شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
دو کودک بیمار یکی در انتظار مو و دیگری منتظر نور

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/11/26 | 

دو کودک بیمار یکی در انتظار مو و دیگری منتظر نور


سنندج - نور امید در دل ˈماهان ˈ و ˈ شوخانˈ پسر و دختربچه کردستانی که امروز در صدر اخبار اجتماعی خبرگزاری ها و سایت های داخلی و خارجی قرار دارند، روشن شده و پیگیری و حمایت مردم و مسوولان، نوید فردای سبزتر و روشن تری برای این دو کودک کردستانی می دهد.
 ˈشوخان براخاصیˈ دختربچه شش ساله اهل یک روستای دیواندره، دو سال پیش هنگامی که تنها چهار سال داشت برای درمان سرماخوردگی به بیمارستان دولتی دیواندره رفت ولی مدتی پس از تزریق آمپول پنی سیلین، بینایی خود را از دست داد.

همچنین ماهان رحیمی دانش آموز کلاس دوم دبستان شیخ شلتوت مریوان نیز به دلیل بیماری ناشناخته ای که امروز از آن با نام بیماری ˈآلوپسی آره آتاˈ نام می برند، موهای سرش ریخت و معلمش برای ابراز همدردیش موهای سرش را تراشید و مورد توجه قرار گرفت.

بازتاب این دو خبر در رسانه های داخلی و خارجی و با پیگیری ویژه ایرنا، مورد توجه مسوولان از جمله رییس جمهوری و وزرای آموزش و پرورش و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت.

در پی گزارش ایرنا با عنوان ˈ موهایی که به خاطر انسانیت تراشیده شدˈ، دکتر روحانی رییس جمهوری از طریق استاندار کردستان از معلم فداکار مریوانی تقدیر،و با ماهان ابراز همدردی کرد، و حمایت دولت را برای هرگونه کمک مادی و معنوی از این دانش آموز مریوانی اعلام کرد.

نتایج آزمایشات ماهان آمد و پزشکان بیماری وی را ˈآلوپسی آره آتا ˈ اعلام کردند.

آلوپسی ˈآره آتاˈ بیماری پوستی است که در نتیجه از دست دادن مو در روی پوست سر و در نقاط دیگر بدن حاصل می شود. این بیماری معمولا بصورت لکه های گرد، صاف، کوچک یا بزرگ روی پوست سر ایجاد، و می تواند تا تمام موی سر(آلوپسی total)، یا کل موهای بدن (آلوپسی universal) ریزش پیدا کند، پیشروی کند.

این بیماری بطور کلی حدود دو درصد از کل جمعیت را که تنها بیشتر از پنج میلیون نفر آنها در ایالات متحده هستند، در بر می گیرد.

معمولا این بیماری پوستی غیر قابل پیش بینی و دوره ای است و در هر زمان ممکن است مو مجدد شروع به رشد یا ریزش کند، و دوره این بیماری در هر فردی متفاوت است.

شایع ترین نوع این بیماری ناشی از اختلالات خود ایمنی (سیستم دفاعی بدن) بوده، و ریزش در آن بصورت سکه ای در اندازه مختلف است که بیماری ماهان از این نوع است.

هم اکنون ماهان در مریوان بسرمی برد، پزشکان قطره ای به سرش زده اند که باید به تدریج تاثیر خود را بگذارد، و موهای ماهان شروع به رشد کند، از نظر پزشکان این قطره هیچ گونه عوارضی برای ماهان ندارد و استفاده از آن مانعی ندارد.

ماهان هفته آینده برای تداوم روند درمانش عازم تهران می شود، و در سایه حمایت مردم و مسوولان در انتظار رویش موهایش است.

اما داستان شوخان با ماهان مقداری متفاوت است، اگر ماهان به چشمان خود ابراز همدردی و مهر و محبت اطرافیانش را می بیند، شوخان از این دیدن ها محروم است، دنیای وی تیره و تار و آدم های دور و برش، برایش مبهم و ناشناخته اند.

داستان ماهان را که برای شوخان تعریف می کنی ، می گوید:کاش من هم موهایم ریخته بود، مو نمی خواهم ، چشمانی می خواهم که با آن ببینم، بازی کنم، نقاشی بکشم و در برابر دیدگان پدر و مادرم بخندم و خنده آنان را نظاره گر باشم.

معلم ماهان می خواهد این بار صدای مظلومیت شوخان را نیز به جهانیان برساند؛ محمدعلی محمدیان باعث جلب توجه دنیا به ماهان شد، او سرش را تراشید اما کسی حاضر نیست چشمانش را از دست دهد تا صدای مظلومیت شوخان را به دنیا برساند اما این معلم فداکار از شوخان حمایت کرد و گفت: به دیواندره می روم و با شوخان و خانواده اش دیدار می کنم، از مسوولان و مردم می خواهم همانطور که به ماهان توجه کردند شوخان را نیز دریابند.

حقوقدان و وکیلی کردستانی هم اکنون در تهران پیگیر وضعیت شوخان است؛ ˈحسین احمدی نیازˈ، دفتر وکالتش امروز به محل تردد شوخان و خانواده اش و ماهان و معلمش تبدیل شده و می گوید: برای پیگیری مشکلات این دست از افراد جامعه ام تلاش می کنم.

وی که از طریق رسانه ها به دنبال جلب توجه مسوولان و مردم در کمک به شوخان است، افزود:بازتاب وضعیت شوخان در رسانه ها خوشبختانه نتیجه داد، و قرار است دکتر ˈحسن قاضی زاده هاشمیˈ وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی جراحی چشمان این کودک شش ساله را در بیمارستانی در تهران انجام دهد.

احمدی نیاز ادامه داد: رییس روابط عمومی و مشاور وزیر بهداشت در تماسی تلفنی اعلام کرد که وزیر بهداشت خود مسوولیت عمل جراحی شوخان را برعهده می گیرد.

وی گفت:براساس اظهار نظر پزشکان روند درمانی شوخان پنج سال طول می کشد.

شوخان براخاسی که هم اکنون شش ساله است دوسال پیش براثر سرماخوردگی به بیمارستان امام خمینی(ره) دیواندره کردستان مراجعه کرد که با تزریق آمپول پنی سیلین از هر دو چشم نابینا شد.

وی اظهار کرد: چشمان این دختر خردسال، دو بار در بیمارستان فارابی تهران پیوند قرنیه شد اما متاسفانه هنوز قادر به دیدن نیست.

عباس براخاصی پدر شوخان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که برای عمل چشمان شوخان اعلام آمادگی کرده قدردانی کرد و گفت: از مسوولان این وزارتخانه و شخص وزیر که پیگیر مشکلات دخترم هستم کمال قدردانی را دارم.

وی همچنین از حسین احمدی نیاز وکیل شوخان و رسانه ها به دلیل پیگیری و بازتاب مشکل دخترش قدردانی کرد و افزود: اگر این پیگیری ها نبود کسی متوجه مشکل دخترم نمی شد.

وی اظهار امیدواری کرد شوخان بتواند بار دیگر ببیند و پیش از رفتنش به مدرسه، روشنی چشمانش را باز یابد.

به گفته وی چشم چپ شوخان، به کلی بینایش را از دست داده اما چشم راستش به صورت تیره و تار چیزهایی می بیند، اما واضح نیست.

براخاصی که شغلش کشاورزی است، می گوید: هیچ درخواست مالی از شخصی و مسوولی ندارم و تنها بازگشت بینایی چشمان دخترم را می خواهم و به دنبال شکایت از کسی نیستم چرا که با شکایت بینایی دخترم باز نمی گردد.

وی با اشاره به اینکه پزشکان چندین بار شوخان را دیده اند، گفت: اگرچه در ارتباط با هزینه عمل شوخان چیزی به ما نگفته اند، اما فکر کنم این عمل ها هزینه بر است و هر طوری شده هزینه عمل شوخان را تامین می کنم.

دولت تدبیر و امید و در راس آن دکتر روحانی رییس جمهوری به فراخوان حمایت از این دو کودک کردستانی به خوبی لبیک گفت و نشان داد که دنیای کودکان این خطه از ایران اسلامی نیز برای آنان مهم است.

اینک چشمان زیادی در انتظار خبر سلامتی این دو کودک بیمار کردستانی است اما چه بهتر که پیشگیری کنیم و نگذاریم کودکان این سرزمین این گونه بیمار شوند چرا که پیشگیری بهتر از درمان است.

گزارش از فرزاد نویدی

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.3997.fa.html
برگشت به اصل مطلب