شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
اشتغال مشکل جدی نابینایان است

حذف تصاویر و رنگ‌ها

دبیر همایش روز جهانی عصای سفید در گفتگو با شهر:
اشتغال مشکل جدی نابینایان است

« هم‌اکنون نابینایان با فقر اقتصادی و فرهنگی دست و پنجه نرم می‌کنند و اشتغال نابینان در سازمان‌ها باید در دستور کار مسوولان قرار گیرد.»
محمد تقی سرمدی - دبیر همایش روز جهانی عصای سفید با بیان این مطلب افزود: اشتغال نابینایان در سازمان‌ها یکی از مشکلات اساسی این قشر محسوب می‌شود چرا که برای ارائه خدمات و اختصاص بودجه به نابینایان با مشکل مواجه شده‌ایم.
وی با اشاره به کمبود امکانات نابینایان گفت: امکانات شهری مناسب برای حمل و نقل نابینایان و فرهنگ‌ برخورد با آنها از مهمترین نکاتی است که مسوولان باید هر چه سریعتر برای ایجاد آن اقدام کنند.
سرمدی با اشاره به اهمیت آموزش بهداشت در بین مردم برای پیشگیری از نابینایی‌ اظهار کرد: متاسفانه ناآگاهی‌های فرهنگی و بهداشتی در کشور باعث می‌شود تا بسیاری از مردم نابینا شوند. این در حالی است که تعداد کمی از نابینایی‌ها بر اثر وراثت و مادرزادی است.
عضو هیات مدیره نابینایان تاکید کرد: ابتلا مادر به سرخجه در دوران بارداری و آب مروارید، ضایعات قلبی و عروقی، بیماری‌های کلیوی، دیابت و برخی دیگر از بیماری‌ها کم‌بینایی و نابینایی ایجاد می‌کند.
وی گفت: هم اکنون پیشگیری از نابینایی در کودکان پس از تولد به درستی انجام نمی‌شود. این در حالی است که کودکان در بسیاری از کشورها به طور مرتب معاینه چشم می‌شوند تا در صورت ضعیفی و تنبلی، چشم آنها درمان شود.
گفتنی‌است؛ حدود 44 سال پیش دو حقوقدان، بیانیه ای در حمایت از حقوق نابینایان به سازمان ملل ارایه کردند که در نشست مشترک سازمان فرهنگی یونسکو و شورای جهانی نابینایان به کشورهای جهان ابلاغ شد.

• خبرگزاری شهر

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.931.fa.html
برگشت به اصل مطلب