شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
گلستان،پایلوت آموزش مددیاری سالمندان و معلولین

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/9/29 | 

گلستان،پایلوت آموزش مددیاری سالمندان و معلولین

نشست هماهنگی مدیران کل دستگاه‌های اجرایی مرتبط با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان با هدف افزایش تعامل و همکاری و هماهنگی بین بخشی، باحضور 3 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دراستان، رقیه رحمانی مدیرکل بهزیستی و سایر مدیران کل دستگاههای مرتبط در سالن آموزش اداره کل بهزیستی استان برگزار شد.

مدیر کل بهزیستی استان گلستان با تسلیت به مناسبت وفات نبی مکرم اسلام (ص)، شهادت امام حسن (ع)، و امام رضا (ع)، گفت: هم اکنون بیش از180هزار مددجو درسطح استان تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که از این تعداد 47 هزار نفر معلول، 7 هزار نفر زن سرپرست خانوار و 7 هزار نفر نیز معتاد بهبود یافته هستند که خدمات غیرمستمر دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به حمایت ونگاه ویژه دولت تدبیر و امید به سازمان بهزیستی افزود: درسال جاری توانستیم تمامی مددجویان پشت نوبتی را وارد چرخه حمایتی بهزیستی نمائیم، به طوری که مددجویان مستمری‌بگیر معاونت توانبخشی از 5 هزار نفر اکنون نزدیک به 8 هزار نفر رسیده‌اند که از 53 هزار تومان تا 100 هزار تومان بصورت ماهیانه دریافت می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان درادامه افزود: درحال حاضر حدود 800 مرکز غیردولتی در استان وجود دارد که از کمیسیون ماده 26 اداره کل بهزیستی مجوز فعالیت دریافت نموده‌اند که ازاین تعداد 55 مرکز آن تحت نظارت معاونت توانبخشی هستند.

وی از رویکرد جدید سازمان بهزیستی در زمینه‌ی کم‌کردن و انقراض تدریجی مراکز شبانه‌روزی نگهداری از معلولین، فرزندان بی‌سرپرست و سالمندان خبر داد و گفت: تمام معلولین و سالمندانی که در خانواده و در نزد نزدیکان خود امکان نگهداری داشته باشند به صورت ماهیانه برای خانواده‌هایشان کمک مالی در نظر گرفته می‌شود که در منزل نگهداری و توانمند شوند تا ورودی‌های افراد قابل بازتوان به مراکز شبانه روزی بهزیستی کاسته شود.

وی خاطرنشان کرد: در همین زمینه استان گلستان به عنوان اولین استان پایلوت است که دیپلم آموزش مددیاری سالمندان و معلولین را ارائه داد. به طوری که در سال جاری به 60 نفر در شهرهای گرگان و گنبد آموزش مددیاری داده شد و دیپلم مورد تایید وزارت آموزش و پرورش را دریافت کردند. این مددیاران هرکدام به 4 نفر سالمند و معلول به صورت روزانه خدمات ارائه می‌دهند که درمجموع 240 سالمند و معلول تحت پوشش این طرح هستند.

وی اظهار داشت: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه کشور هر ساله باید 10 درصد از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی از چرخه حمایت مستمر خارج شده و افراد نیازمند دیگری جایگزین آنها شوند.

وی ادامه داد: توانمند کردن افراد تحت پوشش یکی از تکالیف اصلی سازمان بهزیستی است و طبق قانون باید هر ساله 10 درصد این افراد از چرخه حمایت بهزیستی خارج شوند اما این امر با اعتبار کم و اشتغال‌زایی پایین محقق نخواهد شد و نیاز به تخصیص اعتبار مناسبت، اشتغالزایی، مسکن و همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط دارد. به طور مثال: مددجو برای توانمندسازی و خروج آنان از چرخه حمایت بهزیستی نیازمند اشتغال و در نتیجه وام‌های اشتغال می‌باشند درصورتی که بانک‌ها مانند گذشته همکاری ندارند و مددجو بجای وام با سود پایین و 4 درصد بایستی مانند دیگر افراد عادی بیش از 24 درصد به بانک‌ها سود بپردازد که از توان آنان خارج است.

رحمانی درخصوص تامین مسکن مددجویان ازمحل مسکن مهر افزود: با وجودافزایش سهم آورده مسکن مهر از 9 میلیون تومان به 17 میلیون تومان مددجویان قادر به خانه دارشدن نیستند تا از چرخه حایت خارج شوند. از طرفی نیز طبق دستورالعمل گذشته هزینه انشعاب آب، برق و گاز برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد بایستی رایگان باشد در صورتی که مبلغ 2.5 میلیون تومان ازسهم آورده به هزینه انشعابات اختصاص داده شده است.

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.6535.fa.html
برگشت به اصل مطلب