شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
500 بینایی سنج یافته های جدید این حوزه را در مشهد بررسی می کنند

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/2/25 | 

500 بینایی سنج یافته های جدید این حوزه را در مشهد بررسی می کنند


مشهد - 500 بینایی سنج (اپتومتریست) کشور روز پنجشنبه آخرین یافته های علمی را در چهاردهمین کنگره سراسری این رشته بررسی می کنند.

AWT IMAGE


رییس این کنگره در آیین آغازین آن با بیان اینکه بینایی سنجی هنوز در مراحل مقدماتی خود قرار دارد، گفت: ولی این حوزه همچنان از نظر اعضا و نیروی انسانی و اقدامات عملی در کشورهای شرق مدیترانه نمونه است.

دکتر ˈعباس عظیمیˈ افزود: قوانین بینایی سنجی (اپتومتری) در ایران کافی و کامل نیست و باید در راستای احقاق حقوق زحمت کشید و تلاش مضاعف انجام داد.

وی با بیان اینکه برگزاری این کنگره گامی در هم افزایی و تلاش در زمینه تبادل اطلاعات و دانش روز این حوزه می باشد، گفت: در فراخوان این همایش علمی، تخصصی در مجموع 90 مقاله در بخش های مختلف بینایی سنجی به دبیرخانه ارسال شد که از این میان کمیته علمی 40 مقاله را به عنوان مقالات برتر برگزید.

وی از جمله مباحث مورد طرح در این همایش را تاثیر روزه داری بر برخی مشکلات بینایی، عیوب انکساری و اقدامات چشمی عنوان کرد که با توجه به نزدیکی به ماه مبارک رمضان در چهاردهمین کنگره اپتومتری بدان پرداخته می شود.

وی برگزاری هفت میزگرد تخصصی را در حوزه های مختلف بینایی شامل بررسی چالش های حرفه ای در اپتومتری و پاراکلینیک ،فیکسیشن دیسپارتی ، اخلاق پزشکی، تصویربرداری چشمی سگمان قدامی و دیسپسینگ طبی، تصویربرداری های چشمی در بیماری های شبکیه ، تصویربرداری های گلوکوم عنوان کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه دستیابی به اهداف عالی اپتومتری در ابعاد مختلف علمی، صنفی، حرفه ای، رشته ای، رفاهی و غیره مستلزم تلاش مضاعف بیشتر است، گفت: بدون اقدامات عملی و بدون در نظر گرفتن چشم انداز اپتومتری برای کشور و بدون بهره مندی از برنامه عملیاتی در این حوزه نمی توان به موفقیت دست یافت.

عظیمی افزود: در این راستا برای نخستین بار در کشور انجمن اپتومتری خراسان به تدوین برنامه راهبردی در این حوزه و تدوین معیارها و کارهای کلیدی برای یک دوره پنج ساله از 93تا 97 اقدام کرد.

وی گفت: در واقع برنامه ریزی راهبردی چارچوبی برای فعالیت های انجمن و اعضا آن ارائه می کند.

وی بیان کرد: این برنامه همچنین معیاری برای انجمن به منظور دستیابی به تحلیل موقعیت راهبردی ، انتخاب زبان و تصمیمات مشترکی که باید در زمان مناسب انجام شود ارائه می دهد.

در ادامه این همایش برای نخستین بار در کشور، برنامه های راهبردی و نقشه راه انجمن اپتومتری و منشور اخلاقی آن رونمایی شد.

همچنین از اختراع دستگاهی گویا برای استفاده کم بینایان و نابینایان توسط دکتر ˈعباس ریاضیˈ و نیز لوح فشرده 13 کنگره برگزار شده اپتومتری نیز پرده برداری شد.

مخترع این دستگاه به خبرنگار ایرنا گفت: این دستگاه به افراد کم بینا و نابینا کمک می کند تا از طریق برچسب گذاری بر روی اشیا و از طریق صدای پخش شده از دستگاه بتوانند اشیا و رنگ آن ها را تشخیص دهند.

وی افزود: اختراع این دستگاه نتیجه یک کار تحقیقاتی با همکاری ˈمیلاد فیض اللهˈ از دانشجویان مقطع PHD اپتومتری در دانشگاه بقیه الله انجام شده است.

وی ادامه داد: در صورت تولید انبوه این سامانه و دسترسی افراد، بخشی از مشکلات کم بینایان و نابینایان در شناخت اشیایی که روزانه با آن سروکار دارد حل می شود.

دکتر ریاضی با اشاره به اینکه هم اکنون فقط یک دستگاه از این اختراع تولید شده است، افزود: با تولید انبوه، قیمت این دستگاه عملا به یک دهم نمونه خارجی آن کاهش می یابد.

به گفته وی ، قیمت نمونه خارجی این محصول در بازارهای جهانی حدود 300 دلار است.

وی گفت: نحوه تولید و کار کردن با این دستگاه بسیار ساده است و فرد نابینا و کم بینا می تواند برای راحت کار کردن با این دستگاه حتی زبان، لهجه و یا صوت دستگاه را به علاقه خویش تغییر دهد و با برچسب گذاری بر روی اشیا و گرفتن این دستگاه بر روبروی شی، آن را شناسایی کند.

چهاردهمین کنگره سراسری بینایی سنجی از روز گذشته (چهارشنبه) در قالب کارگاه های تخصصی فعال شده و امروز در آیین رسمی برای ارائه مقالات برتر شروع شد و تا فردا عصر (جمعه) ادامه می یابد.

منبع: ایرنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.4724.fa.html
برگشت به اصل مطلب