شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
3000 نفر در سیستان و بلوچستان ناشنوا و کم شنوا هستند

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/7/7 | 

3000 نفر در سیستان و بلوچستان ناشنوا و کم شنوا هستند


زاهدان- معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان گفت: سه هزار نفر در سراسر این استان دچار معلولیت ناشنوایی و کم شنوایی هستند.

'زهرا بامری' روز دوشنبه در آستانه روز جهانی ناشنوایان افزود: ناشنوایی شایعترین ناهنجاری و معلولیت ارثی است که با اقداماتی همچون مشاوره ژنتیکی قبل از ازدواج و بارداری و معاینات پس از تولد قابل پیشگیری است.

وی اظهار داشت: متاسفانه معلولیت ناشنوایی و کم شنوایی در سیستان و بلوچستان به دلیل انجام ازدواج های فامیلی و آلودگی هوا ناشی از گرد و غبار نسبت به سایر استان ها بیشتر است.

وی با بیان اینکه هم اینک دو هزار و 830 نفر ناشنوا و کم شنوا در این استان شناسایی و زیر پوشش خدمات توانبخشی قرار گرفته اند افزود: کاشت حلزون، استفاده از سمعک و سایر اقدامات توانبخشی از جمله اقدامات مداخله ای درمانی در استان است.

معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در راستای پیشگیری از این معلولیت 'طرح غربالگری شنوایی' در سالهای اخیر در استان به اجرا در آمده زیرا بهترین زمان تشخیص ناشنوایی مادرزادی زیر سه ماهگی و بهترین زمان مداخله درمانی نیز زیر شش ماهگی است.

بامری ادامه داد: در صورت تشخیص و مداخله درمانی به موقع انتظار می رود کودک در تکلم مشکلی نداشته باشد اما زمان تشخیص و مداخله بسیار اهمیت دارد از این رو زمان طلایی برای پیشگیری از معلولیت شنوایی در کودکان زیر شش سالگی است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در چند سال اخیر ناشنوایی مطلق در سیستان و بلوچستان کاهش یافته است، گفت: کاشت حلزون، پیشگیری های به موقع و بهبود شاخص های بهداشتی استان مهمترین دلایل این کاهش بوده است.

وی گفت: بهزیستی سیستان و بلوچستان در راستای پیشگیری از این معلولیت و با هدف آگاهی سازی مردم استان به ویژه در مناطق روستایی و حاشیه شهر ها اقدام به توزیع بروشور بین مردم، برگزاری کلاسهای مختلف برای زیر نفوذهای محلی، برپایی کلاس های آموزشی در سطح مدارس و مساجد و اجرای برنامه های متنوع تلویزیونی کرده است.

وی از راه اندازی دومین مرکز کودک و خانواده کم شنوا همزمان با روز جهانی ناشنوایان در زاهدان خبر داد و افزود: هم اینک یک مرکز کودک و خانواده کم شنوا در مرکز استان فعال است که برگزاری کلاس های تقویت شنیداری، مشاوره خانواده و کودک سه ماه قبل و سه ماه بعد از کاشت حلزون، ارائه آموزش های لازم و کلاس های تربیت شنیداری و گفتار درمانی برای کودکان دارای سمعک و مشکلات شنوایی تا قبل از ورود به مدرسه از مهمترین فعالیت های این مرکز است.

هشتم مهر ' روز جهانی ناشنوایان' نامگذاری شده است. 

منبع: ایرنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.5919.fa.html
برگشت به اصل مطلب