شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
واگذاری امور بهزیستی به امداد مددجویان را دچارمشکل می کند

حذف تصاویر و رنگ‌ها

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

واگذاری امور حمایتی از بهزیستی به کمیته امداد مددجویان را دچارمشکل می کند

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینکه واگذاری امور حمایتی از بهزیستی به کمیته امداد مبنا و اصول علمی ندارد ، گفت: باید تمامی خدمات مربوط به پرداخت مستمری ، توانبخشی ، توانمندسازی و ... دریک سازمان حمایتی انجام شود و ارائه خدمات در نظام های اجتماعی و حمایتی را نمی توان از یکدیگر تفکیک کرد .
محمد جغتایی در خصوص واگذاری امور حمایتی بهزیستی به کمیته امداد افزود : چنانچه امور حمایتی از بهزیستی به کمیته امداد منتقل شود مددجویان تحت پوشش ، معلولان ، سالمندان و زنان سرپرست خانوار در دریافت خدمات دچار مشکل می شوند .
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت : توانمندسازی یک بعدی نیست و امور مستمری ، مشاوره های آموزشی ، شغلی ، توانبخشی و.. در بخش حمایتی قرار دارد ، این امور به یکدیگر وابسته و مرتبط هستند به همین دلیل نباید میان ارائه این خدمات به افراد نیازمند تحت پوشش نهاد حمایتی فاصله ایجاد کرد و امور حمایتی و توانبخشی باید همانند گذشته توسط بهزیستی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه پرداخت مستمری نیز بخشی از کار توانبخشی است، ادامه داد : نیاز مالی مددجویان را باید متولیان بخش توانبخشی تشخیص دهند و نمی شود یک دستگاهی پول به مددجویان دهد و دستگاه دیگری نیاز توانبخشی آنها را برطرف کند بنابراین باید ارائه خدمات به این افراد یکپارچه شود و جداسازی آنها به هیچ وجه درست نبوده و با هیچ سازو کار علمی نیز هماهنگ نیست.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد : نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی در بخشهای بیمه ای ، حمایتی و حوادث غیر مترقبه و امدادی تشکیل شده است . در کشورهای دیگر بخشهای حمایتی و بیمه ای با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند اما درکشور ما اینگونه نیست و رابطه ای میان این بخشها وجود ندارد .
جغتایی خاطر نشان کرد : در دنیا نظامی موفق است که در آن بخش حمایتی کوچک و بخش بیمه ای گسترده باشد اما درایران برعکس است و بدلیل اینکه نظام بیمه ای ساختار درستی ندارد بخش حمایتی هر روز گسترده تر می شود و این امر به هیچ وجه مطلوب نیست .
وی اظهار داشت : سازمان تامین اجتماعی به عنوان متولی امور بیمه باید اقشارمختلف جامعه مانند زنان خانه دار ، کشاورزان و... را بیمه کند درصورتیکه این افراد تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند و پس از از کارافتادگی مشکلات فراوانی گریبان گیر آنها می شود .
وی گفت : مشکل اصلی که باعث شده بخش حمایتی گسترده شود و کار نظام بیمه ای را نیز انجام دهد ، قوی نبودن بخش بیمه ای نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی است و اساس اقدامات حمایتی در کشور نگهداری و پرداخت مستمری به افراد نیازمند نیست بلکه باید با توانمندسازی افراد آنها را وارد چرخه بیمه ای کشور کند .
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی یادآور شد: توانمندسازی ، خدمات توانبخشی ، مستمری و ...  تماما باید توسط یک نهاد حمایتی انجام شود و تا کنون نیز این خدمات از سوی بهزیستی به مددجویان ارائه می شد و در صورت تغییر این روند و واگذاری بخشی از ارائه خدمات به نهاد دیگری تنها مددجویان و افراد نیازمند هستند که مشکلاتشان دو چندان می شود بنابراین دولت باید در فکر کاهش مشکلات نیازمندان باشد نه اینکه با اقدامات غیر اصولی و کارشناسانه باعث افزایش مشکلات آنها شود.

• خبرگزاری مهر 
 

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.235.fa.html
برگشت به اصل مطلب