شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
115 هزار نابینا در کشور/مشکل اشتغال نابینایان حل شود

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/10/4 | 

قائم مقام انجمن نابینایان:

115 هزار نابینا در کشور/مشکل اشتغال نابینایان حل شود


قائم‎مقام انجمن نابینایان از وجود 115 هزار نفر نابینا در کشور خبر داد.

 منصور شادکام در نشستی مطبوعاتی، شعار امسال انجمن نابینایان کشور را «فرهنگ، حرفه، آموزش، اشتغال پایدار و مناسب‎سازی» عنوان و خاطرنشان کرد: انجمن نابینایان ایران پیگیر قانون جامع حمایت‎ ازمعلولیت است که ظاهرا خوشبختانه این قانون در کمیسیون اجتماعی تصویب شده است.

وی با بیان اینکه از نظرات و پیشنهادات افراد نابینا برای تصویب قانون استفاده شده است، اظهار کرد: امیدواریم این قانون با حداقل مشکل به صورت لایحه از طریق دولت به صحن علنی مجلس برود تا مشکل اشتغال افراد نابینا حل شود.

شادکام تصریح کرد: یکی از مواد قانون قبلی اختصاص سه درصد از استخدام‌های کشوری به معلولان بود، اما متاسفانه ضمانت اجرایی محکمی نداشت و مسئولان زیر بار آن نمی‌رفتند.

قائم‎مقام انجمن نابینایان ایران با اشاره به اصلاح بخش‌هایی از این ماده قانون، بیان کرد: برنامه‌های خوبی با فراکسیون معلولان مجلس برای حل مشکلات آنان داریم.

وی از رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها خواست تا قانون استخدام معلولان در دستگاه‌ها را به مسئولان گوشزد کنند زیرا بسیاری از آنان و مردم هنوز افراد نابینا را باور ندارند.

این مقام مسئول، افزود: 600 تا 700 هزار نفر در کشور دچار اختلال بینایی و کم‎بینایی هستند.

علی‎اکبر جمالی، مدیرعامل انجمن نابینایان ایران نیز در این نشست، گفت: زمانی که یک شرکت صوتی تصویری اعلام کرد، قرار است یک پروژه فرهنگی برای افراد نابینا داشته باشد، یک گروه تحقیق متشکل از موسسه عصای سفید، مرکز توانبخشی نابینایان خزانه و انجمن نابینایان کشور تشکیل شد که براساس اولویت‌ها، مشکلات و نیاز نابینایان و ایجاد کتابخانه گویا و صوتی به شرکت سامسونگ پیشنهاد و خوشبختانه مورد قبول واقع شد.

وی با اشاره به داوطلب‎شدن افراد زیادی برای ضبط صدا و خواندن کتاب، افزود: کتاب‌های کودکان با همکاری گروه مشاور و شورای عالی کتاب کودک انتخاب، ضبط و تولید شده‎اند.

مدیرعامل انجمن نابینایان ایران، اظهارکرد: تاکنون 12 باب کتابخانه در شهر‌ها و استان‌های مختلف کشور به صورت گویا ایجاد شده است.

وی تعداد افراد نابینا، تعداد کودکان و نوجوانان نابینا، نحوه استفاده از کتاب‌ها و محروم‎ بودن مناطق را از شاخصه‌های انتخاب شهر‌ها برای ایجاد کتابخانه گویا دانست و گفت: دوازدهمین کتابخانه گویا کشور در بروجرد افتتاح می‌شود. امسال کتابخانه‌های گویای اهواز، کرمانشاه و بیرجند نیز افتتاح شدند.

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.6569.fa.html
برگشت به اصل مطلب