مستمری اندک بهزیستی، گره ای از زندگی معلولان باز نمی‌کند

 | تاریخ ارسال: 1393/8/27 | 

مستمری اندک بهزیستی، گره ای از زندگی معلولان باز نمی‌کند


اراک - معلولیت را تنها نباید یک تجربه زیستی و پزشکی در نظر گرفت، چرا که بر همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی فرد تاثیر می گذارد و دید وی را نسبت به جهان پیرامون تغییر می دهد.
بالغ بر ۱۰ درصد افراد جامعه دارای معلولیت هستند که با احتساب خانواده آنها، آمار بی شماری با معلولیت دست و پنجه نرم می کنند، اما متاسفانه تعداد کثیری از این معلولین به دلیل بهره مند نبودن از فرصت های شغلی مناسب از درآمد خاصی برخوردار نیستند.

به گزارش خبرنگار مهر، توانایی های فکری و ذهنی معلولین جسمی و حرکتی چیزی از افراد سالم کم ندارد اما به دلیل محدودیت های جسمی چالش هایی را در زندگی تجربه می کنند که برای رفع آنها نیاز به همت جمعی مسئولین، جامعه و خود افراد معلول است. حضور در انجمن معلولین استان مرکزی مشخص می کند که این همت از طرف خود معلولین شروع شده و چشم انتظار اقدامات مسئولین مربوطه هستند.

بهزیستی برای حل مشکلات معلولین با کمبود اعتبارات روبه‌رواست

همانگونه که همگان مطلع هستند طبق قانون اساسی، بهزیستی متولی امور معلولین است. این سازمان در راستای صیانت از حقوق معلولین پایه گذاری شده و بر همین اساس گفتگوی کوتاهی نیز با معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی انجام شده است.

معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی با برشمردن وظایف بهزیستی در قبال افراد دارای معلولیت، اظهار کرد: اکنون بالغ بر ۲۶ هزار نفر فرد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان قرار دارد که ۵ هزار و هفتصد نفر از آنها بر اساس نوع خانواده از این سازمان کمک هزینه نگه داری دریافت می کنند.

غلامرضا ونایی ضمن بیان سیاست بهزیستی مبنی بر توانمند سازی افراد زیر پوشش، اضافه کرد : براساس سیاست ها، سازمان باید هرساله ۱۰ درصد از افراد زیر پوشش را توانمند ساخته و از چرخه حمایت خارج کند.

وی ادامه داد: امسال ۱۹ میلیارد بودجه برای اعطای وام مشاغل به افراد تحت پوشش تخصیص پیدا کرده و تاکنون ۵ میلیارد وام برای راه اندازی مشاغل تخصصی غیرخانگی و ۲۵۰ میلیون برای راه اندازی مشاغل خانگی پرداخت شده است.

ونایی تصریح کرد: هدف بهزیستی آموزش ماهیگیری به افراد تحت پوشش است نه ماهی دادن، برهمین اساس یکی از اهداف اصلی سازمان بهزیستی آموزش مهارتی خاص به مددجویان برای خودکفا شدن است و با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی تاکنون ۵۸ تن از معلولین گواهی نامه فنی و حرفه ای دریافت کرده اند.

ونایی ادامه داد: سازمان بهزیستی ۱۵۸ وظیفه دارد که ۶۷ درصد این وظایف مربوط به امور توانبخشی است و بالغ بر ۶۰ درصد اعتبارات بهزیستی هم به این حوزه تعلق می گیرد و کمک هزینه نگه داری و کمک های موردی پرداخت شده به افراد تحت پوشش از محل این اعتبارات و مشارکت های مردمی صورت می گیرد.

وی بیان کرد: انتظار سازمان بهزیستی این است که نگرش نسبت به معلولین تغییر کند و برای این منظور ابتدا باید فرد معلول به خودباوری برسد تا نگرش خانواده، جامعه و مسئولین هم به وی تغییر کند و به همین منظور مددکاران بهزیستی با شناسایی، طبقه بندی و برنامه ریزی های خاص سعی در افزایش خودباوری فرد معلول دارند.

تغییر نگرش جامعه به معلولین نیازمند فرهنگ سازی

معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی گفت: برای تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولین به فرهنگ سازی نیاز است و در این زمینه رسانه ها نقش پرنگی را ایفا می کنند، به طوری که طبق ماده ۱۲ قانون حمایت از معلولین سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف است حداقل دو ساعت از برنامه‌های خود را در هر هفته در زمان مناسب به برنامه‌های سازمان بهزیستی کشور و آشنایی مردم با توانمندی های معلولین اختصاص دهد.

هرچند سازمان بهزیستی نهایت تلاش خود را در راستای صیانت حقوق معلولین به عمل می آورد، اما به دلیل مشکلات اعتباری و تعدد وظایفی که سازمان با آن روبه رو است، هنوز برخی معلولین با مشکلات زیادی مواجه هستند.

میترا ابوالمعصومی ورزشکار معلول اراکی که موفق به کسب مقام های کشوری و مدال های زیادی در رشته ویلچر رانی و پرتاپ وزنه شده هم با تاکید بر اوضاع نا به سامان اقتصادی در زندگی معلولین گفت: اکنون با حمایت خیرین به زندگی ادامه می دهم و بدون کمک افراد خیر توان پرداخت کرایه خانه هم برای معلولینی چون من وجود ندارد.

وی با بیان این موضوع که به دلیل مشکلات مالی از دو سال پیش وزش را ترک کرده؛ افزود: هزینه تهیه لوازم برای تمرین های ورزشی، رفت و آمد به مسابقات به عهده خودم بود و بهزیستی یا سازمان تربیت بدنی کمکی در این مورد انجام نمی دادند و به اجبار از ورزش کردن چشم پوشی کردم، هم اکنون مشروط بر حمایت سازمان تربیت بدنی یا بهزیستی آمادگی بازگشت به ورزش را دارم زیرا به تنهایی از پس هزینه ها برنمی آیم. 

ابوالمعصومی گفت: اکنون ۵۰ هزار تومان مستمری ماهیانه از بهزیستی دریافت می کنم و برای دریافت هزینه های درمانی از این سازمان هم مشکلات زیادی وجود دارد چرا که موردی و سلیقه ای برخورد می شود.

وی بیان کرد: بزرگترین مشکل در زندگی من اشتغال است و اگر مشغول به کار شوم از لحاظ اقتصادی مستقل شده و نیازی به کمک خیرین نخواهم داشت و حتی می توانم از پس هزینه های ورزشی نیز برآیم.

معلولین کارآفرین می شوند

رییس هیات مدیره جامعه معلولین استان مرکزی با تاکید بر وظایف بهزیستی در برابر معلولین، افزود: براساس برنامه چهارم توسعه مستمری معلولین باید حداقل ۳۰ درصد حقوق اداره کار باشد، اما در حالی که برنامه پنجم توسعه هم رو به پایان است؛ این امر محقق نشده و معلولین زیر پوشش بهزیستی در انتظار کمک مستمری ماهیانه ۵۳ هزار تومانی هستند.

مصطفی چغایی ادامه داد: بهزیستی موظف است علاوه بر مستمری، کمک های درمانی و خدماتی از جمله تامین هزینه های پرستار، لوزم بهداشتی، ویلچر و باتری های برقی ویلچر، بالابر یا لیفتینگ هم به معلولین ارائه کند، اما متاسفانه به دلیل وظایف بی شمار این سازمان و کمبود بودجه این موضوع محقق نمی شود و تنها به موارد اورژانسی رسیدگی می شود.

رییس هیات مدیره جامعه معلولین استان مرکزی گفت: بر اساس ماده ۷ قانون حمایت از معلولین حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامی (رسمی، پیمانی، کارگری) دستگاه‌های دولتی و عمومی اعم از وزارتخانه‌ها، شرکت ها ، موسسات، نهادهای عمومی و انقلابی و دیگر دستگاه هایی که از بودجه عمومی کشور استفاده می کنند به افراد معلول واجد شرایط اختصاص دارد که متاسفانه این قانون هم اجرا نشده باقی مانده است.

وی ضمن تاکید بر اجرایی نشدن قانون گفت: با توجه به استخدام نشدن معلولین در ارگان های دولتی، تصمیم انجمن بر این است که معلولین را به کارآفرین تبدیل کند تا بتواند با توانمند کردن آنها بار مشکلات مالی را از دوش برخی افراد معلول بردارد و در همین راستا کلاس های آموزشی قالیبافی، مونتاژ پیچ و مهره و تراش سنگ های قیمتی توسط جامعه معلولین استان مرکزی برگزار شده است.

چغایی بیان کرد: با توجه به آموزش های لازم ارائه شده به معلولین از مسئولان خواهش می کنیم در راستای تهیه مکان و امکانات لازم برای مشغول به کار شدن این افراد به گونه ای که برای آنها مقرون به صرفه باشد، مساعدت های لازم را با جامعه معلولین استان مرکزی به عمل آورند.

معلولین نیز چون سایر شهروندان حق حضور در جامعه، برخورداری از موقعیت های تحصیلی، موقعیت های شغلی و تامین معاش خود را دارند، امید است که با اصلاح قانون جامع حمایت از معلولین و کمک سازمان بهزیستی و دولت این قشر به حقوق اولیه خود دست پیدا کرده و برای کشف استعدادهای نهفته خود خیز بردارند.

گزارش از: لیلا حمزه خیرآبادی

منبع: مهر


دفعات مشاهده: 933 بار   |   دفعات چاپ: 313 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 101 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25176012 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 3674 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb