بی توجهی به غربالگری شنوایی و یک عمر پشیمانی

 | تاریخ ارسال: 1393/1/28 | 

بی توجهی به غربالگری شنوایی و یک عمر پشیمانی


عابدیان – اختلالات شنوایی جزو شایع ترین اختلال های مادرزادی است که بدون علایم ظاهری بروز می کند و تشخیص آن در بدو تولد بدون انجام غربالگری شنوایی ممکن نیست. پیشگیری از عود اختلالات شنوایی و عوارض ناشی از آن از طریق تشخیص زودرس و مداخله به هنگام باید از بدو تولد و زمانی آغاز شود که بتوان با تمهیدات مختلف آن را درمان کرد اما اگر این اتفاق نیفتد بعدها عواقب و نتایج جبران ناپذیری گریبانگیر کودکان خواهد شد.

براساس آمارهای ارائه شده، از هر هزار تولد به طور متوسط 2 تا 3 نوزاد با اختلال ناشنوایی یا کم شنوایی متولد می شوند که با انجام غربالگری شنوایی نوزادان می توان با تشخیص به موقع مشکلات شنوایی و درمان زودهنگام از پیشرفت این اختلال و عواقب آن پیشگیری کرد.

براساس تحقیقات انجام شده، تشخیص ندادن به موقع کم شنوایی به ویژه کم شنوایی تک گوش احتمال افت و عقب افتادگی تحصیلی کودکان را چندین برابر افزایش می دهد.

یک شهروند بجنوردی در این باره می گوید: با وجود آن که فرزندم در هنگام تولد ظاهر سالمی داشت و علایمی از اختلال شنوایی در او مشاهده نمی شد، اما با انجام غربالگری شنوایی متوجه شدیم مشکل شنوایی دارد.

وی می افزاید: از این که مشکل شنوایی فرزندم در مراحل اولیه تشخیص داده شد و از نعمت حس شنوایی محروم نشد بسیار خوشحال هستم و خدا را شکر می کنم.

مشکلات تشخیص دیرهنگام اختلال شنوایی
مادر یک کودک 6 ساله نیز عنوان می کند: متأسفانه به دلیل آن که اختلال شنوایی فرزندم دیر تشخیص داده شد، در حال حاضر با مشکلات زیادی در این زمینه دست و پنجه نرم می کنیم.

وی ادامه می دهد: فرزندم در زمینه درک گفتاری و تکلم با مشکل مواجه است و من نگران شرایط تحصیلی او در آینده هستم و نمی دانم چه اقدامی انجام دهم.

همیشه خود را سرزنش می کنم
مادر یک جوان ناشنوا نیز می گوید: از این که به دلیل ناآگاهی برای تشخیص زودهنگام ناشنوایی فرزندم اقدام نکردم، همیشه خود را سرزنش می کنم.

وی می افزاید: با وجود آن که برای درمان او به بهترین مراکز درمانی و پزشکان مراجعه کردیم اما نقص شنوایی او قابل درمان نیست و من همیشه افسوس گذشته را می خورم.

اجرای طرح غربالگری در تمام بیمارستان ها
مسئول شنوایی سنجی بیمارستان امام علی(ع) بجنورد در این باره می گوید: طرح غربالگری شنوایی در بدو تولد که بهترین زمان تشخیص اختلالات شنوایی است، در تمام بیمارستان های استان با استفاده از یک دستگاه ساده و هزینه پایین انجام می شود.

«جعفر ولیان» می افزاید: در نوزادانی که تست اولیه تشخیص در آن ها مشکوک است، انجام مجدد تست پس از یک هفته توصیه می شود.

وی تصریح می کند: در نوزادان سالم، اجرای مجدد تست در 3، 6 و 9 ماهگی انجام می شود.

وی توضیح می دهد: انجام تست اولیه یا OAE فقط سالم بودن یا نبودن و در واقع تشعشعات صوتی گوش را ثبت و مشخص اما روش تشخیصی دیگری به نام ABR، پاسخ های شنیداری ساقه مغز را ثبت می کند.

وی با بیان این که ABR روشی تخصصی، هزینه و زمان بر و دارای شرایط خاصی است، عنوان می کند: اگر افت شنوایی در این روش تشخیص داده شود، اقدامات توانبخشی از همان ابتدا باید آغاز شود.

وی اظهار می دارد: هر چه پروسه توانبخشی به تأخیر بیفتد کودک به دلیل استفاده نکردن از سمعک یا هر گونه روش درمانی در زمینه گفتاری نسبت به کودکان دیگر بیشتر به اختلال و تأخیر در عملکرد دچار می شود.

وی، بیماری های ارثی، ازدواج های فامیلی، بیماری های دوران بارداری، استفاده از دارو توسط مادر، بالا بودن بیلی روبین خون، عفونت دوران بارداری و ضربه های فیزیکی را جزو مهم ترین دلایل بروز اختلالات شنوایی در نوزادان اعلام و خاطر نشان می کند: اگر اقدامات لازم برای درمان به موقع انجام نشود افت شنوایی حس عصبی 2 طرفه فرد را تهدید می کند که درمان اساسی و قطعی ندارد.

«ولیان» استفاده از سمعک را نخستین راه درمانی اعلام می کند و می گوید: در مواردی که افت شنوایی به حدی باشد که از باقیمانده شنوایی نتوان استفاده مؤثری کرد از کاشت حلزون استفاده می شود.

معلولیتی شایع
مسئول شنوایی سنجی بیمارستان بنت الهدی نیز عارضه کم شنوایی را جزو شایع ترین معلولیت های هنگام تولد اعلام می کند و می گوید: از دست دادن قدرت تکلم، اختلال در صحبت کردن، مشکلات اجتماعی، انزواطلبی و مشکلات تحصیلی جزو عوارض تأخیر در تشخیص و درمان کم شنوایی است.

«تونی» می افزاید: تأخیر در تشخیص و درمان کم شنوایی در تکلم و گفتار کودک مشکل ایجاد می کند و کودک سن طلایی زبان آموزی را از دست می دهد.

وی مشکلات قبل، حین و پس از بارداری را در اختلالات شنوایی نوزادان مؤثر می داند و می گوید: کرن ایکتروس یا زردی نوزادان از مهم ترین دلایل کم شنوایی آنان به شمار می رود که درمان به موقع آن بسیار حیاتی است.

عوامل زمینه ساز اختلال
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی نیز در این باره می گوید: عواملی نظیر سرخجه، ناهنجاری ها، ازدواج های فامیلی، مصرف خودسرانه دارو در دوران بارداری و تماس با اشعه ها، عفونت گوش و برخورد جسم نوک تیز با گوش زمینه ناشنوایی و یا کم شنوایی را در نوزادان فراهم می کند.

«هاجر پاک دین» می افزاید: تمام امکانات غربالگری شامل 6 دستگاه غربالگری شنوایی در تمام زایشگاه های استان فعال است که توسط افراد مجرب و دارای تخصص در این رشته انجام می شود.

وی تصریح می کند: در برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله به هنگام شنوایی نوزادان در سال گذشته 15 هزار و 310 نوزاد معاینه شدند که از این تعداد 175 نوزاد به مرحله مداخله ارجاع داده شدند و تحت اقدام های دارویی و طبی قرار گرفتند.

وی ادامه می دهد: 162 نفر تحت درمان طبی قرار گرفتند و 13 نفر از اقدامات توانبخشی بهره مند شدند.

وی با بیان این که سال گذشته 9 مورد کاشت حلزون در استان انجام شد، عنوان می کند: برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله به هنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران به منظور کشف نقایص شنیداری و انجام مداخله زودهنگام طراحی شده و شامل 3 بخش غربالگری، تشخیص و مداخله است و به ترتیب تا یک، 3 و 6 ماهگی شیرخوار انجام می شود.

وی اظهار می دارد: اجرای طرح غربالگری شنوایی از سال 88 در استان آغاز شد و در حال حاضر در تمام بیمارستان های استان در حال انجام است.

منبع: روزنامه خراسان


دفعات مشاهده: 1278 بار   |   دفعات چاپ: 485 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 44 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 76 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25189355 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 2240 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb