معلولیت نقص فراگیر و سدکننده مسیر رشد و تحول آدمی نیست

 | تاریخ ارسال: 1392/11/1 | 

معلولیت نقص فراگیر و سدکننده مسیر رشد و تحول آدمی نیست

AWT IMAGEدواتگران بر لزوم توانمندسازی فرد معلول، خانواده آنها و جامعه در قالب برنامه های آموزشی و اقدامات رفاهی تاکید کرد و گفت: معلولیت نقص فراگیر و سدکننده مسیر رشد و تحول آدمی نیست بلکه محدودیتی است که غلبه بر آن مستلزم توجه به جنبه های جسمانی، روانی و اجتماعی این مسئله است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی کشور، اولین روز برگزاری کنگره بین‌المللی توانبخشی مبتنی بر جامعه با حضور جمعی از مدیران ستادی و استانی به همراه نمایندگان کشورهای ژاپن و تاجیکستان آغاز شد؛ در ابتدای این مراسم «سعید آرامی» معاون توانبخشی بهزیستی استان مازندران، گفت: این کنگره که بطور خاص با هدف برنامه‌ریزی مطلوب‌تر برای توانبخشی معلولان در روستاهای کشور تشکیل شده، به مدت دو روز ادامه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه استفاده از امکانات و مهیا کردن شرایط جامعه برای حضور بیشتر معلولان از برنامه‌های مهم سازمان بهزیستی در کشور است، افزود: توسعه اجتماعی با توانبخشی معلولان مورد توجه تمامی دولت‌هاست.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مازندران از ارسال 70مقاله به کنگره بین‌المللی توانبخشی مبتنی بر جامعه خبر داد و گفت: طی دو روز برگزاری مراسم 11 مقاله به صورت سخنرانی ارائه می‌شود؛ همچنین چهار کارگاه آموزشی برای معاونین توانبخشی بهزیستی استان‌های کشور برگزار خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه بیش از 130 هزار معلول شناسایی‌شده در استان مازندران زندگی می‌کنند، به سخنرانی خود پایان داد؛ در ادامه این مراسم «کیوان دواتگران» مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور به سخنرانی پرداخت و گفت: برنامه‌های این طرح با هدف گسترش مشارکت اجتماعی، اشتغال و توسعه امکانات برای این قشر از جامعه با نظارت کامل، در حال اجرا است.
دواتگران به اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه از سال 71 در کشور اشاره کرد و افزود: این طرح از سال 74 در شش استان با آموزش کارشناسان همراه بود و در سال 80 به عنوان یک طرح ملی به اجرا گذاشته شد که تا سال 92 با اجرای این طرح 75 درصد روستاییان کشور تحت‌پوشش این طرح قرار گرفتند و در سال‌های اخیر 304 هزار معلول در چارچوب این طرح در 31 استان و 331 شهر کشور شناسایی شدند.
مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه جمعیت روستایی کشور به 14 میلیون نفر می‌رسد، گفت: هم‌اکنون از مجموع معلولان روستایی شناسایی‌شده، 210 هزار نفر در حال دریافت خدمت از بهزیستی هستند.
وی بر لزوم توانمندسازی فرد معلول، خانواده او و جامعه در قالب برنامه‌های آموزشی و اقدامات رفاهی تأکید کرد و گفت: معلولیت نقص فراگیر و سدکننده مسیر رشد و تحول آدمی نیست؛ بلکه محدودیتی است که غلبه بر آن مستلزم توجه به جنبه‌های جسمانی، روانی و اجتماعی این مسئله است. نگاه جوامع توسعه‌یافته به افراد معلول گویای این حقیقت است که توانمندسازی فرد معلول و خانواده در ساختاری تلفیق‌یافته با جامعه صورت می‌گیرد.

دواتگران با بیان اینکه بین برنامه‌های توانمندسازی معلولان و توسعه امکانات دسترسی، همواره ارتباطی دوسویه وجود دارد، عنوان کرد: وضع قوانین حمایتی با تکیه بر رویکردهای توانمندسازی یکی از مسیرهای مشارکت افراد معلول در برنامه‌های توسعه‌ای جامعه است که اصول برنامه‌های توانبخشی مبتنی بر جامعه، منعکس‌کننده پیام کنوانسیون حقوق معلولان است و هدف آن توسعه فراگیر براساس تمامی ظرفیت‌های فعال در جامعه است.
وی به اهمیت برگزاری نخستین کنگره توانبخشی مبتنی بر جامعه در بابلسر اشاره کرد و افزود: بدون شک برگزاری این کنگره فرصتی ارزنده است تا اساتید، کارکنان، کارشناسان و فعالان عرصه توانبخشی، دیدگاه‌های خود را در خصوص چگونگی گسترش برنامه‌های توانبخشی در ساختارهای توسعه، به بوته نقد و هم‌اندیشی قرار دهند که حاصل آن، انعکاس صحیح تلاش‌های انجام شده، دستیابی به سیاست‌ها و راهبردهای مؤثر جهت رفع چالش‌های موجود و در نهایت فراگیرسازی هرچه بیشتر برنامه‌ها در مسیر پر شتاب کشور خواهد بود.
دواتگران با بیان اینکه CBR راهبردی اجتماع‌محور است که به مشارکت فعال جامعه نیاز دارد، بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی تأکید کرد و در پایان یادآور شد: اجرای برنامه‌های توانمندسازی معلولان مبتنی بر جامعه نیاز به آموزش و تدوین اساسنامه دارد که در حال حاضر در تمامی استان‌های کشور حالت اجرایی به خود گرفته است.
یادآوری می‌شود؛ در اولین کنگره توانبخشی مبتنی بر جامعه در این کنگره علاوه بر ارائه 12 مقاله منتخب، یک پانل با موضوع «آینده‌پژوهی در CBR ایران» و چهار کارگاه آموزشی با عناوین «توانمندسازی افراد معلول و خانواده‌ها»، «توانمندسازی جامعه»، «فراگیرسازی افراد معلول و توسعه دسترسی»، «شبکه‌سازی تشکل‌های غیردولتی» برگزار شد.
 
منبع : روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور


دفعات مشاهده: 1098 بار   |   دفعات چاپ: 418 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 37 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 48 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25210073 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 2406 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb