شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
پیوند شور و شعور در مراسم پایانی جشنواره «من هم می توانم»

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/10/28 | 

پیوند شور و شعور در مراسم پایانی جشنواره «من هم می توانم»


 مراسم پایانی جشنواره «من هم می توانم» نخستین طرح فراگیر آموزشی در حوزه افراد دارای معلولیت در سطح مدارس ابتدایی که با ابتکار تشکل مردم نهاد انجمن باور به اجرا درآمد، روز چهارشنبه با حضور پرشور 500 دانش آموز، نماینده صندوق یونیسف در ایران و گروهی از مسئولان حامی طرح در محل مرکز آفرینش های فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران در خیابان حجاب برگزار شد.
 این مراسم از ساعت 9 بامداد با رسیدن گروه کاروان دانش آموزان مدعو مراسم پایانی جشنواره به همراه مربیان و مدیران همراه آغاز شد. دانش آموزان قبل از حضور در سالن مراسم نخست در کارگاه های بازی های خلاقانه، نقاشی و آموزش خط بریل نابینایان و زبان اشاره ناشنوایان حضور پیدا کرده و پس از پذیرایی با در دست داشتن پرچم های حاوی آرم جشنواره در سالن مراسم حاضر شدند. در این مراسم در آغاز ترانه میلادی دبیر جشنواره و نویسنده کتاب «من هم می توانم» بیانه جشنواره را که در برگیرنده پیام جشنواره یعنی ضرورت آشنایی کودکان و نوجوانان به عنوان نسل های آینده ساز کشور با انواع تفاوت های میان انسان ها از جمله معلولیت و آموزش آنان برای برابر دانستن انسان های معلول، احترام به حقوق آن ها و باور به توانمندی های آنان به جای محدودیت هایشان است، برای حضار خواند. سپس آقای صفی الدین نماینده صندوق یونیسف در ایران در سخنانی بی تکلف و به زبان صمیمی با دانش آموزان حاضر در مراسم در مورد برداشت شان از کتاب «من هم می توانم» و ضرورت این که با همیاری کودکان در کنار یکدیگر از جمله کودکان دارای معولیت می توان دنیایی زیبا برای همه کودکان ساخت، سخن گفت و طرح «من هم می توانم» را در عرصه فرهنگ سازی عمومی در حوزه کودکان و نوجوانان کم نظیر توصیف کرده و انجمن باور را برای اجرای این طرح با تکیه بر ظرفیت های غیردولتی ستود.

در ادامه سهیل معینی مدیرعامل انجمن باور و مدیر جشنواره در سخنانی کوتاه انگیزه اصلی از طراحی طرح «من هم می توانم» را ایجاد محیط اجتماعی مناسب برای حضور برابر حقوق افراد دارای معلولیت در جامعه و تغییر مرکز صقل نگرش جامعه نسبت به افراد معلول از محدودیت های آنان به توانمندی های شان ذکر کرد و در ادامه به گفتگوی صمیمی با کودکان در سالن در خصوص محتوای کتاب پرداخت بخش شورانگیز مراسم حضور گروه فیتیله با اجرایی پرنشاط و در عین حال آموزشی بود که در پایان آن با حضور کودکان معلول و غیرمعلول در کنار یکدیگر مسابقه ای شورانگیز نیز که هم زمان مبین طبیعی بودن کودکان در کنار یکدیگر با هر شرایط جسمی نیز بود، برگزار شد.
گفتنی است در بخشی از این مراسم با اهدای تقدیرنامه و تندیس جشنواره از مسئولان حامی، مدیران و مربیان آموزش و پرورش همراه طرح و به ویژه دفتر تکنولوژی آموزشی و نمایندگان توزیع مجلات رشد در مناطق تهران قدردانی ویژه به عمل آمد. لازم به تذکر است کلیه دانش آموزان حاضر در مراسم که هم از مدارس عادی و هم از مدارس استثنائی بودند بسته های هدیه شامل کتب آموزشی مرتبط با موضوع جشنواره، بازی های فکری و پازل 40 تکه پوستر جشنواره را دریافت کردند. به گفته اکثر علاقه مندان و مدیران حاضر در مراسم نکته بارز و قابل تعمق این مراسم استقبال گسترده دانش آموزان پایه سوم و چهارم ابتدایی از کتاب «من هم می توانم» و پاسخ های هوشمندانه و حاکی از کسب اطلاعات قابل توجه آنان از متن کتاب بود که در کلیه گفتگوهای با دانش آموزان حاضر به شکل فردی و جمعی خودنمایی می کرد. از همین رو می توان این مراسم را که در فضایی بسیار پرنشاط و انرژی برگزار شد پیوند شور و شعور نامید که هدف اصلی طراحان و مجریان طرح «من هم می توانم» است.
جشنواره «من هم می توانم» که نخستین طرح فرهنگ سازی فراگیر در سطح دانش آموزان مدارس ابتدایی و با موضوع افراد دارای معلولیت است که در این ابعاد اجرا می شود، با محوریت توزیع کتاب آموزشی «من هم می توانم» در میان دانش آموزان پایه های سوم و چهارم مقطع ابتدایی در مناطق مختلف شهر تهران اجرا شد که در این کتاب داستانی و مصور دانش آموزان با انواع معلولیت، نشانه های ملی و بین المللی مربوط به آن ها، تابلوها و نشانه های شهری مربوط به افراد دارای معلولیت و به ویژه توانمندی افراد معلول آشنا شدند. در پایان کتاب دانش آموزان به پرسش نامه بیست سؤالی مربوط به کتاب پاسخ می دادند که خیل عظیم پاسخ نامه ها و افزون بر آن انشاءها و کاردستی های ساخت دست دانش آموزان در خصوص افراد دارای معلولیت موجب شگفتی مجریان طرح شد.

منبع: شبکه ایران

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.3658.fa.html
برگشت به اصل مطلب