شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
راه معلولان با تشکل‌های مردم نهاد کوتاهتر می‌شود

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/9/10 | 

برگزاری دومین سمینار سالانه سماوات
 راه معلولان با تشکل‌های مردم نهاد کوتاهتر می‌شود


نویسنده : رقیه بابایی
دومین سمینار سالانه‌ سازمان‌های مردم‌نهاد آموزش و اشتغال توان‌یابان با حضور مدیران و نمایندگان 25 تشکل مردم‌نهاد معلولان از سراسر کشور و به میزبانی کانون معلولین توانا در قزوین برگزار شد. در این سمینار دو روزه که هفته گذشته در محل هتل فرهنگیان قزوین برگزار شد، مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد ضمن معرفی خود، به ارایه‌ گزارش مختصری از فعالیت‌های یک‌سال اخیر خود پرداختند. مدیرعامل کانون معلولین، در این نشست ضمن خوشامدگویی به مدیران تشکل‌ها گفت:برای اینکه افراد دارای معلولیت بتوانند به تمام خواسته‌های خود برسند هنوز راه زیادی مانده ولی این راه با تلاش تشکل‌های معلولان می‌تواند کوتاه‌تر شود.

محمدرضا هادی‌پور تصریح کرد: بسیاری از افراد دارای معلولیت به علت عدم آگاهی، دچار شدت معلولیت شده و از این رو، دوران پیری سختی خواهند داشت و این وظیفه‌ ما تشکل‌هاست که با اطلاع‌رسانی دقیق از بروز معلولیت‌های ثانویه جلوگیری کنیم.

وی ضمن تشکر از زحمات مدیرعامل موسسه‌ نیکوکاری، آموزشی رعد الغدیر گفت: مهندس علی سلطان‌زاده در راه‌اندازی موسسات رعد در تمامی استان‌ها نقش موثری داشته‌اند. هادی‌پور در معرفی ماهنامه‌ پیک توانا گفت: این نشریه تنها ماهنامه‌ تخصصی ویژه معلولان در کشور است که بین 10 هزار معلول منتشر می‌شود و افراد علاقمند می‌توانند با این ماهنامه همکاری کنند. وی افزود: اگرچه سرمایه‌ مالی نقش تعیین‌کننده در انجام بسیاری امور است اما برخی کارها وابسته به سرمایه نبوده و تنها نیازمند یک همت والاست.

هادی‌پور بیان کرد: مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد با همت خود می‌توانند ظرفیت‌های منطقه‌ خود را شناسایی کرده و بر این اساس اهداف مناسبی را برای خود تعیین کنند. مدیر عامل موسسه‌ نیکوکاری آموزشی رعد مرکز در این همایش ضمن تشکر از کانون معلولین توانا در برگزاری و میزبانی این سمینار گفت: کانون توانا در فعالیت‌های خود توانایی خود را نشان داده و توانسته آموزش منجر به اشتغال معلولان را در عمل اجرا کند. علی سلطان‌زاده افزود: کانون توانا در امر اشتغال‌زایی معلولان به خوبی عمل کرده و توانسته تعداد زیادی از افراد دارای معلولیت را شاغل کند. وی با تاکید بر این مطلب که یکی از بزرگ‌ترین مشکلات معلولان شدید مربوط به ویلچر است چرا که ویلچرهای داخلی کیفیت لازم را نداشته و واردات ویلچرهای خارجی هزینه‌های بالایی دارند افزود: ما از کانون معلولین می‌خواهیم تا به‌زودی کارخانه‌ای برای تولید ویلچرهای مناسب و باکیفیت برای عزیزان معلول اقدام کند.

این عضو هیات مدیره مرکز سماوات همچنین تاکید کرد: همایش‌های تشکل‌های معلولان بسیار مفید بوده و می‌تواند دستاوردهای عظیمی داشته باشد و به سود معلولان تمام شود. معاون توانبخشی بهزیستی قزوین در این سمینار ضمن تشکر از مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد در این نشست ضمن تشکر از همت کانون توانا در برگزاری دومین سمینار سماوات ادامه داد: کانون توانا یک موسسه خلاق بوده و همواره عملکردهای خوبی از خود نشان داده است. علیرضا وارثی افزود: معلولان در جامعه‌ ما چند مشکل اساسی دارند که عدم اجرای قانون جامع، فرهنگسازی، نگاه منفی جامعه به معلولان از جمله‌ این مشکلات است. وارثی خاطرنشان کرد: کانون توانا دو بحث اشتغال به قدری موفق عمل کرده که ما در سازمان بهزیستی از عهده‌ پرداخت بیمه سهم کارفرما برنمی‌آییم. وی ضمن تشکر از زحمات سید محمد موسوی افزود: مشاغل ایجاد شده توسط کانون مرهون نگاه صحیح رییس هیات مدیره‌ این کانون است چراکه اگر آقای موسوی در این واحد تولیدی از دستگاه‌های اتوماسیون استفاده می‌کرد یک دهم این نیروها هم به کار گرفته نمی‌شدند. این مسوول بهزیستی قزوین که خود نیز محدودیت جسم دارد اظهار کرد: کانون توانا در ایجاد تغییر نگرش جامعه نسبت به توانمندی‌های معلولان نقش بسزایی داشته و توانسته نگاه جامعه را به معلولان معنا ببخشد. این مقام مسوول بیان کرد: امروز بهزیستی به این نقطه رسیده که تمام کارهایش را مبتنی بر جامعه کرده و با جامعه پیش ببرد. وی گفت: در بحث توانبخشی تنها خود فرد معلول مورد نظر نیست بلکه خانواده‌ او نیز مدنظر هستند. وارثی همچنین ادامه داد: تشکل‌های معلولان بازوهای قوی دولت هستند و باید به اشتغال افراد دارای معلولیت بیندیشند و این اندیشه را درجامعه تسری بخشند. وی اذعان کرد: گرفتن گلریزان و جمع‌آوری پول نتایج مطلوبی ندارد چراکه با این‌کار عزت و شخصیت انسانی معلول حفظ نمی‌شود. معاون توانبخشی بهزیستی قزوین با توضیح فعالیت بخش مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی عنوان کرد: بخش مشارکت‌های مردمی این سازمان تنها بحث دریافت کمک مالی را نداشته و همه‌ شما عزیزان با ارایه‌ نظرات، پیشنهادها، راهکارها و دیدگاه‌های خود می‌توانید این سازمان را حمایت کنید. عضو دیگر هیات مدیره سماوات در این سمینار ضمن تشکر از زحمات کانون توانا و سایر تشکل‌ها گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد در راه رسیدن به اهداف خود باید تلاش‌های زیادی داشته باشند. دکتر مطهری ادامه داد: بازدید از کانون معلولین، واحدها و کارگاه‌های آن، کلمه توانمندی را برای ما معنا کرد و زاویه‌ دید جدیدی به ما داد.

مدیرعامل موسسه نیکوکاری رعد نیز دراین سمینار از کانون توانا و موسس این کانون تشکر کرد و گفت: ما سال 84 بازدیدی از کانون توانا داشتیم که آن بازدید نگاه ما را تغییر داد. علیرضا آتشک بیان کرد:پیش از این بازدید ما تنها به آموزش افراد معلول می‌اندیشیدیم اما با دیدن کانون به فکر آموزش منجر به اشتغال افتادیم چراکه یک معلول پس از دیدن آموزش به شغل و استقلال مالی نیاز دارد. در ادامه، دکتر مطهری به بیان اهداف خرد و کلان، استراتژی‌ها، چشم‌انداز و آینده‌ انجمن خیریه‌ سماوات پرداخت. در پایان کانون معلولین توانا از مدیرعامل موسسه رعد مرکز تشکر کرده و به پاس فعالیت‌های وی در راه‌اندازی شعبه‌های رعد در سراسر کشور و همچنین سال‌ها فعالیت در حوزه‌ معلولان به علی سلطان‌زاده لوح سپاس اهدا کرد. مدیران تشکل‌های حاضر در سمینار پس از پایان مراسم، به قزوین‌گردی و بازدید از آثار باستانی قزوین پرداختند. گفتنی است اولین سمینار سالانه‌ سماوات سال گذشته و در نیاسر کاشان برگزار شده بود.

منبع: مردم سالاری

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.6411.fa.html
برگشت به اصل مطلب