شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
یک میلیون و ‪ ۲۰۰‬هزار نفر معلول در ایران شناسایی شده اند

حذف تصاویر و رنگ‌ها

یک میلیون و ‪ ۲۰۰‬هزار نفر معلول در ایران شناسایی شده اند

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: یک میلیون و ‪ ۲۰۰‬هزار نفر معلول در ایران شناسایی شده اند.
کاظم نظم ده، در اردبیل افزود: از این تعداد نزدیک به ‪ ۶۷۰‬هزار نفر زیر پوشش حوزه ی توانبخشی سازمان بهزیستی کشور قرار دارند و خدمات مختلفی را دریافت می کنند.
او گفت: تعدادی نیز به علت تامین نشدن اعتبار مورد نیاز برای زیر پوشش رفتن پشت نوبت هستند که امید می‌رود با کمک دولت و مجلس شورای اسلامی این افراد زیر پوشش خدمات تخصصی بروند.
او با اشاره به اینکه هدف سازمان بهزیستی کشور ارایه ی خدمات تخصصی است نه خدمات حمایت مالی صرف، گفت: تامین خدمات تخصصی یرای افراد معلولی که نیاز به ویلچر، سمعک و کاشت حلزون و انجام خدمات به هنگام کار درمانی، فیزیوتراپی، گفتار درمانی و تحصیل دارند و نیز تامین هزینه ی رفت و آمد آنان بیشتر مورد نظر ما هستند.
نظم ده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خدمات قابل ارایه از سوی وزارت رفاه به علت عدم معرفی مناسب بیشتر اوقات برای بسیاری از مردم کشورمان پوشیده مانده است.
او گفت: هدف از تشکیل وزارت رفاه هماهنگ کردن خیلی از فعالیت‌های مربوط به حوزه‌های اجتماعی و حمایتی بوده و با وجود جوان بودن، این وزارتخانه توفیق‌های خوبی را داشته و به معنای واقعی دارای ساختار و ستاد سبک و چابک می‌باشد.
وی اظهار داشت: اقدام‌های بسیار شایسته‌ای در سازمان‌های تابعه ی وزارت رفاه از قبیل بهزیستی ، تامین اجتماعی، بازنشستگی و عشایری انجام شده است و به نظر من این وزارتخانه با توجه به اهداف و اقدام‌های خود در ردیف وزارتخانه‌های موفق می‌باشد.
او گفت: شاید از ضعف‌های این وزارتخانه معرفی نکردن کارهای خوبی است که انجام داده است و بطور یقین مردم عزیز ایران اسلامی نتایج آن‌ها را در سال‌های آینذه ملاحظه خواهند کرد.
او موضوع هدفمند کردن یارانه ها، دادن سهام عدالت و فعالیت‌های جدیدی شامل تاسیس اورژانس اجتماعی، کاشت حلزون، بیمه ی مکمل و نظایر آنها که در سازمان بهزیستی کشور انجام شده است در سایه ی حمایت وزارت رفاه و تامین اعتبارهای لازم بوده است.
او گفت: وقتی که این فعالیت‌ها به سطح استانی می‌رسند شاید نامی از وزارت رفاه نماند و این در حالیست که کار اصلی را این وزارتخانه کرده است معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره ی وجود بعضی از افراد متکدی در گوشه و کنار شهرهای کشور گفت : علت اصلی تکدی گری فقط فقر نیست بلکه یکی از عوامل اصلی آن عوامل روحی و روانی است.
او با اشاره به اینکه اکثر متکدیان نیاز اقتصادی ندارند، گفت: اکثر انسان‌ها حاضر نیستند کرامت انسانی را با نیاز اقتصادی در سر چهارراه ها معامله کنند مگر آنکه دارای یک مشکل روحی و روانی باشند.
وی افزود: شاید درصدی از این متکدیان هم بطور حقیقی فقیر باشند که لازم است هدایت و آگاه‌سازی شوند و در این زمینه همکاری‌های وزارتخانه ها، سازمان‌ها و اداره‌هایی مانند وزارت رفاه، بهزیستی ، کمیته ی امداد امام خمینی (ره)، نیروی انتظامی و شهرداری‌ها ضرورت دارد.

او گفت: این ارگان‌ها با داشتن تفاهم نامه ی مناسب و تبیین یکسری قوانین تشویقی و تنبیهی می‌توانند در زمینه ی سامان دهی افراد متکدی و رفع این مشکل اثرگذار باشند.
او تصریح کرد: در سال‌های قبل حتی به خیلی از این افراد که ثابت هستند حقوقی برابر با دریافتی کارکنان دولت پرداخت شود تا دیگر در چهارراه ها و گذرگاه‌ها تکدی گری نکنند اما آنان قبول نکردند و این موضوع نشان دهنده ی این است که فقط به علت فقر به این کار وادار نشده اند.
به گفته ی او بعضی از این افراد به شکل مافیایی و باندی کار می‌کنند و با تاسف با سوء استفاده از کودکان معصوم آنان را با حالت‌های جسمانی خاصی در مقابل چشمان مردم قرار می‌دهند تا به اهداف ویژه و منافع خود برسند .

منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.1435.fa.html
برگشت به اصل مطلب