شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
تفاهمنامه بیمه مکمل معلولان منعقد می‌شود

حذف تصاویر و رنگ‌ها

معاون توانبخشی بهزیستی:
تفاهمنامه بیمه مکمل معلولان منعقد می‌شود
تنها یک‌پنجم اعتبار موردنیاز برای اجرای قانون جامع حقوق معلولان اختصاص یافته است

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به جایگاه نظارتی سازمان بهزیستی کشور در امور معلولان،‌گفت: اجرای قوانین در دنیا، نیاز به مشارکت تمامی دستگاه‌ها دارد و بدین ترتیب مشکل معلولان رفع نمی‌شود، مگر آن که تمامی معلولان را قشری از جامعه بدانیم.
کاظم نظم ده در همایشی که صبح امروز به مناسبت روز جهانی معلولان در نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد، افزود: یکی از موانع پیش رو، آگاه‌سازی دستگاه‌ها نسبت به فعالیت و وظایف آن‌ها نسبت به معلولان است. البته همه دستگاه ها نگاه مثبتی به این قشر دارند، ‌اما در عمل با سرعت خوبی در راستای اجرایی شدن قوانین مربوط به معلولان گام برنمی‌دارند.
وی ادامه داد: گره این مشکل، به دست دستگاه‌های متولی، سازمان‌های غیردولتی و خود معلولان باز می‌شود، به طوری که آن‌ها با آگاه‌سازی اقشار مختلف جامعه می‌توانند، دستگاه‌ها را موظف به اجرای قوانین حوزه معلولان کنند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این که گاهی اوقات مطالب منتشر شده درباره مطالبات معلولان در رسانه‌ها، باعث جداسازی این قشر از جامعه و افراد عادی می‌شود، تصریح کرد: گاهی برخی اظهارات از سر دلسوزی، باعث جدایی معلولان از اقشار عادی جامعه می‌شود. همچنین خواسته‌های آن‌ها باید در حد پتانسیل جامعه و قابل دسترس باشد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به تمام مفاد قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و روند اجرایی شدن آن‌ها، عنوان کرد: مجموعه اعتبارات حوزه توانبخشی در دو سال گذشته 35 میلیارد تومان بود که این رقم با کمک دولت و مجلس شورای اسلامی و همچنین بند «ب» تبصره 15 به 160 میلیارد تومان رسیده و این امر رشد بیش از 400 درصدی در این حوزه را نشان می‌دهد.
نظم‌ده با اشاره به ماده یک قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اظهار کرد: از سال 84 تا 85 ، 21 هزار و 670 جلسه کمیسیون توانبخشی و پزشکی برای تشخیص معلولیت بیش از 500 هزار معلول تشکیل شده است. همچنین در ماده دو این قانون که به امر مناسب‌سازی محیط‌های فیزیکی اذعان دارد، می‌توان گفت بر اساس گزارش‌های ارسالی از کشور تنها 20 تا 30 درصد محیط‌ها مناسب‌سازی شده است، بدین ترتیب استفاده از محیط‌های فیزیکی تا 70 درصد برای معلولان غیرممکن است.
وی ادامه داد: بر اساس ماده سه قانون مذکور در رابطه با گسترش مراکز توانبخشی توانستیم، یک‌هزار مرکز غیردولتی را ایجاد و بیش از 70 هزار معلول را به صورت شبانه روزی ویزیت در منزل تحت پوشش قرار دادیم.
وی ادامه داد: همچنین در ماده چهار این قانون که به استفاده از امکانات تفریحی و ورزشی توسط معلولان با قیمت نیم‌بها اشاره دارد، تنها توانستیم با شرکت‌های هواپیمایی ایران تور و هما و اخیرا با راه‌آهن تفاهم‌نامه‌ایی امضا کنیم اما تاکنون در این زمینه کار شایسته‌ای برای این قشر صورت نگرفته است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی، پوشش بیمه خدمات درمانی معلولان را به عنوان ماده پنج قانون جامع حمایت از حقوق معلولان نامید و گفت: در سال گذشته تمام معلولان تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفتند و امسال بیش از شش میلیارد و 900 میلیون تومان برای برخورداری کلیه معلولان از بیمه مکمل اختصاص یافته که تفاهم نامه مربوطه بیمه مکمل معلولان ظرف یکی دو روز آینده منعقد می‌شود.
وی در مورد معافیت از سربازی فرزندان خانواده‌هایی که دارای دو فرزند معلول هستند، خاطر نشان کرد: تاکنون 11 هزار و 374 نفر از این معافیت استفاده کردند و بیش از 10 هزار و 548 نفر نیز طبق فرمان مقام معظم رهبری از خدمت سربازی معاف شده‌اند.
به گزارش ایسنا، نظم‌ده در ادامه با اشاره به ماده هفت قانون ذکر شده که به مساله اشتغال و استخدام سه درصد از معلولان در دستگاه‌های دولتی می‌پردازد، گفت: امسال بر اساس نامه معاونت راهبردی و برنامه‌ریزی نهاد ریاست جمهوری که به تمام دستگاه‌ها ارسال شده است، دستگاه‌ها موظفند، سهمیه استخدامی را به سازمان بهزیستی ارسال کنند.
وی در رابطه با لزوم دارا بودن مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر برای اشتغال معلولان که به عنوان یکی از مشکلات این جامعه در اشتغال آن‌ها مطرح می‌شود ،‌اظهار کرد: این مشکل تمامی افراد جامعه است که امید داریم این امر برای معلولان تسهیل شود.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور افزود: در سال گذشته هفت هزار و 800 نفر از معلولان با پرداخت کلیه هزینه‌ تحصیلی از سوی سازمان بهزیستی در دانشگاه‌های غیردولتی تحصیل می‌کردند.
وی با اشاره به ماده 9 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان که به مساله تامین مسکن آن‌ها می پردازد، عنوان کرد: با دستور رییس جمهور در سال جاری از محل بند «ب» تبصره 15، اعتبار لازم برای ساخت و تهیه 12 هزار واحد مسکونی به سازمان بهزیستی اختصاص یافت که عملیات اجرایی آن به استان‌ها ابلاغ و 10 درصد آن اجرا شده است.

وی افزود: اعتباری که برای تامین مسکن معلولان در سال جاری اختصاص یافته از کل اعتبارات عمر سازمان بهزیستی بیشتر بوده است.
به گزارش ایسنا،‌ نظم‌ده در مورد پرداخت یارانه به مراکز غیردولتی به عنوان یکی از تکالیف سازمان بهزیستی در ماده 10 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، اذعان کرد: این یارانه از سال 84، دو مرتبه اضافه و در سال جاری نیز 9 میلیارد تومان یارانه مراکز منهای آنچه وجود داشته به اعتبارات این سازمان اضافه شده است.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس ماده 11 این قانون، دبیرخانه سازمان و اداره کل آمار و اطلاعات آن با همکاری سازمان آمار از سال 83 وارد شناسایی معلولان با شاخص‌های معلولیت آن‌ها شده است که این کار در دنیا بی‌نظیر است.
وی با بیان این که از سال 85 تاکنون بیش از 700 ساعت برنامه زنده و غیرزنده در رابطه با معلولان از طریق برنامه‌های صدا و سیما پخش شده است، اظهار کرد: این امر نیز یکی از تکالیف سازمان در اجرایی کردن ماده 12 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان است که بر این اساس صدا و سیما باید دو ساعت از زمان برنامه‌های خود در طول هفته را به معلولان اختصاص دهد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان این که برای اجرایی شدن وظایف سازمان و ارائه خدمات به جامعه تحت پوشش نیازمند اعتباری معادل 600 میلیارد تومان هستیم، گفت: در حال حاضر اعتبار سازمان بالغ بر 160 میلیارد تومان است و این یعنی، اعتبارات کنونی، یک پنجم اعتبارات مورد نیاز برای اجرایی شدن قانون جامع حمایت از حقوق معلولان است که امیدواریم با حمایت‌های دولت و مجلس شورای اسلامی رشد اعتبارات را در سال‌های آینده شاهد باشیم.

• خبرگزاری ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.1162.fa.html
برگشت به اصل مطلب