اجرای طرح سلامت شنوایی ایرانیان همگام با تحول بهداشت

 | تاریخ ارسال: 1394/7/11 | 

تولد سالانه 5000 کودک ناشنوا در کشور؛
اجرای طرح سلامت شنوایی ایرانیان همگام با تحول بهداشت

مدیر برنامه ملی سلامت شنوایی وزارت بهداشت، از غربالگری سلامت شنوایی تمام گرو‌ه‌های سنی، همزمان با اجرای طرح تحول بهداشت خبر داد.

دکتر "سعید محمودیان"، درباره جزییات تلفیق برنامه‌های سلامت شنوایی با طرح تحول بهداشت، گفت: با توجه به آمار بالایی که در زمینه اختلالات شنوایی در تمام دنیا از جمله کشور ما وجود دارد، برنامه ارتقای سلامت گوش از چند ماه قبل همگام با طرح تحول بهداشت آغاز شد.

وی افزود: غربالگری ناشنوایی در حیطه‌های مختلف نوزادان، کودکان، نوجوانان، جوانان و گروه‌های سالمندی در این برنامه گنجانده شده است. در اداره سلامت گوش مرکز بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، برنامه‌هایی در سطح پیشگیری و مراقبت‌های قبل از زایمان تا زمانی که به دنیا می‌آید و همین طور در کودکی تهیه کرده‌ایم.

وی افزود: غربالگری نوزادان باید قبل از یک ماهگی صورت گیرد. این طرح از سال 84 با همکاری سازمان بهزیستی آغاز شد و در حال حاضر در قسمت نوزادان، 60 درصد کشور پوشش داده شده است. از حدود یک میلیون و 400 هزار نوزادی که در سال متولد می‌شوند، حدود 800 تا 900 هزار مورد تحت پوشش غربالگری شنوایی قرار داده می‌شوند و قرار است وزارت بهداشت و بهزیستی با همکاری یکدیگر، پوشش را طی سه سال آینده به سمت صد درصد ببرند. اگر شناسایی زودهنگام صورت گیرد، درمان آن هم زیر شش ماهگی انجام می‌شود وهمه این کودکان می‌توانند زندگی طبیعی داشته باشند.

محمودیان از افزوده شدن گروه سنی سه تا شش سال برای اجرای غربالگری سلامت شنوایی خبر داد و گفت: گروه برنامه بعدی ما کودکان سه تا شش سال است که 30 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و تا امروز برنامه‌ای برای آن نبوده است. در حال حاضر وزارت آموزش و پرورش، کودکان را قبل از سن مدرسه برای غربالگری ناشنوایی می‌فرستد، اما سنین قبل از آن پوشش داده نمی‌شوند. پایلوت این کار تقریبا در13 استان شروع شده است و بعد از آن به سمت پوشش صد درصدی می‌رود.

وی ادامه داد: قسمت بعدی نوجوانان و جوانان هستند که در معرض مشکلات شنوایی و صداهای بلند مثل استفاده از MP3 پلیرها و... یا عفونت‌های گوشی قرار دارند. این برنامه شامل شناسایی زودهنگام و درمان به موقع آنها است. تمام تمهیدات این برنامه انجام و آغاز شده است و امیدواریم تا سه سال آینده با هماهنگی دفتر مدیریت نوجوانان و جوانان و مدارس وزارت بهداشت و همچنین آموزش و پرورش درتمام مدارس اجرایی شود.

محمودیان همچنین درباره برنامه وزارت بهداشت برای غربالگری اختلالات شنوایی در سالمندان، گفت: یکی دیگر از برنامه‌های ما مربوط به دوره سالمندی است که هم اکنون هفت درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند که این آمار رو به رشد است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، کم‌شنوایی و ناشنوایی تا سال 2020 حتما به دو برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: ما در اهداف راهبردی خود این گروه سنی را که در معرض خطر هستند و به خاطر کم‌شنوایی دچار مشکل می‌شوند، قرار داده‌ایم که هم کارهای غربالگری برای آنها انجام دهیم و هم سواد سلامت و استفاده از وسایل کمک شنوایی را بهبود دهیم. این طرح نیز به صورت پایلوت در حال اجرا است که بهترین روش برای اجرای برنامه غربالگری آنها به دست آید.

محمودیان ادامه داد: ما بحث آموزش را هم برای افزایش سواد سلامت مردم در برنامه داریم که مردم بدانند چطور باید از خود مراقبت کنند تا به کم شنوایی مبتلا نشوند. انتظار داریم تا سال 96 تقریبا سواد سلامت مردم در زمینه گوش و شنوایی به دو برابر امروز برسد.

مدیر برنامه ملی سلامت شنوایی با اشاره به نیاز برنامه‌های غربالگری به پیدا کردن شیوه و تجهیزات مناسب برای اجرا، گفت: در زمینه غربالگری به دستگاه‌های خاصی برای هر گروه سنی جهت استقرار در مراکز و پایگاه‌های شهری و روستایی نیاز داریم که مستلزم هزینه‌هایی خواهد بود.

وی با بیان اینکه از سال 95، در کارت مراقبت از کودک بخشی برای برنامه‌های شنوایی در نظر گرفته می‌شود، ادامه داد: غربالگری سلامت شنوایی نوزادان همزمان با مراجعه به مراکز بهداشتی - درمانی برای کنترل سایر موارد اجرا می‌شود. بسته‌های خدمتی آن هم ابلاغ شده است. از سال 95 نیز قرار است در قسمتی از کارت مراقبت از کودک بحث غربالگری شنوایی آورده شود.

محمودیان همچنین با بین اینکه آمار کم‌شنوایی در برخی استان‌ها به خاطر مسائل ژنتیکی دو برابر نرخ معمول کشور است، ادامه داد: نقشه اختلالات ناشنوایی نوزادان به ما نشان می‌دهد در بعضی از استان‌ها مثل کهگیلویه و بویراحمد آمار این اختلالات بیش از سایر نقاط است و در برخی نقاط به هشت درصد می‌رسد و نشان می‌دهد مشکل دیگری در این مناطق وجود دارد که مستلزم شناسایی بیشتر است. به نظر می‌رسد بیشترین میزان اختلال شنوایی در کشور ناشی از مسایل ژنتیکی باشد که در ایران نسبت به آمار جهانی بالاتر است.

وی همچنین اعلام کرد: سه تا پنج درصد جمعیت کشور دارای اختلال شنوایی متوسط تا شدید هستند. شیوع کم شنوایی در مراکز استان‌ها به طور متوسط 4.7 در هر 1000 تولد زنده است. سالانه حدود چهار تا پنج هزار نوزاد کم شنوا از شدید تا عمیق در کشور به دنیا می‌آیند.

محمودیان افزود: اکنون هم حدود 60 درصد از جمعیت نوزادی در کشور غربالگری می‌شوند؛ به نظر می‌رسد در بعضی استان‌ها این رقم بالاتر باشد. وزارت بهداشت در حال کار روی برنامه‌های اصلاح و ارتقای سلامت سواد در استان‌های خاص است. ما تنها کشوری هستیم که سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان همکار در زمینه برنامه‌های سلامت گوش انتخاب کرده است.

منبع: ایسنا


دفعات مشاهده: 855 بار   |   دفعات چاپ: 279 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 143 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25189298 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 2202 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb