شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
تشکیل کارگروه افراد دارای معلولیت در کمیته اجتماعی شورای شهر تهران

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/3/26 | 

تشکیل کارگروه افراد دارای معلولیت در کمیته اجتماعی شورای شهر تهران


کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در اردیبهشت سال 1393 تصمیم گرفته است برای پیگیری، هماهنگی و نظارت بهتر در رابطه با عملکرد شهرداری تهران و نهادهای مربوطه برای شهروندان دارای معلولیت «کارگروه تخصصی افراد دارای معلولیت» را با حضور کارشناسان و نمایندگان نهادهای ذیربط تشکیل دهد.
 

کارگروه افراد دارای معلولیت در کمیته اجتماعی شورای شهر تهران

اهداف، وظایف و راهکارهای اجرایی:

افراد دارای معلولیت گروهی از شهروندان جوامع مدرن هستند که از نظر تعداد، جمعیتی کثیر اما از منظر امکانات و رویکردهای انسانی اقلیتی در معرض آسیب به شمار می آیند. افراد دارای معلولیت علی رغم توانمندی ها و استعدادهای گسترده با پیش داوری و قضاوت هایی که تاکید بر ناتوانی های آنان دارد به عنوان یک گروه اجتماعی در بهترین حالت غیرمفید و غیر کارآ شناخته می شوند که در طول تاریخ تلاش شده است آن ها را از عموم جامعه تفکیک کرده و حق آنان را برای داشتن حیات انسانی با تمام ویژگی های آن مثل برابری در فرصت ها، آزادی انتخاب و زندگی شایسته را نادیده گرفت. در بسیاری از جوامع برای حمایت از افراد معلول به رویکرد حمایتی و تامین اجتماعی پرداخته شده است و تلاش می شود از طریق پرداخت کمک های نقدی و غیرنقدی راهی برای گذران زندگی این افراد ایجاد کرد اما نگرش امروز در دولت های مدرن دیگر این نگاه تبعیض آمیز و رویکرد ترحم آمیز به چنین بخش کثیری از انسان های توانمند و شهروندان مستعد بر نمی تابد و تلاش می کند ناتوانی های آنان را نه با نگاه به شخص دارای معلولیت بلکه با تغییر نگاه به جامعه و محیطی که فرد معلول در آن زندگی می کند برطرف کند. آن چه امروز در اسناد بین المللی و قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران به دنبال تحقق آن هستند توانبخشی مبتنی بر جامعه و ایجاد یک زندگی مستقل، عزت مدار همراه با برابری فرصت ها و آزادی انتخاب و مشارکت برای افراد دارای معلولیت است.

شورای شهر تهران نیز از سال ها پیش با توجه به این رویکرد تلاش کرده است از طریق مصوبات و راهکارهای اجرایی همچون الزام شهرداری تهران برای مناسب سازی محیط های شهری برای افراد معلول و کم توان گامی برای تحقق و پیگیری یک زندگی شایسته برای شهروندان تهرانی دارای ناتوانی و کم توانی اقدام کند. کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در اردیبهشت سال 1393 تصمیم گرفته است برای پیگیری، هماهنگی و نظارت بهتر در رابطه با عملکرد شهرداری تهران و نهادهای مربوطه برای شهروندان دارای معلولیت «کارگروه تخصصی افراد دارای معلولیت» را با حضور کارشناسان و نمایندگان نهادهای ذیربط تشکیل دهد.

حاضرین در این جلسه عبارت بودند از:

اعضا شورا حاضر: خانم فاطمه دانشور، آقایان دکتر علی صابری ، حجت الاسلام عبدالمقیم ناصحی

مشاورین و کارشناسان:

آقایان مهندس حسن پور (کمیسیون فرهنگی اجتماعی)، سهیل معینی (انجمن باور)، روح افزا (سازمان رفاه)، برقی و صافی (سازمان بهزیستی)، محتشمی (همکار کمیته اجتماعی)، ماندگار (معاون فنی و عمرانی سازمان پارک ها و فضای سبز)، محمد صابری و جلیل فراهانی (کارشناس کارگروه)

خانم ها: مهشید ژیان (مسئول کارگروه)، فرشته اسدی (کمیسیون فرهنگی و اجتماعی)، محمدی (سازمان رفاه)، سلیمانی (دفتر آقای دکتر صابری)، ترانه میلادی (کانون های معلولین شهرداری)

 

دستور جلسه اولین نشست کارگروه اعلام تشکیل و رسمیت کارگروه تخصصی و معرفی اعضا،بررسی اهداف و سیاست های کلی و تعیین روز و ساعت ثابت برای برگزاری جلسات بود. در نهایت مقرر شد که جلسات کارگروه به صورت دائم و ثابت هر دو هفته یک بار در روزهای یکشنبه از ساعت 16 با حضور اعضا برگزار شود.

با توجه به گستردگی موضوعات مرتبط با افراد دارای معلولیت و با توجه به وظایف شورای اسلامی شهر تهران، کارگروه تخصصی تلاش می کند تا عملکرد خود را در سه حوزه آموزش و فرهنگ سازی، اشتغال و کارآفرینی و مناسب سازی محیط های شهری متمرکز کند تا از این طریق بتواند حضور موثرتری داشته باشد.

در نهایت کارگروه تخصصی تلاش می کند تا اهداف و وظایف زیر را از طرقی که در ذیل می آید محقق سازد؛

الف) اهداف تقنینی و قانونگذاری؛

در زمینه مسائل مربوط به معلولان کارگروه مشاور، پیشنهاد دهنده و پژوهشگری خواهد بود برای ارائه طرح ها، لوایح و راهکارهای اجرایی که مورد توجه اعضای شورای اسلامی شهر و کمیسیون های آن قرار گیرد، از طریق

1-    بررسی مصوبات، قوانین، ضوابط و راهکارهای دوره های گذشته

2-    ارائه پروپوزال های تخصصی در رابطه با طرح های در حال ارائه

3-    شناسایی خلاءهای موجود قانونی و ارائه پیشنهاد برای مصوبات جدید

برخی راهکارهای اجرایی در این رابطه شامل گردآوری اسناد و مطالب موجود، مراجعه به کارشناسان و برگزاری جلسات کارشناسی، ارتباط  با سازمان ها، نهادها و افراد مرتبط با معلولان و بررسی وضع موجود و مقایسه با قوانین بالادستی و ...

 

ب) اهداف هماهنگ کنندگی؛

کارگروه تلاش می کند تا تبدیل به مرکزی شود برای ایجاد ارتباط بین شورای اسلامی شهر و کمیته اجتماعی آن با نهادهای مسئول در شهرداری، دولت، سازمان های مردم نهاد و افراد معلول از طریق:

1-    دعوت از نمایندگان نهادهای مسئول در شهرداری و دولت و دریافت نظرات و پیشنهادات

2-    برقراری ارتباط دو جانبه با سازمان های مردم نهاد فعال و دریافت نظرات و پیشنهادات

3-    ایجاد یک ارتباط مستقیم از طریق سایت یا تلفن گویا با شهروندان یا هر سیستم پیشنهادی دیگر

ج) اهداف نظارتی؛

یکی از مهم ترین اهداف و وظایف کارگروه انجام وظیفه به عنوان یک نهاد پیگیر و نظارتی در حیطه مسائل افراد دارای معلولیت در ساختار شورای شهر خواهد بود تا چگونگی اجرای مصوبات شورا، مطابقت انجام طرح های پایان یافته و در حال اجرا در شهرداری تهران را بررسی کند، این کار از طرق زیر صورت خواهد گرفت:

1-    دعوت از نمایندگان سازمان ها

2-    ایجاد یک سیستم گزارش گیری کارشناسانه

3-    بازدیدهای میدانی

4-    معرفی کارشناس و مشاور به دستگاه های ذیربط .

منبع: کانون معلولان محله

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.5042.fa.html
برگشت به اصل مطلب