شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
نیروهای تسهیل گر، فعالیت توانبخشی مبتنی بر جامعه را سرعت می دهند

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/4/11 | 

نیروهای تسهیل گر، فعالیت توانبخشی مبتنی بر جامعه را سرعت می دهند


اصفهان - کارشناس مسوول دفتر توانمند سازی معلولان اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به فعالیت های موثر نیروهای تسهیل گر گفت: این نیروها اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) را سرعت می دهند.

ˈوحید نوروزیˈ افزود: توانمندسازی معلولان علاوه بر اشتغال، موجب افزایش سطح دانش و آگاهی جامعه و بویژه خانواده ها، تغییر نگرش فرد معلول نسبت به خودش و اجتماع و استفاده مطلوب از امکانات و منابع موجود در جامعه می شود.

وی اظهار کرد: برنامه های توانبخشی مبتنی برجامعه، میان معلولیت و توسعه فراگیر، پیوندی ناگسستنی برقرار می کند و موجب می شود تا افراد معلول و خانواده های آنها با کسب توانمندیهای لازم، فعالانه در عرصه های توسعه حضور پیدا کنند.

کارشناس مسوول توانمند سازی بهزیستی اصفهان افزود: توان بخشی مبتنی بر جامعه به معنای آن است که همه افراد جامعه اعم از معلول و غیرمعلول با هم جمع شوند و جامعه ای فراگیر را تشکیل دهند.

وی با اشاره به تاسیس موسسه ˈتسهیل گران نیک اندیش اصفهانˈ در حدود سه سال پیش گفت: اقدامات توانمندسازی معلولان بویژه در سطح روستاها با سرعت بیشتری صورت گرفته است.

وی رویکرد جدید سازمان بهزیستی را استفاده بیشتر از نیروهای تسهیل گر عنوان کرد و گفت: هم اکنون 30 نیروی تسهیل گر در قالب این موسسه و زیر پوشش این اداره کل در استان اصفهان فعالیت می کنند.

نوروزی خاطر نشان کرد: هر یک از این نیروها با عنوان تسهیل گر میانی با فراگیری آموزشهای لازم ، 10 تسهیل گر محلی در روستاها را در مورد موضوعات مربوط به معلولیت ها آموزش می دهند.

کارشناس مسوول دفتر توانمند سازی معلولان بهزیستی اصفهان افزود: کار تسهیل گران محلی نیز تشکیل گروههای محلی در محله ها با حضور معلولان، خانواده آنها، همیار و بهورز است که این گروههای محلی باید مهارت با هم شدن را به گروه هدف بیاموزند.

وی یادآور شد: تاکنون حدود 20 گروه محلی متشکل از پنج تا شش نفر تشکیل شده است.

نوروزی تصریح کرد: اگر گروههای محلی در تمام روستاها، محله ها و حاشیه شهرها تشکیل شود بسیاری از مشکلات مربوط به معلولان نیز رفع خواهد شد.

وی مهمترین اقدامات تسهیل گران را شناسایی و نیاز سنجی معلولان، بازدید مستمر از منازل آنها، ارجاع معلولان به منظور دریافت خدمات تخصصی و دریافت خدمات توانبخشی، آگاه سازی و تغییر نگرش جامعه، ارایه خدمات اشتغال، تحصیل یا حرفه آموزی به معلولان نیازمند و پیگیری مناسب سازی محل سکونت افراد معلول در معابر و اماکن عمومی روستا بیان کرد.

نوروزی با بیان اینکه لازمه اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه ˈسی بی آرˈ ورود و مداخله تمام گروههای جامعه است، گفت: جامعه و ارگانهای دخیل می توانند اقدامات خوبی برای رفع یا کمتر شدن مشکلات معلولان و خانواده های آنها انجام دهند.

وی همچنین به وجود 23 پایگاه ˈسی بی آرˈ در شهرستانهای استان اصفهان اشاره کرد و گفت: این پایگاهها با همکاری دهیاری ها، بهورزها و خانواده های دارای معلول، 823 روستا را پوشش می دهند.

این کارشناس توانمند سازی افرود: در این رابطه 26 هزار معلول با معلولیت های متفاوت در روستاهای استان شناسایی شده اند.

نوروزی گفت: سرانه خدمات ماهانه به معلولان متفاوت است ولی در مجموع برای معلولان آسیب نخاعی و دارای مشکلات تغذیه ای (پی کیو) حدود 300 تا 400 هزار تومان در ماه هزینه می شود.

وی به اقدامات صورت گرفته در مورد مناسب سازی معابر و خیابانها و همچنین ادارات و اماکن دولتی اشاره کرد و گفت: در حمل و نقل شهری اتفاق خاصی در سالهای اخیر صورت نگرفته و استفاده از اتوبوسهای ˈبی آرتیˈ برای معلولان عملی نیست.

وی تاکید کرد: اهمیت مناسب سازی خیابانها، معابر، اماکن عمومی و مجتمع های شخصی، اداری و تجاری تنها مختص معلولان نیست بلکه برای گروههای مختلف شامل بیماران موقت (شکستگی پا)، سالمندان، کودکان و مادران برای حمل کالسکه نوزادان نیز ضروری است.

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.5218.fa.html
برگشت به اصل مطلب