مشکلات معلولین در مقابل کمک‌های ما، قطره مقابل دریا است، گفت: اگر سایر سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی، خیرین، مردم و خانواده‌های معلولین پای کار نیایند، مشکلات معلولین حل نمی‌شود.

حجت الاسلام و المسملین پهلوان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: با وجود تمامی مشکلاتی که در بخش معلولین وجود دارد، 2000 واحد مسکونی تحویل جامعه هدف و تمام کسانی که واجد شرایط بوده‌اند، شده است، تمامی کسانی که واجد شرایط لازم بوده‌اند، مسکن دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: متأسفانه تعدادی از معلولین در پرداخت وام مسکن با مشکل مواجه هستند و توانایی پرداخت اقساط را ندارند، برای هر واحد مسکونی 40 میلیون ریال وام بلاعوض توسط سازمان بهزیستی پرداخت شده است و 250 میلیون ریال نیز از تسهیلات بانکی استفاده کرده‌اند.

مدیرکل سازمان بهزیستی استان سمنان اضافه کرد: در بخش اقساط مسکن نیز ما در تلاش هستیم تا اقساط معوقه معلولین تحت پوشش را تا جایی که امکان دارد حل کنیم.

حجت الاسلام پهلوان ادامه داد: در بخش مسکن تعداد زیادی از معلولین با مشکل مواجه هستند، صرف پرداخت تسهیلات به معلولین برای استفاده از مسکن مهر مشکلات را حل نکرده است، تسهیلات 4 میلیون تومانی به مددجویان بهزیستی استان سمنان پرداخت شده است و معلولین صاحب خانه شده‌اند، اما امروز به دلیل اینکه معلولین اشتغال مناسبی ندارند در پرداخت وام تسهیلات بانکی که به ازای هر واحد 250 میلیون ریال بوده است، با مشکل بزرگتری مواجه شده‌اند.

وی با اشاره به ضرورت تأمین اشتغال برای معلولین تحت پوشش نیز با بیان اینکه اشتغال پایدار شعار امسال سازمان بهزیستی است، گفت: بهزیستی به تنهایی نمی‌تواند مشکل اشتغال را حل کند.

مدیرکل سازمان بهزیستی استان سمنان با تأکید بر اینکه اشتغال یکی از بزرگترین مشکلات امروز معلولین است، خاطرنشان کرد: اگر قانون جذب 3 درصد از معلولین در دستگاه‌های اجرایی و قانون 60 درصدی جذب معلولین در بخش تلفنخانه ارگان‌های دولتی اجرایی می‌شد ما امروز با مشکل اشتغال معلولین مواجه نبودیم.

حجت الاسلام و المسلمین پهلوان همچنین با بیان اینکه بانک‌ها در پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی به معلولین مساعدت لازم را انجام نمی‌دهند، گفت: 4 میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار تسهیلاتی سازمان بهزیستی در بخش اشتغال است، ما معلولینی که واجد شرایط هستند را برای دریافت وام اشتغال به بانک معرفی‌ می‌کنیم، اما زمانی که به بانک مراجعه می‌کنند با مشکلاتی مانند تهیه ضامن، مجوز‌های آن‌چنانی و... از سوی بانک مواجه می‌شوند.

دامغان؛ پیشتاز در عرصه مناسب‌سازی شهری

مدیرکل سازمان بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه با دستور ویژه و اقدام جدی استاندار سمنان ستاد مناسب سازی اخیراً در استان سمنان تشکیل شده است، گفت: معاون عمرانی استاندار به عنوان رئیس ستاد و مدیرکل سازمان بهزیستی نیز به عنوان دبیر ستاد منصوب شده‌اند، کار و فعالیت آغاز شده است، به جهت اینکه دامغان در زمینه مناسب سازی فضای شهری پیشتاز و موفق بوده است، این شهرستان برای برگزاری جلسات ستاد انتخاب شده است و مقرر شده است تا در تمامی شهرها یک خیابان به عنوان نمونه و الگو مناسب سازی انجام شود.

حجت الاسلام پهلوان تأکید کرد: مناسب سازی وظیفه سازمان بهزیستی نیست، بهزیستی در این زمینه یک مطالبه گر است، همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها، ادارات باید تلاش کنند تا تمامی اماکن عمومی و دولتی، مساجد، پارک‌ها و... مناسب سازی انجام شود و ان‌شاء‌الله به امید آن روزی که شهری عاری از موانع برای معلولین و تمامی افراد جامعه داشته باشیم.

به هر روی دردها و مشکلات قشر معلول در کشور ما یکی دو تا نیست،مشکلات این قشر در گذر زمان بر هم انباشته شده و امروز عبور از آنها به تنهایی از عهده معلولان عزیز بر نمی‌آید.

‌شوربختانه انبوهی از مشکلات پیش پای لنگ معلولیت است و عبور از آنها نیاز به همت دولت و مردم دار‌د، همت و عزمی که نه در حد حرف و شعار که در مقام عمل به یاری این بخش مهم از جامعه ایرانی بیاید.

گزارش از: مسعود محقق، خبرنگار ایسنا، منطقه سمنان

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.6648.fa.html
برگشت به اصل مطلب