شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
کسری 850 میلیارد تومانی بهزیستی برای اجرای قانون جامع معلولان

حذف تصاویر و رنگ‌ها

نظم ده خبر داد:
کسری 850 میلیارد تومانی بهزیستی برای اجرای قانون جامع معلولان

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی تعدادمعلولان متقاضی اشتغال را 20 هزار نفر عنوان کرد و گفت: بر ای اجرای کامل مفاد قانون جامع حمایت از حقوق معلولان بیش از 850 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
دکتر کاظم نظم ده در نشست خبری که روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی معلولان برگزار شد با اشاره به اینکه تا کنون 30 درصد قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اجرایی شده است تاکید کرد: مابقی مفاد قانون جامع به دلیل کمبود اعتبارات و کم کاری برخی از دستگاهها تا کنون اجرایی نشده است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در مورد گزارش مناسب سازی نیز گفت: گزارش کاملی در این خصوص آماده و به وزارت رفاه و دولت منتقل شده و در آن اسامی دستگاههای فعال و کم کار مشخص شده است به طوری که وزارت بهداشت در بخش مناسب سازی بهترین دستگاه دولتی بوده است.
نظم‌ ده از ارائه خدمات توانبخشی به 680 هزار معلول در شهرها و روستاهای کشور خبر داد و گفت: یک میلیون و 200 هزار معلول در سطح کشور شناسایی شده است و برای اجرایی شدن تمام مواد قانون جامع حمایت از معلولان به بیش از 850 میلیارد تومان اعتبار نیاز است در حالی که اعتبار سازمان 290 میلیارد تومان است.

اجرایی شدن 1.7 درصد قانون استخدام معلولان در دستگاههای دولتی
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه بر اساس قانون جامع دستگاههای دولتی موظف هستند که سه درصد از ظرفیت استخدامی خود را به اشتغال معلولان اختصاص دهند افزود: سه درصد از استخدام دستگاههای دولتی باید از معلولان باشد اما طبق اطلاعات موجود 1.7 درصد قانون سه درصد استخدام معلولان رعایت شده است و 1.3 درصد هنوز رعایت نمی‌شود.
وی تاکید کرد: مشکل اشتغال یکی از مشکلات اساسی معلولان است به طوری که اگر قانون سه درصد استخدام معلولان در دستگاههای دولتی اجرایی شود باز هم مشکلات معلولان حل نخواهد شد.
نظم ده با اشاره به اینکه طبق آمار معلولان متقاضی اشتغال 20 هزار نفر هستند که بر اساس قانون سه درصد فقط برای 773 نفر اشتغال ایجاد شده است گفت: از طریق خود اشتغالی برای 9500 نفر شغل ایجاد کرده‌ایم و برای اشتغال برای محیطهای روستایی برای 1661 نفر شغل ایجاد شده است و برای 10 هزار و500 نفر معلول آموزشهای فنی و حرفه‌ای ارائه کرده‌ایم.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی از افزایش 15 تا 25 درصدی شهریه مراکز توانبخشی خبر داد و گفت: شهریه‌های جدید مراکز حدود یکماه پیش به تمامی استانها اعلام شده است.
نظم ده در مورد یارانه مراکز توانبخشی افزود: اقدامات مربوط به افزایش یارانه‌ها با کمک معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و وزارت بازرگانی انجام و در حال حاضر در انتظار امضای آن توسط وزیر رفاه هستیم تا به این ترتیب برای تصویب وارد هیئت دولت شود و با تصویب یارانه پیشنهادی، پیش‌بینی می‌شود یارانه‌های مراکز توانبخشی میانگین 15 تا 30 درصد افزایش یابد.

900 هزار معلول دارای بیمه پایه هستند
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 900 هزار نفر از معلولان دارای بیمه پایه هستند گفت: به دلیل آن که نیازهای بهداشتی و درمانی این قشر نسبت به افراد عادی بیشتر است بیمه مکمل نیز در مورد معلولان جاری شده است. سال گذشته با اعتباری بالغ بر 6 میلیارد و 900 میلیون تومان بیش از 350 هزار معلول بسته خدمتی یک میلیون تومانی بیمه مکمل را دریافت کردند و امسال نیز این نوع بیمه مشمول حدود 400 هزار نفر معلول شده است.
به گفته معاون توانبخشی سازمان بهزیستی سقف تعهدات بسته خدمتی بیمه مکمل با افزایش در سال جاری به یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 500 هزار تومان افزایش یافته است.
وی همچنین درباره صندوق درمان معلولان نیز خاطر نشان کرد: با اختصاص اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 900 میلیون تومان به این صندوق اگر بسته خدمتی بیمه پایه و مکمل پاسخگوی نیازهای درمانی معلولان نباشد آنها می‌توانند تا سقف دو میلیون تومان نیز برای امور درمانی خود از این صندوق بهره‌مند شوند.
معاون توانبخشی بهزیستی در مورد سهمیه‌بندی بنزین معلولان تاکید کرد: سال گذشته بیش از 9 میلیون لیتر بنزین برای معلولان دریافت کردیم که بنزین اختصاص یافته برای امسال نیز همین میزان است. البته تاکید می‌کنیم این سهمیه بین معلولانی توزیع می‌شود که به منظور دریافت خدمات آموزشی، توانبخشی، ورزشی و بهداشتی و درمانی در سطح شهر تردد می‌کنند.
به گفته وی در حالی که در سال 84 تنها یک شرکت با داشتن هشت خودرو، ایاب و ذهاب معلولان در کشور را برعهده داشت در حال حاضر در شهر تهران سه شرکت با بیش از 150 دستگاه خودرو به حمل و نقل معلولان می‌پردازند و مجموع اعتبارات ایاب و ذهاب معلولان در کشور برای سال جاری یک میلیارد و 500 میلیون تومان است.

پرداخت شهریه دانشگاه 12 هزار و 640 معلول
نظم ده از پرداخت کمک هزینه 500 هزار تومانی به معلولانی که در دانشگاههای دولتی پذیرفته شوند خبر داد و در مورد شهریه دانشجویان گفت: در حال حاضر 12 هزار و 640 دانشجوی دانشگاههای غیردولتی معلول با اختصاص اعتباری بالغ بر 11 میلیارد تومان کمک هزینه تحصیلی دریافت می‌کنند.
معاون توانبخشی بهزیستی اظهار داشت: طبق آمارهای موجود بیش از 85 درصد از معلولان جسمی ـ حرکتی در مدارس عادی دولتی و غیردولتی مشغول به تحصیل و کمتر از 15 درصد در مراکز استثنایی تحصیل می‌کنند.
نظم ده در مورد مسکن معلولان نیز افزود: در سالهای اخیر میزان اعتباری که برای مسکن معلولان اختصاص یافته چندین برابر بیشتر از طول عمر اقدامات انجام شده در بهزیستی است و در سال گذشته به 15 هزار معلول با رقمی میانگین یک تا سه میلیون تومان ودیعه مسکن پرداخت شده است.
وی ادامه داد: همچنین تعداد واحدهای مسکونی واگذار شده از سال 85 تا آذر ماه امسال، 9 هزار و 755 واحد مسکونی در کل کشور است. در حال حاضر هشت هزار و 474 واحد مسکونی نیز در حال ساخت است.

مناسب سازی 30 درصد از محیطهای شهری
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه تا کنون حدود 30 درصد از محیطهای شهری مناسب ‌سازی شده است گفت: میزان مناسب‌سازی در معابر چندان چشمگیر نیست و دلیل این امر نیز پرهزینه بودن مناسب‌سازی است.

نظم ده خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که مناسب‌سازی در زمان احداث و عملیاتهای عمرانی باعث کم شدن هزینه‌ها می‌شود که این فرهنگ باید به مرور در میان مسئولان و مردم جا بیفتد.
وی از تحویل 650 دستگاه خودروی مناسب‌سازی شده به معلولان خبر داد و گفت: 150 نفر دیگر نیز مبالغ خود را واریز کرده‌اند. این را می‌دانیم که در این اقدام صورت گرفته از نظر کیفی و کمی ایراداتی وجود دارد اما از کاری که برای اولین بار در کشور صورت گرفته دفاع می‌کنم.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه اعلام قطع شدن پرداخت تسهیلات وام خرید خودرو از سوی بانک ملت به دنبال سایر بانکها برای انعقاد قرارداد برای پرداخت تسهیلات خرید خودرو هستیم افزود: سازمان بهزیستی طبق تفاهمنامه منعقد شده با بانک ملت این تسهیلات را در اختیار معلولان قرار می‌داد اما زمانی که مقرر شد درصدی از سهام این بانک به بخش خصوصی واگذار شو، قوانین پرداخت تسهیلات آن نیز تغییر کرد. در حال حاضر سازمان به دنبال آن است که یا با بانک ملت و یا سایر بانکها برای پرداخت تسهیلات خرید خودرو تفاهمنامه‌ای منعقد کند.
نظم ده در مورد شرکتهای خودروسازی که با ایجاد نمایندگی در استانهای کشور اقدام به مناسب‌سازی خودروهای دست دوم می‌کنند عنوان کرد: مقرر شد سازمان بهزیستی در راستای حمایت از معلولان هزینه مناسب‌سازی 300 خودرو معلولان نیازمند در سال جاری را پرداخت کند این در حالی است که تمامی معلولان می‌توانند با مراجعه به این نمایندگیها که دارای دانش فنی مناسب‌ سازی هستند اقدام به مناسب‌سازی خودروی خود کنند.
به گفته نظم‌ده این در حالی است که در حال حاضر دو شرکت خودروسازی خارجی دیگر نیز آمادگی خود را برای مناسب‌سازی خودروهای معلولان ایران اعلام کرده‌اند.

منبع : خبرگزاری مهر

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.1493.fa.html
برگشت به اصل مطلب