شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
فتح قله‌های موفقیت با باورتوانمندیها

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/9/18 | 

فتح قله‌های موفقیت با باورتوانمندیها

 نابینایی که قهرمان شطرنج جهان شد


مشهد – درست است که معلولیت محدودیت های بسیاری به دنبال دارد ولی معلولان موفقی وجود دارند که اثبات کرده اند محدودیتی نیست که حل نشود و این خود بهترین بهانه برای رفتن به سراغ چنین آدم هایی است.

شاید خیلی از ما با نقص کوچکی در وجود خود؛ رسیدن به آنچه مد نظر داریم را ناممکن بدانیم و یا تصور آنکه فردی با وجود معلولیت بتواند قله های موفقیت را فتح کرده و به اهداف خود برسد سخت باشد، اما وقتی به باور خود رسیده باشی قهرمان جهان شدن برایت سهل و آسان می شود.

شنیدن قصه افرادی که با وجود معلولیت توانسته اند به مدارج بالایی برسند تلنگری باشد برای آنهایی که خود را باور ندارند و شاید این قصه ها مسیر زندگی برخی را روشن کند.

"ملیحه صفایی" متولد ۱۳۵۹ مشهد تا سن ۱۶ سالگی بینای مطلق بود، وی در اثر یک بیماری رفته رفته کم‌بینا شد تا اینکه در ۱۷ سالگی بینایی خود را به طور کامل از دست داد. شاید مانند خیلی ها باور اینکه دیگر نتواند ببیند برایش خیلی سخت بود اما تصمیم گرفت با باور آنچه هست و بر اساس توانایی های خود در زندگی برنامه ریزی کند تا به موفقیت برسد.

نابینایی که قهرمان شطرنج جهان شد

وی در حال حاضر دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان شناسی عمومی، قهرمان شطرنج نابینایان دنیا و مربی شطرنج است و با وجود معلولیت نابینایی ازدواج کرده و زندگی خوب و موفقی را می گذراند.

AWT IMAGE

صفایی گفت: از نابینایی شناختی نداشته و هیچی در مور د این قشر  نمی دانستم و اصلا باور اینکه نتوانم ببینم برایم خیلی سخت بود، تا مدت ها سر درگم بودم اما کم کم با ورود به عرصه شطرنج استعدادهای خود را کشف کرده و باور کردم حتی بدون دیدن هم می توان موفق شد.

وی افزود: وقتی به این باور رسیدم برای رسیدن به موفقیت برنامه ریزی کرده و شبانه روز تلاش کردم.

صفایی با بیان اینکه پس از نابینایی با مرکز نابینایان شهید جلیلیان آشنا شدم، گفت: در این مرکز برای اولین بار در سال ۷۷  شطرنج را شروع کردم و در سال ۷۸ در مسابقات قهرمانی کشوری مقام اول را به دست آوردم.

این رونشدل موفق با بیان اینکه در سال ۷۹ به اردوی تیم ملی دعوت شدم، ادامه داد: از آن سال تا سال ۹۰ همیشه مقام اول یا دوم کشوری را داشتم، در سال ۹۰ در مسابقات جهانی قهرمانی شطرنج نابینایان جهان مقام اول زنان را کسب کردم.

قهرمان شطرنج جهان ابراز کرد: به علت کسب این مقام برتری دنیا و عملکرد خوبی که در این مسابقات داشتم به همراه چند بانوی نابینای دیگر از سراسر دنیا در سال ۹۱ به المپیاد جهانی شطرنج که ویژه آقایان بود دعوت شدم و توانستم مدارج موفقیت را با تلاش و پشتکار خود طی کنم.

وی باور استعدادهای درونی و نهفته خود، قبول اطرافیان به نقص پیش آمده برای وی، همراهی خانواده و تلاش خود را عاملی بر موفقیتش دانست.

استفاده از استعدادهای موجود برای رسیدن به موفقیت

صفایی با بیان اینکه نباید غصه آنچه نداری یا از دست دادی را داشته باشی، عنوان کرد: باید از همان استعدادهایی که در لحظه داری و همان توانایی های موجود بهره برد.

AWT IMAGE

وی با بیان اینکه نگاه جامعه نسبت به قشر معلولان خیلی تغییر کرده، گفت: مردم تا حدودی پی به توانایی های معلولان برده اند همین برای معلولان  می تواند رسیدن به اهداف را میسر کند به شرط آنکه امکانات لازم مهیا باشد.

این قهرمان شطرنج جهان عنوان کرد: من در مسیر زندگی نابیناییم با مشکلات کمر شکن بسیاری مواجه شدم و حتی چندین بار با شکست مواجه شدم  اما سعی کردم با درایت و تفکر و کمک خواستن از دیگران و عدم نا امیدی آنها را حل کنم.

وی با بیان اینکه برای تغییر اول از خودت باید شروع کنی، گفت: اگر من حرکت را آغاز کنم دیگران با مشاهده تلاش من دستم را در مواقع لزوم گرفته و کنارم می مانند در غیر این صورت به یک جسم بی حرکت و بدون کارایی مبدل می شوم.

این معلول موفق از مسئولان برای حمایت معلولان موفق درخواست کمک کرد و افزود: من مدرک مربی گری شطرنج دارم و خیلی از شاگردانم هم بینا هستند اما برای افتتاح یک باشگاه شطرنج مشکل دارم چرا که تربیت بدنی از من مکان مناسب می خواهد و بهزیستی هم مجوز برای پرداخت وام و هیچ کس کمکی نمی کند و فردی هم برای مشارکت اقدام نمی کند با آنکه پیگری های بسیاری کرده ام.

وی تاکید کرد: متاسفانه مسئولان فقط مقام ها و مدال ها را می بینند وهزینه و تلاشی که برای رسیدن به آن متقبل شده ای را نمی بینند.

صفایی گفت: باور جامعه تغییر کرده و توانایی های معلولان دید ه شده است اما اگر حمایتی نشود قشری که با مشکلات و نقص ها مواجه است قادر به ادامه راه نیست هر چند تلاش کند ممکن است جایی کم بیاورد.

وی در پاسخ به این سوال که" آیا نابینایی شما در روابط اجتماعی تان تاثیری می گذارند؟" عنوان کرد: نمی گویم معلولیت برایم محدودیت نیاورده ولی توانسته ام برطرفش کنم و آنطوری نبوده که تاثیری روی روابطم داشته باشد.

نقاشی بدون دست با الهام از احساس درونی

"لیلا مهرور" معلول موفق دیگری است که با وجود معلولیت کامل از ناحیه دو دست نقاش متبحری بوده و با کمک از انگشتان پای خود و الهام از حس شاعرانه و لطیف خود آثار زیبای بسیاری را به ویژه در زمینه آب رنگ، رنگ رونق، پرتره و سبک های خاص نقاشی  خلق کرده  و تاکنون نمایشگاه های انفرادی بسیاری در نقاط مختلف ایران و حتی جهان دایر کرده است.

وی متولد سال ۱۳۵۶ مشهد بوده، مدرک کارشناسی روانشناسی عمومی دارد و در حال حاضر کارمند مرکز مداخله در بحران است، مهرور هم با وجود معلولیت از ناحیه دو دست ازدواج کرده است و دارای یک دختر چهار ساله است و به گفته خودش زندگی خیلی خوبی دارد.

مهرور از باور توانمندی ها و استعدادهای درونی خود گفته و ابراز کرد:  از سال ۷۹ و در پی شرکت در کلاس های توانمند سازی مرکز توان یابان مشهد نقاشی را شروع کرد، خیلی سخت بود ولی به علت علاقه فراوانی که داشتم شبانه روز تلاش کردم تا موفق شوم.

وی عنوان کرد: نقاشی حس عجیبی به من می داد و همواره دوست داشتم آنچه در ذهنم می گذرد را با خلق یک اثر روی بوم بیاورم و این برایم خیلی لذت بخش بود و آرامش خاصی به من می داد.

AWT IMAGE

این نقاش معلول ادامه داد: در تکنیک های مختلف نقاشی با آب رنگ بیشتر ارتباط برقرار  کردم چرا که لذت بخش تر بود و با لطافت و احساس بیشتری همراه بود و رنگ را به نحو خاصی بر روی صفحه نقاشی به حرکت در می آورد.

مهرور تغییر نگاه مردم را در موفقیت معلولان موثر دانست و افزود: وقتی پی به توانایی هایت می برند و بین تو و دیگران فرقی قائل نمی شوند و تنها با فراهم آوردن شرایط مناسب امکان بروز و ظهور را به تو می دهند لذت بسیاری دارد که وصف شدنی نیست چرا که همان نگاه از روی ترحم مردم باعث فرو ریختن و باور این می شود که من نمی توانم.

اجازه ندهید معلولیت جلوی حرکتتان را بگیرد

وی عدم امکانات شهری و مناسب نبودن فضای شهر برای حضور و تردد معلولان را بزرکترین مشکل پیش روی معلولان دانست و گفت: اگر شرایط فراهم شود افراد بزرگی از میان معلولان ظهور می کند چرا که این قشر بیشتر از احساس خود و آنچه دارند بهره می گیرند و  معلولان بسیاری به علت همین عدم شرایط مناسب با وجود استعداد از ادامه تحصیل باز ماندند.

مهرور خطاب به همه هم نوعان خود گفت: محدودیت وجود دارد ولی نباید اجازه دهید شما را از حرکت باز دارد، من نمی توانم از دست استفاده کنم از پاهایم بهر ه می برم  هر چند خیلی جاها نیاز به کمک دارم اما برای رسیدن به موفقیت کوتاه نمی آیم.

AWT IMAGE

این معلول موفق عنوان کرد: خودتان برای زندگی خودتان تصمیم گرفته و زندگی کنید، چشم به راه کمک دیگران نباشید و اگر برایتان کاری نکردند مهم نیست خودتان تلاش کنید.

وی در پایان تاکید کرد: جامعه و مسئولان باید معلولان را همانگونه که هستند باور کنند و به اندازه توانایی شان از آنها انتظار داشته باشند  و بدانند که "ما می توانیم".

معلولان و افراد کم توان بسیاری در شهر ما زندگی می کنند افرادی که گاه با فراهم شدن امکانات و شرایط و البته با تلاش شبانه روزی خود توانسته اند به قله های موفقیت دست پیدا کنند اما آنچه مسلم است اگر فضای شهر مناسب باشد و نگاه مردم در باور توانمندی های این افراد تغییر کند، ما معلولان موفق بسیاری در جامعه خواهیم داشت چرا که معلولیت تنها مادر زادی نبوده و در خیلی از موارد در اثر بیماری و حتی تصادف در سنین بالا ایجاد می شود.

------------------------

گزارش: ملیحه زرین پور
منبع: مهر

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.6450.fa.html
برگشت به اصل مطلب