شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
...اما جانبازان و نابینایان در خیابان ولیعصر چه کنند؟

حذف تصاویر و رنگ‌ها

یک خبر و یک توضیح

...اما جانبازان و نابینایان در خیابان ولیعصر چه کنند؟

بنیاد شهید و امور ایثارگران معتقد است خیابان ولیعصر تهران به همت شهرداری زیباسازی بسیار خوبی داشته ؛ اما برای جانبازان و معلولان نابینا مناسب سازی نشده است.
خیابان ها، مراکز عمومی و وسایل نقلیه عمومی کشور ما متناسب برای استفاده جانبازان و معلولان ساخته نشده است. در بعضی اماکن مانند مترو، برای جانبازان و معلولانی که نمی توانند از پله معمولی و حتی پله برقی استفاده کنند، آسانسور پیش بینی شده است ؛ اما این موارد پیش بینی شده تنها در حد طرح است و امکان استفاده جانبازان و معلولان از این اماکن نیست.
سیدمهدی امینی ، معاون عمران و مسکن بنیاد شهید و امور ایثارگران در این خصوص به زیباسازی خیابان ولیعصر تهران اشاره کرد و گفت: چه خوب است که کنار زیباسازی خیابان ها و معابر، متناسب سازی ویژه جانبازان و معلولان صورت گیرد.
وی افزود: خیابان ولیعصر همسطح شده است و برای جانبازان و معلولان ویلچری خوب است اما برای جانبازان و معلولان نابینا متناسب نیست.
امینی اضافه کرد: کافی بود که از موزاییک پولکی در مسیری از پیاده رو استفاده می شد. در این حالت جانباز و معلول نابینا زمانی که زیر پایش ، این موزاییک پولکی را حس می کرد، متوجه می شد مسیر برای تردد جانبازان و معلولان است و ازآن مسیر عبور می کرد. اگر خیابان ولیعصر این مناسب سازی را داشت ، الگوی مناسبی برای بقیه خیابان های کشور درجهت توجه به جانبازان و معلولان بود.

• روزنامه جام جم

توضیحات سازمان زیبا‌سازی شهر تهران درباره یک خبر

سازمان زیبا‌سازی شهر تهران در پی انتشار خبری مبنی بر اینکه خیابان ولی عصر(عج) تهران برای جانبازان و معلولان نابینا مناسب سازی نشده‌است، توضیحاتی ارائه داد.
در پی درج خبری با عنوان خیابان ولی عصر (عج) تهران برای جانبازان و معولان نابینا مناسب سازی نشد که در مورخ 28/2/86 در بخش اجتماعی خبرگزاری فارس منعکس شد، سازمان زیبا‌سازی شهر تهران جهت روشن شدن افکار عمومی به خصوص جانبازان و معلولان نابینای عزیز ، توضیحاتی را به شرح زیر ارائه کرد:
سازمان زیبا سازی شهر تهران طرح آرام سازی و ساماندهی پیاده راه خیابان ولی عصر (عج) را با هدف الگو سازی برای نخستین بار در یکی از طولانی ترین خیابانهای شهر تهران به اجرا در آورده تا بدین وسیله این خیابان که یکی از اصلی ترین و شریانی‌ترین مسیر‌های عبوری شهروندان در تهران است الگویی برای پیاده راه سازی دیگر خیابانهای کشورمان باشد. لذا استفاده از پیاده راه این خیابان‌ توسط تمامی شهروندان به خصوص جانبازان، معلولان ویلچری و نابینایان و حتی سالمندان مهمترین انگیزه انجام این پروژه بوده است. به همین خاطر تلاش شده تا در اجرای آن از جدیدترین و زیبا‌ترین المانها و مبلمانهای شهری استفاده شود.
سازمان زیبا سازی شهر تهران چه قبل و چه در حین انجام پروژه، تلاش کرده است تا برای اجرای دقیق پروژه بهسازی پیاده راه خیابان ولی عصر (عج) و رفع نواقص احتمالی آن جلساتی را با مشاوران و صاحب نظران مسائل شهری و متخصصان امر بر گذار کند. در همین راستا و در زمان انجام پروژه در جلسه ای که در کمیته مناسب سازی معابر شهرداری تهران بر پا شده بود، مدیر کل محترم اداره مناسب سازی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز حضور داشت که نقطه نظرات آن اداره محترم برای استفاده جانبازان و معلولان نابینا از پیاده راه ولی عصر (عج) در فرآیند انجام پروژه لحاظ شد.
درباره عدم استفاده از موزائیک های پولکی در مسیر پیاده راه برای نابینایان که در خبر آمده بود ذکر این نکته الزامی است که سازمان زیبا سازی به جای کف‌ پوش‌های پولکی از کف پوش‌های مندرس و خط دار استفاده کرده تا نابینایان عزیر با استفاده از علائم حسی راحت‌تر بتوانند به راه خود ادامه دهند که استفاده از این شیوه نیز در بسیاری از کشورهای دنیا متداوال است. همچنین در محل تقاطع‌ها با استفاده از کف پوش با سنگ رویه باد بر وزیر، علائم هشدار دهنده برای نابینایان جهت رسیدن آنان به تقاطع بکار برده است.
سازمان زیبا سازی شهر تهران در پایان معتقد است بهسازی و مناسب سازی پیاده راه‌های شهر تهران برای استفاده تمامی اقشار امری ضروری است و ترویج فرهنگ پیاده بر سواره یکی از مهمترین سیاست‌های شهرداری تهران است لذا این سازمان عقیده دارد بهسازی پیاده راه خیابان ولی عصر (عج) آغازی برای ادامه این راه است.

• خبرگزاری فارس

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.542.fa.html
برگشت به اصل مطلب