شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
روزی به یادماندنی در کنار عزیزان از یادرفته

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/4/11 | 

روزی به یادماندنی در کنار عزیزان از یادرفته


رشت -  اولین روزهای ماه مبارک رمضان 93 به عنوان روزهایی به یادماندنی در کنار عزیزانی از یاد رفته در دفتر خاطراتم به ثبت رسید.

عزیزانی که روزی چشم و چراغ خانواده و فرزندان بودند اما اکنون به دور از آغوش آنها در مکانی به نام آسایشگاه معلولان و سالمندان روزها را با خاطرات گذشته سپری می کنند.

صدای ربنا را که می شنوند، دستانشان را به آسمان بلند و با چشمانی گریان و با لبخند رضایت برای فرزندانشان دعا می کنند؛ اینجاست که معنی واقعی عشق پدر و مادر به فرزند را با تمام وجود لمس می کنی.

به بهانه تهیه گزارش حال و هوای ماه مبارک رمضان در آسایشگاه ها، در نخستین روزهای ماه ضیافت الهی به آسایشگاه سالمندان و معلولان استان گیلان در رشت رفتم.

در آسایشگاه معلولان و سالمندان استان گیلان هستند افرادی که با وجود معلولیت جسمی و حرکتی، روزه می گیرند.

پیمان یکی از این معلولان است که نمازش قضا نمی شود و همه روزه ها را نگه می دارد و خباز، خانمی بالای 50 ساله که به دلیل تصادف دچار ضایعه نخاعی شده، از دیگر روزه داران در آسایشگاه معلولان و سالمندان است.

این بانوی میانسال با وجود مشکلات جسمی، قرائت قرآن و راز و نیاز روزانه را در برنامه های همیشگی خود گنجانده است.

رجبعلی یکی دیگر از معلولان جسمی حرکتی در این آسایشگاه است که روزه می گیرد، نماز می خواند و نماز خواندنش حال و هوای معنوی خاصی دارد.

زمانی که سرپرستار آسایشگاه معلولان و سالمندان در رابطه با نماز خواندن و روزه گرفتن رجبعلی با من سخن می گفت، با خود گفتم که خداوند چقدر این فرد را دچار لطف و رحمت خود قرار داده که با وجود مشکلات جسمی و حرکتی، نماز می خواند و روزه می گیرد.

در آسایشگاه معلولان و سالمندان گیلان قبل از اذان مغرب در کنار هر مددجو سفره کوچکی پهن و خوراکی های افطاری شامل نان ، پنیر ، سبزی ، شامی و ... چیده می شود.

همه در کنار سفره، دست به دعا منتظر اذان می مانند و پس از اذان و دعا افطار می کنند.

آسایشگاه معلولان و سالمندان سرشار از صمیمت و مهربانی است، همه به همدیگر کمک می کنند، افراد سالم لقمه نان، پنیر و سبزی را به معلولان جسمی و حرکتی می دهند و از کنار هم بودن لذت می برند.

فاطمه مددجویی که 9 سال در آسایشگاه معلولان و سالمندان گیلان زندگی می کند، می گوید: آسایشگاه معلولان و سالمندان در ماه مبارک رمضان حال و هوای معنوی خاصی دارد.

او بیان می کند: ماه مبارک رمضان را خیلی دوست دارم، آسایشگاه را هم دوست دارم در اینجا همه همدیگر را درک می کنند.

حسین پیرمرد 75 ساله، رمضان را ماه پر خیر و برکتی می داند و می گوید: ماه رمضان، ماه نزدیکی با خداوند، راز و نیایش است.

او که 12 سال است همسرش را از دست داده و تنها فرزندش در تهران زندگی می کند، می گوید: حدود پنج ماه است به این آسایشگاه آمده ام و درکنار همسن و سالانم خوش هستم.

وی قبل از اذان و صرف افطاری برای تنها دخترش و خوشبختی دختران و پسران دعا می کند.

وی از جوانان و نوجوانان می خواهد که قدر ماه مبارک رمضان را بدانند و از آن حداکثر بهره را ببرند.

قربان که 79 سال سن دارد و 10 سال است همسرش را از دست داده، می گوید: زمانی که همسرم را از دست دادم ، روز خوش ندیدم.

او بیان می کند: اگرچه ماه رمضان در کنار خانواده ام حال و هوای معنوی خاصی داشت، اما ماه رمضان در آسایشگاه را هم دوست دارم.

قربان که ته دلش دوست دارد در کنار تنها فرزندش باشد، می گوید: لبخند دخترم دلخوشی ام است.

ˈزهرا گلرخˈ یکی از پرستاران آسایشگاه معلولان و سالمندان گیلان که همه مددجویان و سالمندان آن را مامان گلرخ می نامند، می گوید: ماه مبارک رمضان در این آسایشگاه بسیار دلنشین و زیبا است.

وی با اشاره به نعمات فراوان در ماه مبارک رمضان افزود: خیرین در ماه مبارک رمضان توجه ویژه ای به آسایشگاه معلولان و سالمندان دارند.

وی اضافه می کند: پخش زولبیا و بامیه ، رشته خشکار ، بستنی و شامی از جمله مواد غذایی است که خیرین در ماه مبارک رمضان در آسایشگاه سالمندان و معلولان گیلان توزیع می کنند.

ˈزهرا اسماعیل نیاˈ سرپرستار آسایشگاه سالمندان و معلولان گیلان نیز می گوید: دعوت خیرین از معلولان و سالمندان این آسایشگاه برای صرف افطاری در خارج آسایشگاه، از برنامه های قابل توجه در ماه پرفیض رمضان است.

وی اضافه می کند: ماه مبارک رمضان در کنار معلولان و سالمندان از روزهای دلنشین و به یادماندنی در زندگی ام است .

مدیرکل بهزیستی استان گیلان نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: آسایشگاه معلولان و سالمندان گیلان، اولین آسایشگاه کشور است که در سال 1345 با همت پیشگامان عرصه نیکوکاری شادروانان آیت الله ضیابری ، دکتر حکیم زاده ، حاج رضا عظیم زاده ، محمد جعفر چینی چیان و مسیحی آزاده و نیک اندیش آرسن میناسیان و با کمک مردم به عنوان مرکز خیریه و مردمی در زمین اهدایی حاج حسین استقامت در منطقه سلیمانداراب رشت احداث شده است.

ˈحسین نحوی نژادˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ظرفیت این مرکز را 550 نفر عنوان و اضافه کرد: در زمان حاضر، حدود 500 سالمند و معلول در این مرکز نگهداری می شوند.

وی به کمک خیرین به آسایشگاه معلولان و سالمندان استان گیلان اشاره و اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان آسایشگاه حال و هوای معنوی خاصی دارد و خیرین نیز توجه ویژه ای در این ماه به آسایشگاه دارند.

در آسایشگاه سالمندان و معلولان استان گیلان در رشت فرزندانی هستند که سال هاست روی تخت خوابیده و توان حرکت ندارند و با لبخندی معصومانه ، تبسمی ، نگاهی و کلامی از روی مهر طلب می کنند.

در این آسایشگاه پدران و مادران چشم به راه انسان های مهربانند.

منبع: ایرنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.5205.fa.html
برگشت به اصل مطلب