تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع است

 | تاریخ ارسال: 1393/11/23 | 

معاون بهزیستی استان مرکزی:
تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع است


معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی میزان شیوع آمبلیوپی در استان مرکزی را 0.44 درصد اعلام کرد و گفت: تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع عوامل ایجادکننده آن است.
کیانوش امینی با اشاره به اهمیت پیشگیری از تنبلی چشم گفت: تنبلی چشم یکی از علل نابینایی و کم‌بینایی خفیف تا شدید است، به طوری که تنبلی چشم شایع‌ترین علت نابینایی یک چشمی در افراد زیر 20 سال و دومین علت کاهش بینایی در کودکان است.

وی تصریح کرد: آمار نشان می‌دهد شیوع آمبلیوپی در جهان 2 تا 5 درصد است که در ایران شیوع این بیماری 1.4 درصد برآورد شده است.

به گفته وی طبق آمار به دست آمده در سال گذشته میزان شیوع این اختلال در استان مرکزی 0.44 درصد بوده است.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه تنبلی چشم با تشخیص به موقع قابل درمان است، بیان داشت: این بیماری اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود، فرد را از یک یا هر دو چشم بسیار کم‌بینا یا نابینا خواهد کرد و هر چه درمان چشم تنبل بیشتر به عقب بیفتد، احتمال به دست آوردن بینایی کامل کمتر می‌شود، به طوری که پس از 7 تا 10 سالگی، درمان تأثیر زیادی در بینایی نخواهد داشت.

امینی پیرامون روش‌های پیشگیری و درمان این بیماری گفت: تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است و نکته مهم در درمان تنبلی چشم این است که هر چه سن کودک کمتر باشد شانس درمان بیشتر است و مدت درمان نیز کوتاه‌تر می‌شود و هر چه درمان چشم تنبل بیشتر به عقب بیفتد احتمال به دست آوردن بینایی کامل نیز کمتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بهترین سن برای درمان تنبلی چشم قبل از پنج سالگی است. ادامه داد: معمولاً تا 12 سالگی نیز درمان امکان‌پذیر است، اما مدت درمان طولانی‌تر است و پس از 12 سالگی معمولاً درمان تأثیر زیادی بر بینایی نخواهد داشت.

کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها نیز با اشاره به روش اجرای این طرح گفت: به منظور کاهش شیوع و بروز آمبلیوپی، دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور با مشارکت فعالانه جامعه، برنامه کشوری غربالگری و تشخیص زودرس آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی کودکان سه تا شش ساله را در پایگاه‌های دایمی سنجش بینایی در طول سال و در پایگاه‌های غیر دایمی از اول تا سی آبان به مدت یک ماه با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرا می‌کند.

مریم پارسی افزود: این برنامه در سه سطح اجرا می‌شود، در سطح اول، کودک توسط مربی، معلم یا بهورز در محل مهد، خانه بهداشت یا مدرسه مورد معاینه دید قرار گرفته، در صورتی که مشکوک تشخیص داده شود برای معاینات تخصصی‌تر به سطح دوم برنامه یعنی اپتومتریست ارجاع داده می‌شود و مورد معاینه قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: آن دسته از کودکان بیمار که نیاز به معاینات دقیق‌تری داشته باشند توسط اپتومتریست به سومین سطح برنامه که معاینه توسط چشم‌پزشک است، ارجاع داده می‌شوند و به این ترتیب تمامی کودکان مشکوک به آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی غربال شده و پس از تشخیص قطعی تحت درمان به موقع قرار می‌گیرند.

به گفته وی آن دسته از کودکان مبتلا که بضاعت کافی برای تأمین هزینه‌های درمان را ندارند، از طرف سازمان مورد حمایت قرار می‌گیرند.

وی در خصوص اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم در سال جاری گفت: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم از ابتدای سال جاری در سطح استان با تعداد 70 پایگاه دائم بینایی و تعداد 558 پایگاه غیر دائم و پایگاه سیار، 19 اپتومتریست، 5 چشم پزشک و 3 دستگاه غربالگر بینایی کودکان در سطح استان به مرحله اجرا درآمده و از ابتدای سال تاکنون 50 هزار و 858 کودک 6-3 سال تحت سنجش بینایی قرار گرفته‌اند که از این تعداد 39 هزار و 738 کودک در مناطق شهری و تعداد 11 هزار و 121 کودک در مناطق روستایی بوده است.

پارسی ادامه داد: دختران معاینه شده 24 هزار و 788 نفر و پسران 26 هزار و 71 نفر بوده‌اند که 35 هزار و 730 نفر در پایگاه‌های ثابت و تعداد 15 هزار و 131 نفر در پایگاه‌های سیار سنجش بینایی تحت غربالگری قرار گرفته‌اند.

وی بیان داشت: از این تعداد 240 هزار و 460 نفر به وسیله دستگاه غربالگر بینایی و تعداد 26 هزار و 814 نفر توسط تابلوی E چارت مورد معاینه قرار گرفته‌اند که در حال حاضر پوشش برنامه در کل استان 82 درصد است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال میزان پوشش برنامه به 90 درصد برسد.

منبع: فارس


دفعات مشاهده: 784 بار   |   دفعات چاپ: 230 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 63 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25194449 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 4583 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb